Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebna pomoc, szybko!

PROBLEM! INFORMATYKA CZY PRAWO? PO CZYM PRACA?

Polecane posty

ssdsaddfefefffe mamy to w większości w programie studiów. ale też się boję, ze informatyków jest już zbyt dużo, za duża konkurencja, zaniżanie cen projektów. często i o tym słyszę.

hm... chyba kabelki to nie dla mnie :) jak informatycznie- to bardziej twórczo i kreatywnie :)

Gość 4t4r532wetgfe
pomyśl jak jesteś dobra z informatyki to pracę możesz mieć bez wykształcenia , bez papierka a prawo? po prawie niewiele zdziałasz jak nie masz aplikacji, w sądzie oprócz osób po aplikacji pracują baby po ogrodnictwie, więc albo sięgasz po wszystko albo nie masz nic. a z tym sięganiem to wiadomo, na aplikację notarialną nawet nie ma co startować, sędziowska też nic nie warta, a radcowska, adwokacka? przebić się to jak głową w mur

Gość ssdsaddfefefffe
4t4r532wetgfe po informatyce perspektywy są niestety dużo większe. teraz prawników jest od groma, trudno o pracę po studiach , trzeba robić aplikację a i po niej jest obecnie cieżko, zobacz jak teraz wzrosły chociażby wymagania na asystenta sędziego. teraz jest tyle osób po aplikacji że bez niej na głupiego asystenta cię nie wezmą - A po informatyce nie ma wymagań? To poczytaj ogłoszenia w internecie ile trzeba znać języków programowania na aplikowane stanowisko. Nie nauczysz się tego na studiach.

ale dziękuję wszystkim za pomoc :) trochę mi to rozjaśniło spojrzenie. wiem, ze we wszystkim trzeba być po prostu dobrym. :)

Gość ssdsaddfefefffe
4t4r532wetgfe pomyśl jak jesteś dobra z informatyki to pracę możesz mieć bez wykształcenia , bez papierka - Chyba wyłącznie na własny rachunek. Jak nie masz studiów, ani nie jeste ś na 3 roku informatyki, to nie masz czego szukać. Chyba, że przypadek sprawi, że ktoś na ciebie postawi, ale to się zdarza raz na 20 lat.

Gość 4t4r532wetgfe
22:50 [zgłoś do usunięcia] ssdsaddfefefffe nieśmiało wspomnę, że "szkoda mi odpowiadać" wiec skup się z łaski swojej na rozmowie z autorką :-)

no ale to racja, jak zrezygnuję z prawa to droga w tym kierunku jest zamknięta... a jeśli chodzi o informatykę- można się tego nauczyć w domu. sama nie wiem !

"Max, nier ma już zapotrzebowania na kolorowe kółeczka na Atari Dziś się liczy biznes. programujesz w PHP, JAVA, C? Zarabiasz. Umiesz pisać gry -zarabiasz. do gier trzeba być mistrzem matematyki przekształecenia Laplace'a, transformaty Fouriera, całki krzywoliniowe oznaczone i nieoznaczone i inna abstrakcyjna matematyka np. taka jak liczby zespolone." Ja i tak zbytnio nie znałem się na tej informatyce:P.Lepszy jestem w naukach przyrodniczych,psychologii czy nawet ekonomii od informatyki chociaż języki to już większy problem:P.

Gość ula ula
brat skończył 2 uczelnie techniczne i nie dyplomy się liczą a umiejętności rekrutacja wygląda tak - dostajesz zadanie i robisz, kto szybszy , tego przyjmują; siedzenie w językach...po roku poszły oczy, ma służbowe okulary..pracuje jak na hali ...szkolenia za granicą..

Gość ssdsaddfefefffe
4t4r532wetgfe 22:50 [zgłoś do usunięcia] ssdsaddfefefffe nieśmiało wspomnę, że "szkoda mi odpowiadać" wiec skup się z łaski swojej na rozmowie z autorką :D Nie marudź :P

Gość ula ula
jeśli masz do tego dryg, to kontynuuj inf.

ula ula straszne ;/

czyli informatyka ponad prawem w obecnych czasach? :)

Gość ula ula
co straszne jak siedzisz po kilkanaście godzin przed monitorem i ślipisz w te dziwne znaczki

Gość ula ula
podobno grafik komputerowy dobrze zarabia ..ew, na umowy

Gość ssdsaddfefefffe
Ja siedzę przed kompem od samego początku pecetów, czyli od 84 roku. Popsuł mi się wzrok, a czasem siedziałem i po 2 doby non stop. Ale nie aż tak bardzo. Nie noszę poza praca okularów. Mam jakieś -0,75 dpi.

4t4r532wetgfe czemu na notarialną aplikację nie ma co w ogóle próbować? tak ciężko jest?

Gość ssdsaddfefefffe
ula ula podobno grafik komputerowy dobrze zarabia ..ew, na umowy - Jakiego grafika masz na myśli? Takiego od gier, reklamy, czy logo? Zwykły malarz komputerowy obsługujący Photoshopa zarabia grosze. Chyba, że pracuje dla agencji modelek, albo magazynu Vouge. Jeśli tworzy profesjonalne reklamy na Bilbordy dla dużych firm, to też coś zarobi, ale generalnie, to średniopłatne zajęcie. dziś prawie każdy jest mistrzem Photoshopa.

Gość gość
Mam dwoch kolegow po studiach prawniczych, z czego jeden pracuje w ubezpieczeniach, drugi po roku szukania znalazl posade kancelarii notariusza. Ja informatyka zaczalem interesowac sie dosc wczesnie, jednak przy odpowiedniej determinacji przecietny zjadacz chleba moze na studiach bardzo nadgonic. Wazne jest znalezienie swojej niszy, informatyk to bardzo pojemny termin i obejmuje zarowno serwisanta, programiste, administratora sieci etc. Na rynku jest duzo roznych firm z roznymi potrzebami - nie kazdego wezma do SMT Software, ale sa korporacje, ktore zatrudnia nawet humanistow ze smykalka do IT.