Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młooodddaamaamma

W co ubrać 6 tygodniowe niemowle na wyjazd do lekarza Zimą???

Polecane posty

Gość młooodddaamaamma

Otóź jutro jade z małym na bioderka i zastanawiam się w co go ubrać w taką pogodę ( śnieg, -3 na dworze) myśle żeby mu ubrać body długi rękaw, śpiochy, kaftanik, półśpiochy, skrapetki 2 pary (jedna para cienkie druga grube ala buciki) na to kurteczka i bardzo grube spodnie i na końcu przykryje kocykiem dodam że jedziemy autem także za długo na dworze nie będzie. Czy jak tak ubiore to będzie ok??? A na spacer jak wyjdę to założe mu jeszcze do tego spodnie i bluze i dołoże kołderke tylko czy wtedy nie będzie mu za ciepło??? A jak wy ubieracie swoje pociechy??? dodam że to moje pierwsze dziecko i niemam nawet się kogo poradzić a nie chce z kolei ani przegrzać ani zaszkodzić:) Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi:)

Gość rozbierz do rosołu jak nie
wiesz jak ubrać zdurniała babo !

Gość jezeli masz gruby kombinezon
to zalozylabym tylko body, kaftanik i jakieś welurowe spiochy i oczywiscie kocyk, a na spacer body i ewentualnie jakis grubszy pajacyk z weluru,kombinezon i kolderka

Gość młooodddaamaamma
Nie niewiem w co mam ubrać a chce jak najlepiej za debilne wypowiedzi dziękuję!!!! Ktoś jeszcze się wypowie???

Gość samośkagośka
body z krótkim rękawem, body z długim, zapinana bluzka, rajstopy, skarpety grubsze, kombinezon. jak wyjdziesz z samochodu narzuć koc.

Gość vbvbvbvbvbvbvbvbv
ja polecam podkoszulkę, body z krótkim rekawem, body z długim rajstopy spodenki skarpety zwykłe skarpety grube jeszcze jedno body i kombinezon i koniecznie koc jak wyjdziesz z zamochodu albo skóre z niedzwiedzia

Gość samośkagośka
na spacer połóż koc na spód wózka, połóż dziecko i przykryj drugim kocem. niech nie leży na samy materacu. a w ogóle najlepsze są śpiwory do wózka :)

Gość jezeli masz gruby kombinezon
jedno body i drugie body? to tak jakby dwie pary gaci zakładać

Gość Błagam Cię !
Kup strecz i ostreczuj koniecznie wózek :P

Gość polsat jim jam
w to co siebie tylko jedna warstwe wiecej..no i zalezy czy autem czy czym,,ale wybacz czytalam tylko wstep

Gość oka'oka
a jak wychodzisz codziennie na spacer to jak ubierasz? proponuje body z długim rękawem,rajstopy,sweter lub koszulka,kaftanik,na to ciepły kombinezon ,chustka pod szyję,czapka i już. w aucie będzie ciepło,w gondoli też.

Gość oka'oka
mam dwójkę zimowych dzieci i mnóstwo wyjść kontrolnych do lekarzy.

Gość zonaKraka
Ja bym założyła na domowe ubranko, pewnie pajacyk i krótkie body, kombinezon i tyle... masz chyba jakiś zimowy? I czapeczkę niezbyt grubą bo pewnie kaptur od kombinezonu zakładasz. Ew, ciepłe butki jeśli kombinezon bez stópek, i odpuścić sobie ogrzewanie samochodu. Parkować będziesz pewnie pod przychodnią, w przychodni zdejmiesz szybko kombinezon i już, nie będziesz się bawiła w zdejmowanie i zakładanie po 10 razy kilku warstw...

Zmarznie Ci jak nic. Zaloz body z krotkim, rajstopy, na to body z dlugim i jeszcze jedne rajstopy, na to rampers i dopiero na togrube ocieplane spodnie, kaftanik, na to grubszy sweter i dwie pary skarpetek, na to ocywiscie kombinezon i nie zapomnij czyms przykryc. Siebie nie zapomnij ubrac tak samo, no w koncu zima jest

Gość Mona^^
Poprostu mnie krew zalewa jak widze taki matki co niedojze ubiora strasznie grubo dziecko i jeszcze je tak przykryja grubym kocem ze nie widac mu nawet twarzy. To jest przesada! Dziecko wystarczy ubrac o jedna warstwe wiecej niz siebie. Ja mam 4 miesieczne niemowle i jesli wychodze z nim na spacer ktory teraz trwa tak do pol godz, to ubieram w body z dlugim rekawem sweterek lub bluze grube rajstopy, spodenki (np.jeansy ) ,kombinezon zimowy kozaczki ocieplane czapke ciepla i szalik .do tego przykrywam go kocykiem i tyle. Jak bylo lato to moj synek jezdzil w samych bodach bez czapki i byl zdrowy jak ryba;).

Mój zimą miał 5 miesięcy. Ubierałam go w body z długim rękawem, rajstopy, skarpetki, bluzę, czapkę i kombinezon. Wózek miał ocieplacz,więc na dno wkładałam cienki koc,a od góry był ocieplacz z wózka. Spacery trwały około 1,czasem dłużej. Wracałam jak robiło mi się zimno.

Bez przesady. Zagotujesz dziecko w tym samochodzie, To u mnie jest -10,-15 i ubieram tylko body z dlugim rekawkiem, spodenki, skarpetki, czapeczke i kombinezon pluszowy na spacer. Zaraz jedziemy na zakupy i mam przyszykowany kaftanik, spioszki, skarpetki, czepeczke i kombinezon. Dodam ze moja mala ma dopiero 1,5 tygodnia...

Gość retyrety
"kozaczki ocieplane" dla czteromiesięcznego dziecka????????????????????????

Gość fghkl;
jak mozna nie wiedziec w co ubrac własne dziecko ? Masz 16 lat? - 3 to nie siearczysty mroz.. nie przesadzaj..

Gość Mona^^
Retyrety : a co dziwnego w ocieplanych kozaczkach dla niemowlat ? Nigdy takich nie widzialas bo nie rozumiem ?

Gość retyrety
to idz i pochwal sie ortopedzie, że znalazłaś kozaczki ocieplane i bardzo chętnie je wkładasz swojemu maluchowi :)

Gość Mona^^
Ja pier*dole naprawde z ciebie kretynka haha . Dla twojej wiadomosci niemowlece buty sa z miekkiego materialu dla dzieci niechodzacych z miekka podeszwa. Ja akurat mam kombinezon bez spiochow i co mam dziecko wozic w samych skarpetkach ?

Gość dfhfghgvhj
Jak czytam niektóre wypowiedzi to nie wiem czy się śmiać czy płakać...jak można dziecku założyć dwie pary body?? Sobie też jedne gacie na drugie zakładacie?:/