Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauloxxi

PROBLEM Z NAUCZYCIELEM ZWOLNIENIE Z WF

Polecane posty

Gość pauloxxi

Mam do was pytanie, mianowicie, jestem w klasie maturalnej i z pierwszego półrocza w WF mam ocenę niedostateczną... Na drugie półrocze będę miała zwolnienie... I tutaj pojawia się pytanie jaką ocenę będę miała na koniec roku? Szukając w internecie odpowiedzi, zdania są podzielone.. Większość uważa , że powinno na świadectwie wpisane być "zwolniony" bo skoro w drugim półroczu nie ćwiczę , to nie ma możliwości żeby zaliczyć pierwsze.. Ale są też osoby , które twierdzą , że ocenę z półrocza się przepisuje. I tutaj prośba do was, potrzebuję jakiegoś rozporządzenia o szkolnictwie , muszę mieć jakiś przepis , w którym znajdę na to odpowiedź. Wiem , że możecie pisać , że to zależy od szkoły . ale przecież przepisy szkolne są regulowane przez jakieś wyższe , np o oświacie w tym przypadku .. MAM nadzieję, że pomożecie

Gość beti;;;
jak można miec niedostateczny z wf-u???pierwszy raz czytam o takiej sytuacji...w ogóle nie chodziłaś na te zajęcia???

patałachy tylko sie zwalniają z wychowania fizycznego a później lufy z tych przedmiotów bo sie toto ruszac nie potrafi, co za młodzież

Gość djdfjdhdyfc
Pokaż cycki szmato :)

Gość pauloxxi
chodziłam, nie byłam jak zaliczali biegi na 800 i 200 m i nie miałam możliwości innej do zaliczenia.. więc mam niedostateczny... jeśli jakiś "sprawdzian" nie zaliczony z WF = ocena niedostateczna na półrocze...

Gość pauloxxi
no więc , wie ktoś ?

Gość przepiszą ci
tą pałę z I semestru i nie zdasz w wfu hahahahahahahahaha ja pierdziele, pozatym skoro dostalas dwie paly za biegi, jedna pale zawsze uczen moze poprawic wiec jestes tępa peeezda i pierdolisz farmazony pewnie ci sie nie chcialo pocic wiec dlatego masz gałe

Gość pauloxxi
no to pokaż mi przepis , rozporządzenie , że nauczyciel musi przepisać ocenę z półrocza.. Chciałam poprawić , gadałam z nim , ale mi nie pozwolił więc.. a jak zaliczali nie było mnie, byłam chora

Gość pauloxxi
a nawet jak mówisz, że jedną mogę poprawić to co mi to da? Skoro i tak jedna jedynka mi zostanie, więc i tak będę mieć niedostateczny na półrocze

Gość przepiszą ci
no to pokaż mi przepis ze mógł ci nie pozwolić hahaha jestes glupia pinda najlepiej nic nie robic caly rok a poniej sie zaslaniac przepisami i to jeszcze w klasie maturalnej, myslalas teraz ze sobie skombinujesz zwolnionko i bedziesz sie obijac nastepny semestr? glupia piczo.

Gość przepiszą ci
jesli jedna jedynka ci zostanie a druga ocena to bedzie 4,lub 5 to nijak nie moze ci wystawic 1 na koniec.

Gość 300ml
Bania z w-f... Porażka...

Gość przepiszą ci
wszystkie wewnątrzszkolne systemy oceniania mówią jasno: Uczeń powracający do szkoły po dłuższej usprawiedliwionej nieobecności lub po zwolnieniu lekarskim jest zobowiązany do zaliczenia zaległych sprawdzianów ( ustalając termin i formę z nauczycielem, jednakże w terminie nie dłuższym niż 2 tygodnie od przyjścia do szkoły ).

Gość pauloxxi
czy wy nie umiecie pisać kulturalnie?? pytanie było jasne, więc jak nie masz pojęcia to się nie udzielaj..

Gość pauloxxi
no według mnie też nie może..ale taki ma "system oceniania" nie ingeruje w to.. Jedynka cząstkowa = jedynka na półrocze

Gość przepiszą ci
Nie ma przepisu, ktory by regulowal twoje zwolnienia, a ocenę ustala nauczyciel i jest ona ostateczna. Dlatego trzeba się dostosować do wymagań nauczyciela. Takze to nauczyciel podejmie decyzje.,

Gość przepiszą ci
no to moze czas zaingerowac u dyrektora skoro masz problem jakis, wogóle to zrezygnuj ze zwolnienia i popraw oceny i tak bedzie najszybciej.

Gość ceekolaaaadkaa
skoro bylas w tym dniu chora to powinnas miec od lekarza jakies zwolnienie itd. zeby udowodnic a nie jakies tam od rodzicow. wtedy to on moim zdaniem nie mial prawa wpisywac ci jedynki tylko umowic sie na inny termin zaliczenia.ale skoro niedopilnowalas wtedy zeby ci lekarz wypisal to do szkoly ze bylas chora w tych dniach no to rownie dobrze moglas sciemniac ze niby jestes chora a nie chcialo ci sie isc na sprawdzian,no bo tak to wyglada. co do reszty to nie wiem,ja mialam fajna babke z wfu wiec jak ktos przyniosl zwolnienie na drugi semestr to ten pierwszy sie nie liczyl:P tylko pisali ze zwolniona ale jak powinno byc na prawde to nie wiem.

Gość pauloxxi
wydaje mi się , że jest jakiś przepis mówiący o tym. Być może powinno się przepisać ocenę z półrocza... nie wiem , a u dyrektorki się nie dowiem czy wychowawcy.. nauczyciel kryje nauczyciela , nikt na nikogo słowa nie powie , także nawet jeśli ma rację lub jej nie ma już z góry wiem jaką odpowiedź uzyskam od dyrektorki czy kogoś tam. Dlatego chciałam przepis/ rozporządzenie

Gość pauloxxi
no właśnie , chciałabym wiedzieć , jak jest na prawdę ;-) gdzieś w przepisach czy coś...

Gość p. anna karenina ;
a czemu się zwalniasz z WF?

Gość 100% Zwolnienie
100% zwolnienie na świadectwie i niebrnij dalej tego tematu

Gość malokto
"nauczyciel kryje nauczyciela" Bzdura. To nie PRL. Nie chce ci się iść do dyrektorki albo ładnie nawywijałaś na tym WFie skoro wiesz, że nikt ci nie pomoże.

Gość pauloxxi
100 % zwolnienie ale potrzebuję na to jakiś przepis , a nie opinię z forum ;-) No nie PRL ale jednak .. nie chcę mi się tłumaczyć jak to u nas w szkole jest. Tym bardziej z tym nauczycielem ;] nie o to mi chodzi ;-)

Gość malokto
Dziewcze, piszesz, że nauczyciel wystawił ocenę na półrocze z jedynie 2 ocen i to obie wystawione z biegów co jest PRAWNĄ niemożliwością. Nawet jakby dyrektor to puścił, to zewnętrzna kontrola z kuratorium już nie. Bajki to o 19 w TV puszczają.

Gość pauloxxi
Napisałam , że mam dwie jedynki , a u niego jest tak że jeśli ma się ocenę cząstkową 1 to na półrocze jest 1... mam inne oceny ale to nie zmienia mojej sytuacji bo mam nie zaliczone biegi... i tu nie liczy się jakaś średnia czy coś . Po prostu jeśli nie jest coś zaliczone to pała na półrocze