Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiejstuta.

Kto z was przeżył swoje dzieciństwo w latach 90 -tych?

Polecane posty

mieszkalam w kam ienicy z pedofilem, morderca i drobnymi zlodziejszkami jak sie okazywalo zawsze po czasie. Czy oni mieli slynne ADHD w dziecinstwie? Nie wiem. Ale wiem, ze to co moi koledzy mieli dzis byloby uznane za ADHA, dysgrafie itd. Zreszta co do dysgrafii to oszukalam sama pedagoga i psychologa bo mi sie starannie pisac odechcialo w pewnym momencie (nie w podstawowce bo wtedy tego jeszcze nie bylo) papier dostalam od razu, kazdy glupi moze to miec. A tak naprawde nazwa tych wszystkich bzdur jest jedna: LENISTWO

Gość ah szkoda
EwelinaEwa, jeśli chodzi o ADHD, możesz nie wierzyć, ale takie dzieci były i nie wystarczył PAS!!! Te dzieci były spychane na margines i uważane za psychicznie chore i czasem trzymane w zakładach psychiatrycznych latami albo niewłaściwie wychowane były wychowankami poprawczaków!!! Tu się mylisz, bo ADHD jest przypadłością związaną z uszkodzeniem neuronów, tak zwanych przekaźników w mózgu. Byłam opiekunem społecznym kiedyś... akurat w przypadku wielu dzieci, wiele diagnoz nie było stawianych, pas wcale nie pomagał, a dzieciaki lądowały w domach opieki społecznej, psychiatrykach lub poprawczakach, a tak na prawdę nie były to wcale złe dzieci, ale chore.

nie mam nic do chorych dzieci:O No bez przesady, kiedys i lobotomia byla sposobem leczenia:O ADHD jako choroba? Ok rozumiem, wspolczuje, ale dzis to norma, cos naturalnego, kolezanka jest nauczycielka na 28 dzieci 14 ma zaswiadczenia o ADHD. W takim wypadku ta choroba zostaje splycona do tego stopnia, ze malo kto uwierzy w to, izn naprawde istnieje.

Gość Miskalala
Ja miałam zdiagnozowane adhd,dzisiaj mam 30 lat i normalną rodzinę,dzieci i mimo ze są bardzo energiczne nie mają adhd. Kiedyś rzeczywiście było inaczej, byłam nadpobudliwa i to już było wg lekarzy adhd

Gość Kiedys nie bylo pomocy
Byly takie okropne dzieciaki, i do tego w domu codziennie wpiedool dostawaly a mio tego na drugi dzien znow sie starsznie zachowwaly, mimo ze w domu byli bici,ale to nie pomoglo.Mialam takiego sąsiada non stop byl lany a najgorszy byl bydlakiem w szkole i na podowrko, dotej pory patologia z niego na bakier z prawem Tak samo mozna napisac ze anoreksja to nie jest choroba psychiczna tylko wystarczy wlac takiej dziewczynie i jzu problem sie rozwiąze?? nie ma jak to podwazanie psychiatrii. z Choroby jak Anorekcja, depresja zrobic dzieciaka ktorego trzeba lac a nie leczyc Ewelina zamkniij ryja pbo mnie wkurwiasz.Nie dostknął cie zaden problem a srasz mordą

Gość ah szkoda
EwelinaEwa, wiesz co... poważnie ale musiałabyś wiedzieć dużo więcej o ADHD i wielu innych neurologicznych dysfunkcjach mózgu, jak choćby psychopatia i wiedzieć że przyczyny psychopatii mogą leżeć w zaburzeniach mózgu lub w przyczynach środowiskowych/ i inne). Tu akurat nie masz wcale pojęcia. Kiedyś też bywali psychopaci, choćby seryjny morderca Karol Kot, inteligentny niesamowicie, ale jakże okrutny i zwierzęcy. EwelinaEwa :) w jego przypadku najwidoczniej pas nie pomógł, a wręcz zaszkodził.

po pierwsze agresja rodzi agresje, po drugie ja rozumiem i wiem ze byly tragedie i zle rzeczy sie dzialy w tamtych czasach (bylam swiadkiem, a nawet uczestnikiem niejednej), po trzecie osobo wyzej: mam w dupie kto cie skrzywdzil i do kogo masz zal, ze cie wkurza to, iz ktos wspomina dobrze tamte lata. Czy zawsze taki temat musi zjebac jakas debilka ktora powie ze ja wtedy tlukli, gwalcili czy zamykali w piwnicy? Teraz tez to sie dzieje, a ktos moze chce powspominac fajne dla niego czasy.

To dlaczego Ewelino piszesz aby dzieciaki lac pasem ji na dobre im to wyszlo jesli dla ciebie garesja rodzi agresje?? Nie nie wyszlo to na dobre bo za iwle kryminalistow mamy z akratami gdfzie takim sposobem byoi wychowywani] Wiec ZANIM cos napiszesz to poierw pomysl. Anoreksje tez u dziecka leczyc bedziesz pasem? mam nadziej z enigdy corki nie ebdziesz miec bo by sie powiesila jakby miala taką matke jak ty, zmaiast leczysz bys lala pasem To są twoje slowa, ze agresja rodzi agresje? wiec jakie to ma miec przesalnie gowniaro???

ah szkoda nie zartuj bywali keidys psychopaci? Nie wiedzialam, mieszkalam w kamienicy z krasnoludkami:O Owszem bywali, a jak to sie ma do moich zabawa i dobrych wspomnien? Na podworku obok znaleziona 3 latke zgwalcona i z podrznietym gardlem. Mialam 10 lat jak o tym sie dowiedzialam, sprawcy szukali 4 lata, okazal sie nim nasz sasiad z 2 pietra. Lepiej bedzie jak bede pisac takie rzeczy?

Gość klarra gimbusiara :D
Moja nauczycielka twierdzi że nadruchliwość spowodowana jest tym ze nie spedza sie aktywnie czasu- np sport itp

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
a mi w przedszkolu karteczki ktoś zapierdolił!!!!!!!!! Do dziś to pamiętam. Że kupiła mi mama przed przedszkolem nowe karteczki a po przedszkolu ich nie było :(

Gość ah szkoda
Agresja rodzi agresję, to fakt, ale jeśli dodatkowo leje się osobę chorą, gdzie jednym z objawów choroby jest agresja często mylona z "niegrzecznością, nieposłuszeństwem i złośliwością" danego człowieka... wtedy, gdy ten mały człowiek dorośnie... mogą być nieprzelewki. Taki jeden człowiek może uczynić więcej tragedii, niż my wszyscy na kafe razem wzięci :P

Kiedys nie bylo pomocy sama jestes gowniara bo ja pisze wyraznie, ze dzis nie jedno ADHD pasem mozna wyleczyc co nie oznacza, ze masz pasem bic dziecko:O Moj syn nigdy pasem nie dostal, ale wie co to dyscyplina. Wiesz co to szacunek? Watpie, bos pasem pewnie nie po duie kiedys dostala a po plecach i teraz jestes rozzalona strasznie i naburmuszona na caly swiat, ze nie mialas gdzie swoich siniakow zglosic.

Ahhaaa, to dlaczego nie dopisalas ze pewnie ten sąsiad co zglwacil 4 latke byl beztresowo wychowany tak?? bo mi sie zdaje ze kiedy nie bylo takiego czegos , a mimo tego wiele osob takie okrucienstwa dokonywaly Wiec jak ten Twoj pas ma sie do dobrego wychowania? pisze jeszce raz, przejdz die po wiezienaich i popytaj sie czy w domu ich glaskano po glowkach czy bicie bylo na porządklu dziennym Nie znasz zycia wiec sie nie WYPOWIADAJ ,bo nie masz prawa, Zapoznaj sie z tym o czym pisze i dopieor sie udzielaj Udzielasz sie a nic nie wiuesz o tamntych czasachh, niiic a niiic ,jak ludzie byli wychowywani i do jakis przestepczosci dochodzilo

sasiad debilko byl spokojnym dzieckiem a jego mama byla kolezanka mojej babci i jej kolezanek. Nigdy on pasem nie dostal:D Ale wiesz co mnie wkurza w takich jak ty, ze rozpieprza temat swoimi zalami i madrosciami. Masz problem z zyciem w tamtych czasach? Idz do psychologa, psychiatry i daj ludziom fajnie wspominac cos co dla ciebie moze bylo koszmarem. Ja tez przezylam w latach 80 straszne rzeczy o ktorych pojecia nie masz nawet ale nie wpieprzam sie z jakimis podtekstami by podkreslic jak to zle bylo. Tobie bylo zle i ok, malo mnie to obchodzi:P

EwelinaEwa - jesli cie informacja tak ukoi to dostawalam o byle co a gdzie to bez roznicy? czy jest roznica dostawc wpieerdool po nogach czy dupie bo ojciec wychowany tym samym sposobem to powielal? zadna i pomysl zanim z kogos zaczniiesz umoralniac A jakbym po duupie dostawala za byle goowno to ulzylo by ci? wtedy jakie bys wytlumaczenie znalazla? ?? bo to l wyleczylo by moje adhd i agesji wtedy bym nie miala? nie maialm nbigdy adhd zas nerwice, noi daruj sobie kolejny wywod ze nerwice tez pasem trzeba leczyc tak jak twoim zdaniem adhd :o Jetse przykra

Tak nic nie wiem o tamtych czasach:D Bo dostalam pasem, kapciem gumowym (oj boli) ale zyje i pretensji nie mam do nikogo. Nade mna nikt sie nie znecal, a ze lanie dostalam. Zasluzylam to dostalam:D Nie bito mnie bez powodu i nie katowano.

ale ja ci napisalam biedny dzieciaku, ze nie moja wina iz ciebie katowano i masz racje nie wazne gdzie po dupie, po nogach czy plecach:O To smutne, ale moze zacznij miec pretensje do tatusia, mamusi, wujka czy cioci a nie do mnie. Mialas ADHD? No tak. Bylas chora i biedna a oni ciebie bili:( Wybacz, ale mam to gdzies.

Wiem ze ciebie gówno obchodza ofiary przemocy domowej, bo przeciez dla ciebie to wydchowanie bicie do siniakow pasem ,zamiast leczenie i dziekco zparowadzic do specjalisty gdy ma zaburzernie, no ale niee, dla ciebie to wymysl Calka psychiatra to wymysl, boi ty znawca jestes ,i Pas dziala tylko jak napisala, Jestes zalosna, i dobrze ze corki nie masz, powiesila by sie mając taką matke co uwaza ze pas jets skutecznym lekastkiem da problemy psychiczne

Gość kiejstuta.
Kurde, myślałam, że to będzie przyjemny temat a tu takie coś ;/ ogarnijcie się

a ty kurvaa dalej mi wciskasz ze mialam adhd :o pisze ze nie mialam nigdy adhd ,czytaj a nie swoje glupoty piszesz Wiem ze masz to gleboko w duupie bo dla ciebie bicie to normalne wychowanie, w takim razie wspolczuje twojemu synowi bo pochwalasz te metody i nie widzisz nic w nich zlego wiec zapewne twoje dziecko dostwadczy an wlasnej skorze bicia jak dla ciebie bylo ok :o

Obchodza mnie ofiary pomocy domowej, dzieci wykorzystywane seksualnie, chore na bulmie, anoreksie. Nie wiesz nic o mnie. Ale nie obchodza mnie z pewnoscia takie tepe cierpnietnice jak ty:O Zamiast napisac od razu co i jak to toczysz piane kolejna strone i udajesz ofiare wielka. Brzydze sie takimi pozerami- tyle z mojej strony biedna bita dziewczyno:O

To wszystko porzez Eweline jak zaczela wysmiewac ludzi chorych psychicznie i wychwalając pas jak on dobrze dziala Wlasnie ze dobzez nie dzialal, jakby tak bylo to by tylu kryminalistow nie bylo Ona zaczela

nie martw sie o moje dziecko ono bite nie bylo nigdy, zajmij sie lepiej soba i swoja przeszloscia, bo rozpieprzasz fajny temat by dac upust swoim zalom pod przykrywka jakiejs dennej psychologi:O

Gość kiejstuta.
Nie ważne kto zaczął, rozmowa miała być o czymś innym.

"Ona zaczela " Pokas paluskiem, bo pani nie zobacy:( Dziecko dorosnij, zycie nie sklada sie z ciebie i twoich problemow, a o ADHD pisano na tym temacie wczensiej ale czepilas sie mnie akurat.

Sama jestes denna chodząca psychologia, ty zaczelas wysmiewacsie z dzieci kotre cieprią na zaburzenia i zalecilas je bic ,jakby to cuda przynioslo,a góowno,nie przynioslo Jak jestes taka do przodu to bij swojego syna jak ciebie ,zobaczymy za 15 lat co z niego bedzie Dla ciebie Anoreksja, czy Depresja to trez wymysl

bo adhd to jest choroba mozgu i sie ją leczy a le nie pasem tepa babo Eidac z jestes otumaniona, nie majac takiej wiedzy.Dysortografia tez istnieje i to prawda. Nie pisz ze kiedys nikt nie robil bledow wlasnie ze robil i to jeszcze gorsze tumany byly