Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ulijanka

Bardzo silne mdłości - POMÓŻCIE!!!

Polecane posty

Gość taka jedna ulijanka

Drogie forumowiczki jestem w siódmym tygodniu ciąży i męczą mnie silne mdłości połączone z wymiotami. Nie są one tylko poranne, trwają całą dobę, nawet w nocy jak się przebudzę to mnie mdli. Praktycznie wszystko, co zjem zwracam. Wymioty występują co najmniej dwa razy dziennie, a w niektóre dni to nawet 5-6 razy, a jak już żołądek pusty to i tak ciągnie żółcią. Próbowałam pić napar z imbiru, pić wodę z sokiem z cytryny, jeść migdały, jeść przed wstaniem z łóżka, ale nic nie pomaga. Jestem wyczerpana, zmęczona, mam roztrojony żołądek. Piszę do dziewczyn, którym dokuczały tak okropne mdłości : CO WAM POMOGŁO JE POKONAĆ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość taka jedna ulijanka
Nikt nie pomoże ;( ?

Gość bhdsbhnbnn
koniec pierwszego trymestru tylko pomógł żadne suchary imbir itp. musiałam to przeczekać, w 4 miesiącu przeszło dużo pij, żeby się nie odwodnić i pomimo zwracania jedz ciążowe haftowanie to nic nowego

Gość taka jedna ulijanka
Dziękuję Ci za odpowiedź. Czy gdybym czuła, że jest gorzej powinnam pójść do szpitala?

Gość do końca czwartego miesiąca
leżałam i miałam tak samo jak Ty. jestem w piątym i powiem Ci że minęło. tyle możemy.

Gość taka jedna ulijanka
czyli zostaje tylko przeczekać :(.

Gość ojtam ojtam
przy silnych mdłościach idź do szpitala - na mdłości nie wiele pomogą ale podadzą ci kroplówkę nawadniającą itd i takie zastrzyki - leżałam z dziewczyną co miała ciążę bliźniaczą i wymiotowała tak jak opisujesz - non stop i ze wszystkiego - ważne żebyś się nie odwodniła

nic nie pomaga. na poczatku troche pepsi i mirinda trzymaly mnie przy zyciu. zywilam sie tylko tym i kajzerkami z maslem. troche pomagały mi tez magnumy w bialej czekoladzie i banany. potem sie uspokoilo i faktycznie w 13stym tygodniu ta masakra sie skonczyla. trzeba przetrzymac :)

Gość Ja podobnie......
Poproś lekarza żeby przepisał ci hydroksyzynę. To lek uspokajający ale na silne mdłości bardzo pomaga. Oczywiście jeśli u ciebie nie skutkują wszystkie naturalne sposoby. Jeśli wymiotujesz to koniecznie jedź do lekarza bo odwodnisz się jak księżna :)

Gość kot bez butów
możesz iść do szpitala, ale tutaj chodzi o to, żebyś się nie odwodniła pij dużo ja się zmuszałam do jedzenia, było mi niedobrze i jadłam, później wymiotowałam jak nie miałam czym już wymiotować to wymiotowałam żółcią, pojawiała się też czasami krew były dni, kiedy nie wstawałam z łózka i starałam się usnąć później minęło na szczęście

tak dobre rady jedź do szpitala popieram ja na wymioty miałam terecan czopki ale to na recepte kiedy masz wizyte ??????????//