Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

broken angel

problemy z cerą

Polecane posty

Witam wszystkich mam problem z cerą, mam ponad 20 lat, jako nastolatka miałam ładną buzię. Pół roku temu wyleczyłam trądzik (dostałam maść od dermatologa skinoren) i pół roku po odstawieniu maści miałam z głowy pryszcze, natomiast teraz mam problem z wągrami są na całej buzi (czarne kropki) lub w postaci małych krosteczek (taka kaszka). Mam pytanie czy kwasy migdałowe(lub inne) bądź dermabrazja wyleczy mnie? Mam do tego wgłębienia po wyduszaniu i przebarwienia. Czy ktoś z was miał ten sam problem i sobie z nim poradził błagam o pomoc!!!

Gość ggrretta
Kwasy (mocne, u kosmetyczki) mogą pomóc na blizny. Do tego w domu też stosuj kwasy w niskim stężeniu. Na Twoje problemy najlepszy będzie kwas salicylowy BHA albo LHA, niedrogie rzeczy z nimi kupisz na Biochemii Urody, na Zrób sobie krem, możesz też po prostu rozpuścić tabletkę polopiryny w oleju winogronowym (ilość taka, żeby wyszło stężenie 2%) i stosować na noc.

a bierzesz tabletki antykonepcyjne może? w tym wieku takie problemy z cerą mogą świadczyć o jakichś zaburzeniach hormonalnych. warto to zbadać i leczyć przyczynę a nie same objawy.

Gość Sylwia Krukiewicz
Sama przez to przechodziła, pryszcze, wągry, okropne ślady, tłusta skóra ;( Sporo czasu nie wiedziałam jak mam się tego pozbyć. W końcu znalazłam na to sposób, mama kupiła mi tabletki specjalnie sprowadzane ze Stanów o nazwie IQface. Moje problemy skórne w końcu się skończyły:) U mnie tylko tabletki poskutkowały.

Gość gość
Idz na zabieg mikrodermabrazji korundowej: www.beautypremium.pl/mikrodermabrazja/ Jest polecana przez dermatologów i bezpieczniejsza niz diamentowa.

Gość gość
w dvpę sobie te tabletki wsadź, spamerko

Gość Kasiek LL
Zabiegi mogą być pomocne. Kosmetyczka powinna ci odpowiedni dobrać.Co więcej - na co dzień powinnaś też lepiej oczyszczać swoją cerę. Ja biorę i myję twarz dokładnie takim preparatem http://www.dslaboratories.pl/6,hydroviton.cr.html i stosuje tabletki przepisane przez dermatologa. Wszystko teraz jest ok, bo pryszcze znikają, a nowych jakoś nie widzę.

Gość Wiolka805
A może mikrodermobrazja albo rolowanie skóry. to zabiegi wykonywane w gabinetach kosmetycznych. maja na celu maxymalna zmiane struktury skóry. złuszczenie starej i zmaksymaliwoanie produkcji kolagenu w skorze. skóra jest gładka, wygładzona, oczyszczona. Moga tez pomóc proste zabiegi, np. tani i lubiany peeling kawitacyjny, z tym, że musisz pamietac o stosowaniu w trakcie bardzo delikatnych kremów, np. na pazie pantenolu, alantoniny, albo wybrac emolienty, typu Decubal

Gość gość
DEGÓÓWWNAL spamerska dziadówo!!!!!!!!!!!! Czy ten szajs jest naprawdę tak słabej jakości, że się w ogóle nie sprzedaje i trzeba go tak ludziom na chama wciskać.

Gość gość
Wiolka a co to jest mikrodermobrazja?