Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miłośniczka herbat 0612

Herbata Yerba mate

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie, każdy z Was ma inny gust, inny smak ale czy warto na prezent kupić zestaw do Yerba mate? W moim domu pije się dużo herbat, zwykle czarnych i zielonych i tak się zastanawiam czy mógłby być to dobry prezent dla wszystkich domowników?:) Pozdrawiam.

Gość ja kiedyś dostałam
taki prezent.... niestety nie trafiony. też jestem miłośniczką herbat różnego rodzaju, ale nie uważam, że to dobry pomysł na prezent pod choinkę. chociaż znam takich ludzi, którzy kupują elektryczne szczoteczki do zębów.... eh, ta praktyczność ;)

Ja też się kiedyś spotkałam z takim praktycznym prezentem ;) a co do do herbaty yerba mate to chyba sobie odpuszcze i zostanę przy tradycyjnym zaparzaniu :)

Gość eeeee nooooo...
A ja bym sie ucieszyla. Chociaz musisz sama wiedziec, czy Twoja rodzina lubi eksperymentowac ze smakami. Niektorzy sa od lat przyzwyczajeni do jednego gatunku - kawy, herbaty, czekolady etc. - i nie w smak im narzucac cos nowego. A moze jest im po prostu wygodnie wciaz te same smaki i potrzebuje takiego "odswiezajacego" prezentu? Dobra herbata, tak jak oryginalny szalik wcale nie musza byc tylko praktyczne, mozna polaczyc w prezencie i jakosc, i praktycznosc, i luksus (jesli jest to cos z wyzszej polki) i zna sie gust osoby, ktorej chcemy cos kupic. Tak uwazam i tak robie i to sie sprawdza :)

Gość eeeee nooooo...
Yerba nie jest typowa herbata, to napoj ze sproszkowanych lisci i korzeni ostrokrzewu. Piszesz o rakotworczosci - badanie przeprowadzone w tym kierunku wykazaly, ze picie bardzo goracych napojow typu herbata (KAZDA), kawa, powoduje zwiekszenie ryzyka zachorowania na raka jamy ustnej, ponadto, badania przeprowadzone w kierunku yerba mate byly przeprowadzane na osobach, ktore pily conajmniej litr dziennie tego napoju (goracego) a rownoczesnie zdrowo pociagajace inne napoje z gatunku wysokoprocentowych ;) i dodatkowo kopcace papierochy bez nijakiego umiaru - wiarygodnosc wiec wplywu yerba mate na rozwoj raka jest dosc wysoce dyskusyjny. Kto w Polsce pochlania litrami yerba? Yerba mate wplywa na redukcje cholesterolu, stymuluje uklad krwionosny, serce, pomaga w walce z otyloscia i ma jeszcze jakies tam popularne teraz skladniki. Obecnie wszystko w nadmiarze okazuje sie rakotworcze :O

Gość fajne ;)))
a jak to sie wymawia? jerba mate czy jerba mejt? :D

Gość eeeee nooooo...
:D:D:D - to dobre pytanie, sa rozne szkoly - dzerba mejt rowniez uzywaja ;) ; dzerba mate; szerba mate;zierba mate; Yjerba mate ale najlepiej mowic po polsku, tak jak sie kojarzy - jerba mate. Zabawnie tez wymawia sie nazwe tego czegos do picia - bombila; bombiljia; bombizja Zreszta masz tu filmik - gosc wymawia wszelkie mozliwe formy tego napoju ;)

wymawia sie jerba mate. ja to pare lat temu zamowilam przez strone cejrowskiego to jak to w domu wypilismy to takiej sraczki dostalismy, ze szok :D ta herbata bardzo pobudza , bardziej niz kawa , przynajmneij ja tak mialam . Nie przepadam za nia , prawie cale kg gdzies siedzi ;P

Gość fajne ;)))
dzięki :D

jak ktoś jest herbaciarzem to się ucieszy z takiego zestawu. ale nie powiem, że to pomysł uniwersalny. do yerby trzeba się przyzwyczaić, bo ma baaardzo specyficzny smak...

Gość Kruselka
Wypowiem sie poniewaz to swiezy temat moj maz mial w listopadzie urodziny i zazyczyl sobie yerba mate . Sam sobie kupil przez internet , jezu tego nie da sie pic przynajmniej ja tego smaku nie toleruje. Mezowi tez nie smakuje ale ostro pil przez tydzien a katem oka widzialam jak skrzywia buzie zeby to przelknac . Tak wiec reasumujac 90 zl poszlo do kosza .Choc do tej pory maz nie przyznal sie ze mu to nie smakuje ( chyba ze wstydu bo mu odradzalam zakup) to juz jej nie pije.

Gość kasia kasia
bo się nie pije tylko sączy z e specjalnego kubka studenci na tym jadą, bo pobudza...

ja pije i mi smakuje. Działa lepiej niż kawa. Człowiek po niej rześki i pobudzony. Ale czy na prezent? Może tak, ale dla miłośników "wynalazków". Mi taki prezent bardzo by pasował :) :) :)

Ja jakoś nie mam przekonania do tego typu herbat. Ale może kiedyś spróbuje.

Tej herbacie jednak podziękuję ;) Mam już inny pomysł na prezent.Pozdrawiam!

Gość gość
W celu pobudzenia mózgownicy najlepszym rozwiązaniem bedzie zioła Yerby z życiorysu wiem hihi 26 lat dostałbym wrzodów w wyniku stresu w pracy ale już dzięki herbacie mate jest ok http://www.naturamarket.eu/yerba-mate/ YM odchudza

Gość gość
Na pobudzenie mózgu trafnym wyborem bedzie Yerba Mate jak mówi moje doświadczenie hahaha blisko juz do 30-tki nabawiłbym się wrzodów bo szef sie na mnie wyżywa w robocie lecz już dzięki tym ziółkom jest zajefajnie http://www.naturamarket.eu/yerba-mate/ YM odchudza

Gość gość
Na pobudzenie mózgu najlepszym rozwiązaniem okaze sie Yerba Mate z życiorysu wiem hihi 26 lat dostałbym wrzodów w wyniku stresu w pracy lecz już dzięki tym ziółkom jest ok http://www.naturamarket.eu/yerba-mate/ herbatka ta odchudza

Gość gość
W celu pobudzenia mózgownicy najlepszym rozwiązaniem okaze sie herbata Yerba Mate jak mówi moje doświadczenie hihi blisko juz do 30-tki nabawiłbym się wrzodów w wyniku stresu w pracy lecz już dzięki herbacie mate jest ok http://www.naturamarket.eu/yerba-mate/ YM odchudza

Gość gość
W celu pobudzenia mózgownicy trafnym wyborem bedzie herbata Yerba Mate wiem z praktyki hihi blisko juz do 30-tki nabawiłbym się wrzodów w wyniku stresu w pracy lecz już dzięki yerba jest zajefajnie http://www.naturamarket.eu/yerba-mate/ herbatka ta odchudza

Gość gość
Moim zdaniem jest to oryginalny, fajny prezent. Kupiłam ostatnio swojemu chłopakowi i bardzo mu się podobał. Tu sa ładne zestawy- całe "oprzyrządowanie" i dobra gatunkowo herbata http://www.tobio.pl/category/pakiety-bio

Gość kawa_czy_herbata
Polecam takie zestawy startowe yerba mate http://kawa-czy-herbata.pl/product-pol-935-Yerba-Mate-Zestaw-Startowy.html w naszym sklepie internetowym. Zakup takiego zestawu wychodzi ekonomiczniej niż jego składanie z pojedynczych elementów i jest zapakowany w ładne pudełko - w sam raz na prezent. Co do rakotwórczości yerba mate, to nie jest ona bardziej bardziej szkodliwa niż kawa, więc zupełnie nie ma się czego bać.