Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifirifi*

jestem stara panna, przegralam zycie...

Polecane posty

staraa->dokładnie, faceci teraz oczekują du...przed ślubem, mieszkania latami ze sobą, moja koleżanka chodziła z chłopakiem 7 lat, w kwietniu tego roku się zaręczyli, za dwa lata miało byc wesele, w czerwcu on z nią zerwał....po co tyle chodzic, tego nie zrozumiem zupełnie, ja mam wrażenie, że facetom to tylko seks siedzi w głowie, poznają laskę i już myślą o tym jaki będzie ich pierwszy wspolny raz a dla mnie to patologia, faceci, którzy stają mi na drodze są albo seksoholikami albo takimi chytrymi lisami, że na spotkaniu mogą ci co najwyzej zaproponowac soczek:P

wspolczuje Ci autorko bo byc stara panna tj katastrofa. Spiesz sie bo juz za pare lat moze nie byc kolorowo :(

Gość fifirifi*
Ten soczek jest najlepszy :D Hm a mi sie wydaje, ze oni sie zenia po tych 7 latach chodzenia jednak, ze to takie dojrzale przetestowane zwiazki... I w moim otoczeniu zaden kolega nie zrywa, wyglada na to ze kochaja te dziewczyny. Sama nie wiem co o tym myslec. Powtarzam sie ale kolega powiedzial, ze faceci nie zrywaja jesli cos nie jest wybitnie zle, wiec w moim pojmowaniu wystarczy zebedzie seks i dziewczyna nie robi awantur o byle co i zwiazek leci w lata, a facetowi sie nie chce zmeiniac i sie zeni w koncu.

Gość fifirifi*
No ale gdzie ja mam sie spieszyc? Przygarnac jakiegos miernote, niemowe i go wychowywac? Ja JUZ wiem , ze bede sama.

Gość staraaaaaaa
jest dokladnie tak jak piszesz, zero szacunku do kobiet. ja zawsze mowie, ze kobieta nie ma obowiazku sypiac z facetem bez slubu i facet ktory tego wymaga jest po prostu zwyklym bezczelnym prostakiem. jak poczeka to znaczy, ze naprawde kocha kobiete i z takim warto byc. a to bycie w związku 7 lat bez slubu to teraz bardzo powszechne zjawisko, co wejde na forum to widze temat w stylu: jestesmy juz razem 5-10 lat, mieszkamy razem, a on sie ze mna zenic nie chce. tak to sie wlasnie konczy jak facet ma wszystko na tacy.

fifirifi->nie martw się moja droga, jeszcze spotkasz tego jedynego tylko potrzeba czasu, młoda jesteś, nie spiesz się tylko korzystaj z życia a męczyc się z kimś tylko żeby byc to wiesz lepiej byc samej

Gość staraaaaaaa
taa żenią sie jak kobieta sama wyblaga pierscionek i slub :D tak mu wierci w brzuchu, ze w koncu sie z taka ożeni. ale są tez tacy co zwieją, bo sie juz znudzili i ani mysla sie zenic. roznie z tym bywa.

staraa->dokładnie, te wszystkie związku kilkuletnie są po prostu nasycone rutyną i facet jeśli ma dobrze seksik i te sprawy to mu jest wygodnie i po co ma się zenic skoro wszystko ma podane na tacy i woli sobie zostawic zapasową furtkę na wypadek gdyby ta mu sie znudziła i pojawiła się nowa

Gość staraaaaaaa
i dlatego oni sie zenic nie chcą, zeby zawsze sobie odejsc bez problemu, bo jak jest slub to jednak trudniej odejsc. a kobiety glupie sie na to godzą i zyją z takimi facetami na kocią łapę iles tam lat, a potem wiekszosc z nich i tak zostaje porzuconych, ile ja tematow na forach czytalam o tym, bardzo czesto wlasnie kobieta w wieku ok. 30tki jest zostawiana po takim wieloletnim związku bez slubu.

zupełnie nie rozumiem takich kobiet, a w dodatku ta moja koleżanka, która chodziła 7 lat z tym swoim to kiedy ją zostawił jeszcze chciała popelnic samobójstwo...masakra, dla faceta sie zabijac???ostatnia głupota

Gość staraaaaaaa
pewnie nie wyobrazala sobie zycia bez niego. ale zabijac sie nie ma sensu, bo on i tak sie jej smiercią nie przejmie. pewnie ma juz nową dziewczynę.

dokładnie, faceci uważają jak nie ta to inna, mój eks też wyszedł z tego założenia, bydlak chciał mnie jeszcze podawac do sądu jakbym mu nie oddała prezentow:P

Gość fifirifi*
"taa żenią sie jak kobieta sama wyblaga pierscionek i slub " - no tak, ten co do mnie pisal bierze slub, jak sam stwierdzil "bo naciskala"... dobra metoda, ostatecznie ona dostanie to co chce i nie bedzie stara panna ;)

Gość hazo
z doswiadczenia wiem ze stare dziewice i stare panny - a sam znam ich wiele - to zdewociałe dziewczyny z obsesyjnymi wymaganiami , tzw wyprane mózgi. i związek z nimi niestety nie trwałby długo o ile wogóle by sie zdecydowała bo kazdy zły ruch amanta automatycznie skreśla jego pozycje w związku. zwykle wypranie mózgu dokonuje sie w wieku mastoletnim przez złe wzorce matki które nie chcą odciąć pępowiny

Gość staraaaaaaa
starą panną nie bedzie, ale bardzo mozliwe, ze bedzie rozwodka, to juz chyba lepiej byc stara panną ;)

Gość fifirifi*
No ale potem to mnie z falszywym wspolczuciem jakies pindy pytaja 'oo ty sama? taka fajna?'

Gość staraaaaaaa
oczywiscie, ze mam obsesyjne wymagania, z byle gownem nie bede, wole byc sama ;)

Gość tralalilalila
Ja zauważyłam, że z moich koleżanek za mąż powychodziły głównie te religijne, dla których seks miał być dopiero po ślubie. A przecież to też nie o to chodzi, żeby brać ślub dlatego, że już się nam bardzo chce. Seks nie może być tym, co skłania do brania ślubu. A potrafię sobie wyobrazić, że młodzi zakochani ludzie, którzy nie uznają seksu przed ślubem, myślą głównie w tych kategoriach - żeby już im było wolno.

Gość tralalilalila
Ja zauważyłam, że z moich koleżanek za mąż powychodziły głównie te religijne, dla których seks miał być dopiero po ślubie. A przecież to też nie o to chodzi, żeby brać ślub dlatego, że już się nam bardzo chce. Seks nie może być tym, co skłania do brania ślubu. A potrafię sobie wyobrazić, że młodzi zakochani ludzie, którzy nie uznają seksu przed ślubem, myślą głównie w tych kategoriach - żeby już im było wolno.

Gość staraaaaaaa
mnie sie nikt nie pyta ;) zreszta nie opowiadam obcym o swoich sprawach prywatnych, czy kgoos mam, czy nie.

Gość fifirifi*
Ciekawe co to sa te obsesyjne wymagania? zdaniem facetow :D

hazo->twoja wypowiedź mnie po prostu rozbawiła, ja wymagam tylko od faceta kultury i szacunku czy to tak wiele?a faceci boją się porządnych lasek bo wiedzą, że takie nie dadzą sobie w kaszę dmuchac

Gość fifirifi*
A w ogole to na kazde 'wyjdz do ludzi' chcialabym zebyktos mi wskazal gdzie i pokazal jakiegos wolnego faceta. DObre rady zawsze w cenie...

u mnie w okolicy to wolnych chłopaków praktycznie nie ma, jest nadmiar dziewczyn a na zabawach sama gównażeria więc ja jestem zupełnie bez szans by kogoś poznac

Gość fifirifi*
Bede szczesliwa kiedy przestane idealizowac jednego (niewartego zupelnie) faceta i przestane sobie wyobrazac jakie cudowne zycie musi miec jego narzeczona. Jak to m isie uda, to juz bedzie dobrze ;]

Gość tralalilalila
a nie myślałyście, żeby wyjechać do innego kraju, albo przynajmniej w inne środowisko? Bo ja wiem, że jak sama nic nie zrobię, to na 100 % zestarzeję się sama w tym samym pokoju. Wiem że tu gdzie jestem i z życiem jakie prowadzę nie poznam nikogo ani dziś, ani jutro, ani do końca świata i dlatego postanowiłam zacząć nowe życie, gdzie indziej.

Gość staraaaaaaa
wyluzujcie, naprawde, bez faceta tez da sie zyc.

jak was czytam a zwlaszcza Ciebie autorko to sie nie dziwie , ze jestescie same :P uwazaci, z kazda kobieta "naciska" na mezczyzne zeby si zenil , ogolnie chlopy sa zli i be i chca tylko sexu i ZADEN ni ma nic do zaoferowania. Porabane jestescie na maxa. Dziewczyny z takim nastawieniem to wy w zyciu faceta nie znajdzieci :( I mowi wam to mezatka z 5 letnim stazem w SZCZESLIWYM malznstwie.

staraaaaaaa wyluzujcie, naprawde, bez faceta tez da sie zyc." 1 1 Da sie zyc tylko co to za zycie :( Pisz tu oczywiscie o fajnym mezczyznie jakim jest np moj maz :) Nie wyobrazam sobie zycia bez niego.

Gość hazo
ciesze sie ze moge tu kogos rozbawic. moje wiadomości z choinki nie spadły tylko sa to informacje z pierwszej ręki od moich kolezanek/przyjaciołek które po pijaku opowiadały mi swoje historie i maja wielki żal do starych i świata. prawdziwy facet nie boi sie porzadnej laski. widocznie gdzies na ulicy czy pabie mijasz codzien jakiegos porzadnego faceta ale sama tez sie nie odezwiesz. zasada akcji i reakcji