Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca_niewiedząca

Zdjęcia usg a ciąża

Polecane posty

Ostatnio byłam na usg u lekarza profilaktycznie. Lekarka powiedziała tylko, że jest ok i dała mi zdjęcia z tego usg. Ale nie powiedziała, że jestem w ciąży ani karty mi nie założyła ani nic. Pierwszy raz się spotkałam, że ze w zwykłego badania usg dają zdjęcia. Co Wy o tym sądzicie?

Gość Ktokolwiek widział ktokolwiek
Byłaś na NFZ czy prywatnie? Prywatnie zawsze dają wydruk, a profilaktyczne usg sie nie robi chyba ze miałaś wskazania do monitoringu co 6 miesięcy :O

Byłam u lekarza na nfz, po prostu to była wizyta kontrolna profilaktyczna czy coś się nie dzieje, a lekarz tylko po badaniu powiedział "ok", dał zdjęcie i do widzenia

Tak bez opisu? A skąd ci sie wzięła ciaza?

Nie wiem czy jestem w ciąży, lekarz nic nie powiedział, ale trochę to dziwne, że dał mi zdjęcie, skoro ciąży nie ma, bo niby po co? Sama nie wiem co o tym myśleć, może teraz mają takie zasady albo przepisy

Nie, dał ci zdjecie bo skoro to wizyta kontrolną to miał jakiś powód zeby dał ci zdjecie, dla porównania z poprzednim usg Gdybyś była w ciazy to by ci powiedział

Gość ja chodze tylko
prywatnie średnio co pół roku zeby sprawdzic czy jest okey dostaje zawsze zdjęcie z usg normalnego i z usg piersi bo i to i to mi robi na wizycie. Nie widze w tym nic dziwnego....

Może masz rację, dzięki za odpowiedź

Gość biurqe
ja za każdym razem u ginekologa na nfz, jak miałam robioną cytologie (co pół roku - rok) albo usg (co pół roku) to dostawałam albo wyniki cytologii albo zdjęcie. Nic nadzwyczajnego.

Gość ajamysleze
zupełnie normalne. ja zawsze dostaję co najmniej 2 zdjęcia z wizyty, ale chodzę prywatnie.

Gość jak wytłumaczyć?
bu hahahah ha hja ha ha ha a ah ah ha ha ha ha ha ha ah ah ah aha h Ja mam z 30 wyników usg w domu i na żadnym nie ma ciąży. A usg piersi nie dostajesz, albo innych wyników. A opisu tam nie ma?