Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuleccccka

dziewczyny pomozcie!!

Polecane posty

Gość kukuleccccka

Mam problem sprawy kobiecej... mam 25 lat... okres zanikl mi na 6 miesiecy.. chodzilam do ginekologów, robilam mnostwo badan.. jajinków wszytskiego do tego leki... wkoncu przyszedł... za 4 miesiace było regularnie.. ale teraz odtsłam 8 listopada i trwal az do 30!!! a dzis znowu dostalam!! nie jest moze bardzo intensywny ale jednak... niewiem co mam z tym zrobic :( moze ktos mial podobnie ? jak pomysle o tych wszytskich badanich to az mnie mdli :(:(

Gość klaudiaaaaaaaaaa
uuu dziewczyno mi to okres zanikł na ponad rok brałam hormony od których przytyłam 10 kilo ;(

moja kolezanka tez tak ma, ma okres co 2 tygodnie albo czesciej a potem iles tam przerwy i znowu, tyle ze ona nie byla z tym nawet jeszcze u lekarza

Gość kukuleccccka
to jest jakas masakra.. ja juz nie wiem co mam z tym robic ;/ teraz jeszcze mam lekkie pobolewanie jajników.. a lekarze na to jak na lato.. juz ze tak powiem "rzygam" tymi specjalistami...

Gość kukuleccccka
klauddia - a podali Ci jakas konkretna przyczyne ?!

Gość klaudiaaaaaaaaaa
ja już byłam u tylu ginekologów że maskaraaa, każdy gadał co innego. Jeden chciał juz mnie na stół kłaść ale akurat miałam matury więc nie poszłam a po wakacjach inny stwierdził że nie ma takiej potrzeby...Jajniki też mnie bolą czasami hmm teraz okres niby mam tak co 1,5miesiąca ale boję się iść znów do ginekologa :(

Gość klaudiaaaaaaaaaa
przyczyne no nie bardzo na poczatku niby jakies torbiele a pozniej po badaniach na poziom hormonow okazalo sie ze ktoregos mam za malo. I lekarz zlecil mi terapie hormonalna na 3 miesiace i wtedy okres mialam normalnie ale jak przestalam brac to znowu

Gość kukuleccccka
mam to samo juz sie poprostu boje.. ale tez boje sie ze anemia mi sie zrobi od tego krwawienia a od dzieckamam nieprzyswajalnosc zelaza.. wiec zeby bylo malo problemów to jeszcze to... poczekam jeszcze z 2 tyg i pojde... ale mi znowu powiedza to samo to chyba wymiekne.. mnie chceli w szpitalu zatrzymac na 3 dni i robic wszytskie badania bo oni nie wiedza.. ale sie wywinełam,, na sam widok szpitala mnie odrzuca.. z ten bol jajników zrobił mi sie w sumie dopiero jakos 2 tygodnie temu wczesniej tego nie czułam ;/ brałam hormony ale srednio mi pomagały.. :/

Gość kukuleccccka
no to miałam podobnie, mialam jakis torbiel ale podobno maly i nie szkodliwy i mi to zostawili w spokoju.. ale moze to sie roziwnelo ? kto to wie... wiem ze juz dostaje szału... ilez mozna miec albo nie miec na zmiane ;/ planujesz cos z tym zrobić czy czekasz ?

Gość klaudiaaaaaaaaaa
ja na razie czekam, chociaz powinnam powtorzyc te badania bo juz rok bedzie. Ja te dolegliwosci odziedziczyłam po mojej ciotce która miała już 7 operacji ;( ciężko jest być kobietą

Gość klaudiaaaaaaaaaa
ja do hormonów nie chcę juz wracać bo nie dość że przytyłam to jeszcze czułam się fatalnie ... tak jakbym miała okres 3miesiące

Gość ja ma regularne
ale bardzo bolesne i obfite w 2 dzień jest najgorzej że musze na noc zakładać kilo waty ! na dzień podpaski używam nie biore leków i zadnych hormonów sisotra mi powiedziała ze to pomaga zmniejszyc dolegliwosci i ogolnie poprawia samopoczucie u kobiet czy to prawda ? po co leki jak mam co do dnia okres ?

Gość kukuleccccka
No ja tez czekam... moze to sie wkoncu skonczy ;/ u mnie wlasnie nitk w rodzinie nie mial zadnych podobnych dolegliosci tym bardziej dziwi mnie co to moze byc... chociaz jak to mi powidzial lekarz " przyczyn moze byc miliony"... no to na cholere Ci lekarze sa... :/ hormonów nie chce bo z kolei zle sie po nich czuje... przywiszona starsznie :/ porazka jakas.. ktos mi mowil tez ze moze to grozic bezpłodnoscia co juz do reszty mnie dobiło...

Gość kukuleccccka
Jak mialam regularny okres tez mialam takie obfite jak Ty od zawsze, niebralam nic na to tylko poprstu dobre tampony i te 2-3 dni spokojnie przezyjesz i nawet bardzo tego nie odczujesz

Gość klaudiaaaaaaaaaa
no mi lekarze też zawsze mówią że to jest normalne że nie mam regularnie heh tylko że mam już 20 lat a okres dostałam już w wieku lat 11! To w 9lat powinien się już uregulowac chyba ehhh. I pewnie jak bd chciała mieć dziecko to też będą cyrki z jakimiś terapiami itp

Gość kukuleccccka
ja am od 12... tez niby normlane ale nie wykdaje mi sie zeby czlowiek sie tak meczyl i zeby mozna było nazwac to czyms normlanym... no wiesz ja mam 25.. narzeczonego i slub w zanadrzu... a ze tak powiem... niewiem co sie ze mna dzieje...

Gość klaudiaaaaaaaaaa
ja swego czasu myslałam że takie problemy mogą wynikać ze stresu czy cos

Gość kukuleccccka
podobno stres, alkohol, wysilek fizyczny na to wplywa ale ja pozbylm sie wszytskich 3 czynników i ze tak powiem dalej jestem w d***... i tyle i z tego wyszło :/

Gość klaudiaaaaaaaaaa
ja się stresu niestety nie umiem pozbyć ;(

Gość kukuleccccka
moze u Ciebie własnie to jest ten głowny problem :(

Gość klaudiaaaaaaaaaa
w sumie to róznie może być