Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dziś wolne i problem

nadplanowa tabletka-jak się ustrzec ciąży?

Polecane posty

Witam. Otóż od października zmienił mi się tryb pracy,bo moja weekendowa zmienniczka (córka szefowej) poszła na studia. I w co drugą sobotę idę do pracy więc w tygodniu mam wolne. I teraz wypadło że w piątek nie idę. I wczoraj byłam przekonana że jest piątek i jak spojrzałam na blister z tabletkami,to byłam pewna że dzień wcześniej nie wzięłam i przyjęłam 2-z czwartku i piątku. Ale wczoraj przecież był czwartek,więc niepotrzebnie wzięłam 2 :( I co teraz? Wziąć dziś ostatnią tabletkę i zrobić 7 dni przerwy czy od jutra zacząć kolejne opakowanie? Bo w ulotce jest informacja jak postąpić w przypadku pominiętej a nie ma informacji co zrobić jak się wzięło niepotrzebnie 2.

Tak,wczoraj wieczorem. Na opakowaniu jest info że w razie pominięcia tabletki przyjąć ją niezwłocznie nawet gdyby to oznaczało przyjęcie 2 jednocześnie. I wzięłam 2,bo byłam pewna,że jest piątek i w czwartek nie wzięłam...

Dzwoniłam do przychodni,ale gin ma dziś już komplet i MUSI wyjść punktualnie,więc mnie nie przyjmie. :O Nosz kurcze. Nie wiem czy stosować 7 dni dodatkowe zabezpieczenia? A może do końca opakowania? I co z przerwą?

Czy jestem jedyną osobą która wzięła za dużo tabletek?

Ja na twoim miejscu nic bym nie robiła :) wzielaś dwie to na następny dzień pominełabym ją .

To już chyba lepiej wziąć tą sobotnią dziś i normalnie 7 dni przerwy a potem kolejne opakowanie?

Dodzwoniłam się do gina na komórkę i powiedział,że mam zrobić tak jak napisałam w ostatnim poście. Chyba że bardzo mi zależy na dniu w którym zaczynam brać,to mogę wziąć w sobotę 22 tabletkę. Ale mi jest wszystko jedno kiedy będę zaczynać. Także jakby ktoś kiedyś tak zrobił to powinien wziąć tabletki do końca opakowania a potem 7 dni przerwy-tylko nie można się zagapić i zrobić 8!