Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjkjkj

akt zgonu pomocyy!

Polecane posty

Gość kjkjkj

potrzebuje odpis aktu zgonu ojca, który zmarł gdy miałam niecałe 6 lat. Potrzebuje odpisu do załatwienia stypendium socjalnego . I nie wiem czy aby ten odpis uzyskać to muszę znać jakieś dane ojca . Bo ja nic nie mam , moja mama też nie żyje . Czy mogę otrzymać bezpłatnie ten odpis ? Czy wydadzą mi go od ręki ? z góry dzięki za pomoc:)

Gość kjkjkj
help

Gość fdfkjdkdkjdf
z tego co mi się wydaje to kosztuje to koło 50 zł...bo ja kiedyś brałam..ale nie pamiętam dokładnie

Gość fdfkjdkdkjdf
aha..no i ja czekałam sporo czasu..przysłali mi pocztą...akty urodzenia chyba były potrzebne czy coś.. nie wiem..totalnie zapomniałam..

Gość gggggggggggggggggggf
idz do urzedu stanu cywilnego i zapytaj. na pewno bedzie to odpłatne, ale z tego co pamietam to wydają to od ręki.

Gość ertyuki
kupuje się znaczki skarbowe i składa podanie trzeba znać dane i przybliżoną datę zgonu raczej parę dni się czeka, zależy od miasta

Gość Adamo...
z własnym aktem urodzenia i z dowodem osobistym marsz do urzedu stanu cywilnego tam ci wydadzą odpis aktu zgonu ojca chyba cos bedziesz musiała zaplacic nie wiem dokladnie

Gość fdfkjdkdkjdf
:D haaa prowo

nie wiesz kiedy ojciec umarł? nigdy na jego grobie nie byłaś nawet???

Gość ertyuki
rok zgonu/ imię nazwisko ojca dokument potwierdzający twoje dane znaczki skarbowe, podanie

Gość kjkjkj
Na prawdę nie znam daty . Nigdy mnie to nie interesowało.

Gość kjkjkj
druk podania otrzymam na miejscu ? A co to sa tzw znaczki skarbowe . Pytam bo kompletnie sie na tym nie znam

boze skad ty sie urwałaś??

Gość ertyuki
to oni mają wiedzieć w urzędzie czyj akt zgonu wydać? zastanów się laska bo mnie wkurzasz x idź do urzędu\ powiedz: dajcie akt zgonu ojca i ci dadzą tak to sobie wyobrażasz? że ty nie znasz żadnych danych a urzędnik powinien? skąd się takie cembały biorą?

Gość Adamo...
to juz twój problem a nie nasz, jak nie znasz daty smierci

Gość ertyuki
znaczki skarbowe to opłata za wydanie papieru powiedzą ci gdzie kupić i za ile

Gość fdfkjdkdkjdf
co za tłuk.. :/ idź kurwa i się dowiedz ja tez nie wiedziałam jak mam to załatwić.. matko kochana... :/

Gość kjkjkj
Bez wyzwisk , proszę:) Rok jeszcze mogę określic ale daty zupełnej nie podam .

Gość tlc buddy
Nie masz jakiejś ciotki czy wujka co znali twojego tatę? I kurczę nigdy nie byłaś na jego grobie? :( matka nic ci o nim nie mówiła?

Gość kjkjkj
Pytam jak to załatwić bo mam dosyć daleko do USC w którym mogłabym odebrać akt zgonu ojca . Dlatego zależy mi na tym aby tę sprawę załatwić za pierwszym podejściem.

Gość eustachy motyka
To idz na cmentarz na ktorym lezy twoj ojciec i spisz z jego pomnika date urodzin i smierci ok?

Gość ertyuki
kurwa mać podajesz przyblizony rok, podajesz dane ojca okazujesz się dokumentem potwierdzającym twoją tożsamośc, bo przeciez nie wydadzą takiego dokumentu osobie nie spokrewninej lub spowinowaconej piszesz podanie kupujesz znaczki składasz to wszystko czekasz na wydanie zapewne parę dni choć nie ma reguły

Gość kjkjkj
Moja mama też zmarła jak byłam mała , kilka lat po ojcu, Praktycznie nic o nim nie wiem , a zresztą nie chce wiedzieć bo on był złym człowiekiem.

Gość kokkkoszaaa
rok zgonu jest potrzebny bo inaczej muszą przeglądać kupę ksiąg a to trwa im dokładniejsza data tym szybciej załtwiona sprawa i w ogóle... jesteś życiową ofiarą

Gość kjkjkj
Dzięki za sensowne odpowiedzi. Grób ojca z kolei jest zupełnie daleko o mojego miejsca zamieszkania , ale mimo to postaram się dowiedzieć o dacie jego śmierci.

Gość eustachy motyka
No to jak nic o nim nie chcesz wiedziec, nawet daty smierci to aktu zgonu nie zalatwisz. A zreszta co ja tu robie? Spadam.

Gość kokkkoszaaa
a co to ma do rzeczy jakim był człowiekiem? ugryzie cię ta wiedza? kogo to ma ziębić czy grzać, że poznasz dane ojca? głupia gęś na twoją korzyśc jest to, zeby wiedzieć takie rzeczy a skoro był takim

musisz mieć swój akt urodzenia , tam są dane twojego ojca i z nich już w swoich dokumentach znajdą, a jeśli nie masz swojego aktu to idź z dowodem , czy legitymacją to ci wydadzą :)

Gość kjkjkj
życiową ofiarą? Twierdzisz tak bo nie znam daty śmierci swojego ojca? Kompletnie nie znasz mojej sytuacji, nie wiesz jak trudno było mi samej się wychowywać . Mimo to zdałam maturę , dostałam si ę na studia . I choć bardzo chciałabym odciąć się od przyszłości okazuje się to niemożliwe . Także proszę Cie , zastanów się co piszesz bo jednym słowem, jednym wyrazem łatwo jest osądzić . Jednak nie utożsamiam się z tym co o mnie sądzisz.