Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zalamana podjeciem decy

Muszę zwolnic pracownika doradzcie którego!!!!

Polecane posty

Mam trzy osoby - musze zwolnić jedną bo nie daję rady finansowo - powinnam zwolnić najsłabszego ale to jest samotna matka z dzieckiem :o jednak jak ją zostawię to firma moze całkiem splajtować :o i wszyscy wtedy stracimy pracę :o ja pierdole nie wiem co robić :o

Gość a nie da sie z nia pogadac?
by stala sie nie wiem bardziej wydajna?

a z drugiej strony zadalas pyutanie zatem odpowiem tak,jezeli ta osoba naraza tez innych i oni tez moga stracic prace lacznie z Toba to coz...chyba nic innego ci nie pozostaje jak ja zwolnic

próbowalam ja motywowac itp ale ona jest sama z malym dzieckiem ktore ciagle choruje - nie stac mnie żeby jej płacić a ona ciągle na chorobowym a z drugiej strony to z kim ma zostawić dziecko? przecież chorego nie da do żłobka :o to jest maskara jakaś :o

Gość Daniela i Spółka
dzieci kto jest waszym najwiekszym bohaterem? Stalin zawołał jasiu świetnie jasiu, masz piątkię cóz Winettou biznes is biznes rzekł Jasiu chowajac zdjecie do torby...

w takim razie nic motywacja nie da jezeli przyczyna jej absencji jest chore,male dziecko...wspolczuje decyzji

Gość koralkowekoraliki
Jakie miasto? Może uda się zatrudnić od Ciebie kogoś. Daj znać.

Gość siedzi mi w głowie ta myśl
lepiej jej daj wymowienie ona jesli u ciebie pracowala odpowiednio dlugo to moze isc na bezrobocie, moze jakis zasilek. albo zwolnij z etatu i na zlecenie bierz jak potrzeba. ale wiesz co, ciezka sytuacja... :(

Gość vin80
Sprawa jest prosta - zwalniasz najmniej wartościowego dla firmy pracownika.

tak naprawdę podjęłam już decyzję tylko chyba chciałam się tu pocieszyć że właściwie robię :o kurde jeszcze teraz święta:o :o ona jest calkowicie sama facet z ktorym ma córeczkę olal ja - pracuje na czarno i nic jej nie pomaga :(

dla mnie sprawa nie jest prosta :o spac nie moge przez to :o

Gość vin80
Wiem, że to brutalne, ale to jej sprawa, że najpierw wybrała niewłaściwego faceta, potem zaszła z takim w ciążę, teraz została sama. Musi ponieść konsekwencje swoich własnych decyzji. Ty ani pozostali pracownicy nie możecie płacić za jej błędy. Wykluczasz najsłabsze ogniwo.

Gość ale ja też
Takie czasy nastały , dosknale rozumiem , że jest Ci cięzko. Masz do wyboru dać komuś pensje czy opłacić zus i skarbówkę . No to normalne że pozbywasz się pracownika . Jest tragedia!

Gość teższefowa
nie nadajesz się na szefa firmy dlatego właśnie firmy padają bo zarządzają nimi nieodpowiedzialni ludzie

Gość mtytyytyt
a w czym samotna matka co dala dupy pierwszemu lepszemu ruchaczowi nie myslac o konsekwencjach jest niby lepsza od osoby samotnej co sie szanuje i nie daje byle komu, bezdzietnej?

Gość tez.sama.z.2
sama jestem samotna matka wychowujaca 2ke dzieci (maz nas porzucil dla innej), pracuje na umowe zlecenie zarabiam grosze, do tego chcialam isc na mgr nie wyobrazam sobie teraz stracic pracy :( mam nadzieje ze chociaz zasilek jej przysluguje

Gość dogadaj się z ni,a żeby
poszła na długie zwolnienie, placenie jej przejmie zus

Gość EleGant
obniżcie sobie wypłaty a dziewczynę zostawcie, gdy się poprawi koniunktura nie będziesz musiała szukać dziewczyny z doświadczeniem

Gość tez.sama.z.2
"to jej sprawa, że najpierw wybrała niewłaściwego faceta, potem zaszła z takim w ciążę,: wiesz zanim ja wyszlam za maz 5 lat chodzilam ze swoim wtedy chlopakiem nigdy mnie wtedy nie zdradzil, widywalismy sie codzinnie, pochodzil z porzadnej rodziny kto mogl wiedziec ze po urodzeniu dzieci mu sie znudzi zycie rodzinne? no kto? myslisz ze gdybym wiedziala to przed slubem zwiazalabym sie z nim i swiadomie zaszla w ciaze? widac malo wiesz o zyciu....

niestety musze ją zwolnić, obniżenie opłat nie wchodzi w grę - lepsze pracownice zaczną szukać innej pracy jak im będę mniej płacic a zreszta czemu one mają ponieść odpowiedzialność za nieobecności innego pracownika, to tez nie fair :o tak nie nadaje sie na szefa bo mam ludzie odruchy :o tak, bedzie miala zasilek ale za te gorsze to na oplaty jej nie starczy :o

Koleś ją olał - ona była w nim zakochana :o

Gość ale ja też
Kobieo jako właściciel firmy na pierwszym miejscu powinnaś stawiać dobro firmy , bo za chwilę Ty będziesz szukać pracy. Nie możesz wnikać w prywatne życie pracowników , to ich decyzje i wybory życiowe . Ty masz utrzymać swoją firmę i tyle .

Gość co to za praca, że nie
może wykonać jej w domu?

Gość Listek na drzewie
Autorko, współczuję, przejebana sytuacja...

Gość vin80
tez.sama - czy ja coś o Tobie piszę? Cholera wie dlaczego mąż Cię zostawił - może mu się znudziło, może się zaniedbałaś, może cokolwiek innego? Pozwij go o alimenty - należą Ci się. Współczuję Ci, ale to Ty podjęłaś decyzje jakie podjęłaś i to one zaprowadziły Cię tam gdzie jesteś. Nie widzę powodu, aby ktokolwiek obcy płacił za Twoje błędy (czy też nieodpowiedzialność Twojego męża). Co do pracownicy autorki - zakochała się w debilu, zaszła, ma dziecko - jej życie, jej decyzje, jej sprawa. Jak chcesz to ją wspomagaj jakoś, ale nie kosztem innych pracowników.

Gość inni pracownicy
zarabiaja na swoje rodziny, nikt nie jest w stanie wziac na utrzymanie obcej baby i jej dziecka. Sorry ale takie jest zycie.

Gość misseliotttt
rozumiem że jest Ci przykro że to samotna matka dzieckiem ale dlaczego masz zwalniać lepsze od niej osoby? one na to nie zasłużyły a Ty powinnaś dążyć do tego aby Twoja firma dobrze się rozwijała z dobrymi pracownikami. Ja lubie pomagac innym ale najpierw trzeba zadbać o swój tyłek a potem o innych a nie odwrotnie. No chyba że jesteś Matką Teresa. Jeśli jest Ci jej bardzo żal a nie jesteś szczególnie biedna to możesz jej dac jakaś małą odprawę no i oczywiście uprzedź ją stosunkowo wcześniej aby mogła sobie prace znaleźć.

Dam jej odprawę i premię na Święta na tyle ile moge. Szkoda mi jej, ale bede musiala to zrobic - decyzje juz podjelam, chcialam tu sie pocieszyc ze nie robie zle :o dzieki wam za te komentarze, bede pytac znajomych czy nie maja jakiejś pracy ale i tak czuje sie jak g... :o

Gość nade mna sie nikt nie litowal
a nie mozesz zmniejszyć jej wymiaru etatu?

Gość 12 letnie dziecko to nie male
ale co to da??? tu chodzi o to ze laska do roboty nie przychodzi bo dzieciak choruje a ona na zwolnieniach