Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbfjnemw2012

Jadę do rumuni !!!

Polecane posty

Gość gbfjnemw2012

Jadę do znajomych do rumuni :) pierwszy raz słyszałam ze to bardzo przyjaznie nastawiony kraj minio iz maja taką zakorzenioną złą opinie ......

Gość Goppi
jeżeli jedziesz samochodem nie zatrzymuj się mojej siostrze prawie zwineli auto

Gość Goppi
jeżeli jedziesz samochodem nie zatrzymuj się mojej siostrze prawie zwineli auto

Gość gbfjnemw2012
heh powaznie ???? na 'szczescie ' jadę tam z 2 osobami pochodzacymi z rumuni

Gość Goppi
moja siostra jechała w konwoju z 3 samochodami bo jechali do Bułgarii nad morze no i co z tego musieli się bić z miejscowymi i szybko uciekać

Gość Goppi
Tzn nasi kradli ich samochody :) Takich Lancii i Dacii to nigdy nie widziałem :)

Gość gbfjnemw2012
acha noto powinnam sie obawiac chyba

Gość ssdsaddfefefffe
Co kurfa. uciekasz z Polski jak szczur z tonącego okrętu? Raju ci się zachciewa i cywilizowanego kraju? nawet Rumuni gardzą głupimi polaczkami.

Gość bylam tam
bylam na wakacjach w Rumunii w tym roku - wszedzie brudno, zarowno ja, jak i maz strulismy sie kilka razy zarciem, mimo ze jedlismy w dobrych restauracjach. NA drogach nieprzyjemni kierowcy. Faceci gwizdza na Ciebie z samochodow :-o Nie jedz czasem do Copsa Mica :-D

Gość gbfjnemw2012
nie spodziewam sie raju :) jade w okolice targu mures ,byliscie tylko przejazdem czy na dłuzej???

Gość bylam tam
bylismy 2 tygodnie, zrobilismy ok. 1000km tam, wiec troche zwiedzilismy

Gość gbfjnemw2012
trochę sie boję :( przejazdu i tych dróg pojadę przez słowacje i węgry ....wiecie moze jak z kontrolami na tych granicach????

Gość gbfjnemw2012
a jak drogi >???

Gość bylam tam
ja niestety nie wiem. My polecielismy do Cluj_Napoca i wypozyczylismy tam samochod. Targu Mures to tez w Transylwanii, prawda? Moim zdaniem nie ma co sie bac, trzeba byc ostroznym, jak wszedzie. Jakis gosc powiedzial nam (Rumun), zeby uwazac na mafie, ale my nie mielismy zadnych problemow. Tam to nawet ciezko sie dogadac po angielsku. No chyba, ze jestes np. w Sibiu

Gość stulejarz globtroter
bylem w rumini a dokladnie w stolicy - soczi 🖐️

Gość bylam tam
Drogi nienajlepsze. My chcelismy zajechac do klasztoru i skonczylo sie na ok. 2 godzinnej jezdzie z predkoscia 12km/h po jakims zwirze :-D

Gość ssdsaddfefefffe
I pamiętaj, najpierw się oddaj wampirowi. Po orgazmie ugryzienie będzie mniej bolało 🖐️

Gość gbfjnemw2012
tak a targu jest gdzies 100km od cluj , ha:) ja mam do zrobienia 900km przewidywany czas to 12 h ,wiec moge sie nie zamknać w dwóch dniach przy takiej drodze :)

Gość bylam tam
zalezy od trasy. NAjlepsze sa ich przepisy drogowe (jak nas uswiadomil pan z wypozyczalni) - w miescie limit jest 50km/h, ale jak jedziesz 60km/h to policja Cie nie zatrzyma :-D Mnie denerwowalo, jak jechalismy 60 przez wiochy, a tam jakis duren siedzial nam na zderzaku i probowal wymusic, abysmy jechali szybciej.

Gość bylam tam
haha, fajnie z ta stolica :-D

Gość gbfjnemw2012
ja mówie troszke po rumunsku ,a rozumie duzo ,ale i tak jade z rumunami wiec nie bede musiała łamac sobie języka

Gość mima78
moja matka jest rumiunka ojciec polakiem piekny kraj kuchnia,cudowni ludzie, ceny jak u nas sytuacja tez tka sama jak u nas..jestem tam co roku a nawet mieszklam do 5roku zycia

Gość bylam tam
moj kolega byl na slubie w Rumunii i spedzil tam ok 3 dni z nimi (z rodzina Panstwa Mlodych). Bardzo mu sie podobalo, dlatego zreszta tam pojechalismy. No i porazka. Ale jak Ty bedziesz z Rumunami to nie ma sie czego bac, pokaza Ci lepsze zakatki i bedziesz bezpieczna :-)

Gość bylam tam
kraj ladny i nietypowy, ciekawy, ale strasznie brudno (tak, jak pisalam, przynajmmiej w Transylwanii). Kolorowe rzeki, smierdzace sciekami, walajace sie smieci (zwlaszcza w widokowych miejscach), tulajace sie, bezpanskie psy itp.

Gość gbfjnemw2012
Jadę własnie do rodziny mojego chłopaka:)

Gość bylam tam
to pewnie bedziesz zadowolona :-) jest Rumunem?

Gość gbfjnemw2012
Tak ,poznaliśmy sie w niemczech . Jesteśmy juz razem 3 lata i on od tego czasu nie był w domu ,wiec napewno będzie duzzzzo wrazen :)

Gość bylam tam
:-) dobrze sie baw. Jak sie dogadujecie? Ja mialam wrazenie, ze Rumuni bardzo roznia sie mentalnoscia od Polakow

Gość gbfjnemw2012
na początku rozmawialismy po włosku ,teraz już tylko po polsku :) troszkę tak .... jestesmy razem 3 lat wiec moge powiedziec ze zdarzyłam go już poznac dosyc dobrze ,i najbardziej podziwiam brak tego czego nam polakom nie brakuje , pychy ,zawisci,zazdrosci .... pracowałam w niemczech 2 lata i byłi tam rumuni oni sobie pomagali i sie wspierali a my polacy ??? niezle tam dołki kopali innym ,żeby czasem ktos wiecej nie zarobił pieniedzy ,normalnie było mi wstyd za niektórych. polacy za granicą sobie nie pomagaja wręcz przeciwnie -mogę to powiedziec baaaarrrdzo głosno

Gość gbfjnemw2012
i w dodatku nie są tolerancyjni Rumun ...a to taki co stoi i zebrze pieniadze