Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdufcw

bromergon

Polecane posty

Gość gdufcw

czy bromergon może wywołać okres? czy jesli ktoś jest w ciąży może on zaszkodzić, proszę o odpowiedzi... bo znajoma ma bromergon z tym ze zielona jest w tym wszytskim

Gość Na co jej bromergon
w ciąży? ja go miałam, ale na zatrzymanie pokarmu, więc nie rozumiem na co jej? A czy to ma związek z okresem? Nie zauważyłam zależności. Chyba raczej nie.

Gość gdufcw
uprawiala sex w dni plodne z prezerwatywa kres ma miec jutro, od 2 tygodni nudnosci mdlosci i co nie tylko.... rady juz nie moze dac, mowi ze ma tam sucho.... co jej doradzic? czekanie odpada:(bo to logiczne ale czy uprawiajac sex bez wytrysku w dni plodne moze prowadzc do ciazy? czy ta jej ciaza jest urojona?

Gość Na co jej bromergon
Wytłumacz mi po co ona bierze ten bromergon i od kiedy? Bo tego nie rozumiem. Teraz wzięła, jak podejrzewa ciążę? Czy już wcześniej brała na coś innego?

Gość gdufcw
chce wziazc bo ktos jej powiedzial ze to wywoła miesiączkę, nie brała ma go poprostu.....obawia się ciazy, ktorej by nie chciala, jak myslisz

Gość gdufcw
jutro bedzie 28 dzien cyklu, miesiaczki ma zazwyczaj co 26-30 dni, męczą ja mdlosci nudnosci bol piersi, brak sluzu,

Gość Na co jej bromergon
Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że mogłaby wywołać poronienie. Tylko pytanie czy na pewno to przemyślała, czy nie będzie miała wyrzutów sumienia? Poza tym bromergon nie pozostaje obojętny dla organizmu. Ja np. bardzo źle się po nim czułam. A może te jej nudności są wywołane pop prostu stresem przed ewentualną ciążą i tak jej się wydaje, że to wszystko objawy ciąży, a to tylko strach?

Gość Na co jej bromergon
Ja też czasem, gdy obawiałam się wpadki, to również wydawało mi się, że wszystko wskazuje na ciążę. Raz nawet 2 dni mi się spóźniła, co się nigdy nie zdarzało, i wtedy już miałam wizje, jak z brzuchem chodzę :)

Gość gdufcw
ale czy jest mozliwosc zajscia w ciaze w dni plodne z uzyciem kondoma bez wytsryku ( z guma nic sie nie stalo ) ? moim zdaniem nie.... a Twoim? :))))

Gość gdufcw
ja tez jak mi się spoźnia mam takie obawy mam juz dzieci i nie wiem jakby to bylo gdybym miala jeszcze jedno :) kurcze ale w jej przypadku chyba raczej to nie ciaza...mowila ze non stop chodzi do wc sprawdzac czy juz dostala a tam kompletnie sucho nawet sluzu nie ma... a jak juz jest to taki zoltawy

Gość Na co jej bromergon
Nie sądzę. Powiem Ci, że ja z moim mężem jesteśmy od 5 lat i od wtedy kochamy się stosując stosunek przerywany. Żadnych prezerwatyw, nic. I nie wpadliśmy. A dziecko mamy, bo tak zdecydowaliśmy i po prostu mąż nie wychodził wcześniej, tylko skończył we mnie. Teraz czasem w trakcie okresu też kończy we mnie (tak, wtedy również się kochamy:]). Nie sądzę więc, by Twoja kumpela przy takich zabezpieczeniach wpadła. Rozumiem, gdyby skończył w niej, ale skoro oprócz prezerwatywy wyszedł wcześnie, to nie ma bata. Niech kupi test i jutro rano zrobi i tyle.

Gość gdufcw
ale czy test wyjdzie po 12 dniach od stosunku? on wogole nie doszedl...

Gość ja brałam bromergon.
Jest to lek który obniża poziom prolaktyny. Hormonu który powoduje laktacje u kobiet po porodzie. Jest wytwarzany przez przysadke mózgową. Jezeli jest wytwarzany w nadmiarze ( tak jak to było w moim przypadku) moze blokowac owulacje i wtedy sa problemy z cyklami i z zajsciem w ciąze. Ja brałam bromergon starając sie o dziecko. Nic mi lekarz nie powiedział ze ten lek moze wywołac poronienie i w ulotce tez chyba nic nie pisze na ten temat. Takie leki mozna brac tylko jesli zaleci to lekarz. Ja miałam po tym koszmarne skutki uboczne: mdłości, wymioty, omdlenia

bromergon sam w sobie nie wywoła miesiączki. Jest pomocny przy regulowaniu cykli jesli ich nieregularnosc jest spowodowana zbyt wysokim poziomem prolaktyny

Gość gdufcw
ale co jej doradzić? przeciez nie mozna byc w ciazy z powietrza.... skoro seks byl z zabezpieczeniem bez wytrysku mimo dni plodnych, to nie jest w ciazy???????? tylko skad nudnosci mdloscii bol piersi ktore zaczely sie tuz po owulacji???????????????????????????????????????

Nie powinno sie tak na włąsną reke brac jakis leków bo mozna sobie zrobic krzywde

Gość Na co jej bromergon
Niech zrobi test w dzień przewidywanej miesiączki, najlepiej rano, na czczo, przy pierwszym oddawaniu moczu. W kolejne dni "przewidywanej"miesiączki może zrobić o każdej porze. Ale najlepiej jednak rano, bo wtedy jest największe stężenie hormonu.

Gość gdufcw
to wiem... ale powiedzcie cos na temat tej sytuacji czy istnieje mozliwosc ciazy....skoro sytuacja wyglada jak opisalam????????

Gość gdufcw
okres planowo na jutrooo

W przypadku twojej koleżanki to szanse na ciąże są naprawde niewielkie. Wiadomo ze różne rzeczy sie zdarzają, ale w takim przypadku to ja bym sie nie stresowała. Niech zrobi test. A na ulotce jest napisane ze nie powinno sie brac bromergonu w ciązy!

a czy twoja koleżanka zastosowała jakies zabezpieczenie? np prezerwatywa? Bo niedoczytałam

Gość gdufcw
TAK PREZERWATYWE Z KTORĄ sie nic nie stalo , onnie mial wytrysku

Gość gdufcw
PUK PUK PUK?>