Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Almette 22

Ile wydajecie w tym roku na prezenty ? Anglia

Polecane posty

Gość Almette 22

No wlasnie jakie sumy przeznaczacie na prezenty dla bliskich ? :)

Gość Swięta już tuż tuż...
To zależy ile tych bliskich bedzie..u nas bedzie przy stole wigilijnym wszystkich razem 15 osob, z mezem robimy rodzica troche drozsze prezenty (kupujemy złoto),as reszcze poprostu normalne podarunki typu perfum,jakies zestawy,a kobieta jakies kosmetyki do malowania...

Gość Ruda z Wyboru
PERFUMY, to słowo nie występuje w liczbie pojedynczej... to zależy. Część mojej rodziny w rozjadzach więc nie mamy jak sie wymienic prezentami ale dla reszty prezenty za około 20 czasem więcej

Gość Ruda z Wyboru
tylko ja mam dosć małą rodzinę. dla kogoś dalszego już nie więcej niż kilkanaście bo zwyczajnie by mi nie starczyło ;)

Gość Swięta już tuż tuż...
Ruda z wyboru ,chyba widać w kontekście zdania,że i tak pisałam w liczbie mnogiej,więc można było się domyślić,że zrobiłam byka,ale nie dlatego,że nie wiem jak powinno być to napisane,tylko dlatego,że omskła mi się ta litera"y".Pozdrawiam;)

Gość zacznij dzien od szklanki wody
pisze sie tez rodzicOM i kobietOM nieuku

Gość Sama troche zaskoczona
Jako ze nie kupuje rodzinie w tym roku (oni mi tez nie) bo ich na swieta nie widze, kupuje tylko kilku znajomym i paru dzieciaczkom. Spedzam wigilie z bliskimi przyjaciolmi i dla ich dwojki dzieci prezety, a potem 1wszy dzien z innymi znajomymi i dla ich trojga tez po drobiazgu, 2gi dzien z jeszcze innymi znajomymi i im tez po malym drobiazgu. Jestem pomyslowa w tej dziedzinie i wiem co lubia, tak ze zmieszcze sie w tym roku w L60, jak nigdy wczesniej.

Gość Sophia Jannes
To jak już jesteśmy w temacie poprawnej pisowni... Autorko, "po prostu" piszę się osobno. Zapamiętaj na przyszłość. :)

Gość Almette 22
No wlasbie u mnie tez krucho z kasa,mam 5 osob ktorym wypada cos kupic,tak sie zastanawialam czy to bedzie ok jak przeznacze na kazda ok 20/30 ... Chyba wystarczy :)

Gość Nmgmlo
Zawsze pisze sie perfumy niezaleznie od kontekstu czy liczby w zdaniu.

Gość do Nmgmlo
Bzdury, przeciez slowo "perfumy" sie odmienia, np mowisz "Nie lubie tych perfum", a nie "Nie lubie tych perfumy". Co do tematu to nie mam ustalonej kwoty, zobacze ile wydam jak juz wszystko kupie, zawsze wychodzi wiecej niz zamierzalam wydac :O