Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiejstuta.

Kto z was przeżył swoje dzieciństwo w latach 90 -tych?

Polecane posty

Gość Kiedys nie bylo pomocy
pogratuuj sobie jak spiepszylas temat , zawsze cos musiz glupiego piedolnąc i temat sie sypie, prze twoje glupkowate cwaniakowate muundrosci wielka pani psychiatra sie znalazla No ale zawsze jak sie pojawio Ewelina tam zawsez jest dyym, robic to celowo ,wypisując brednie

w mysl zasady madry glupiemu to juz nie zacytuje kto tu sie rzucil i spieprzyl temat swym postem postem o ADHD gdziw w moim to bylo zdanie raptem i przyznalam potem racje co do choroby. Ale glupi musial dalej...

Gość Kiedys nie bylo pomocy
sama jestes glupia kretynko,wiecej empati i wyrzumialosc, nie do mnie ale do ludzi ktorzy borykają sie z prblemami i abys nigdy nie uzyla do nich takich slow jak udawanie ofiry i pozerka ,bo dla ciebie ich dramat to bylo cos normalne i nie potrafisz zrozumiec ze dla innych wcale nie bylo Az sie dziwie z jestes matka jaka jestes zacmiona, takie dzieci tych matek nie wyrosna na wrazliwego czlwieka czy serdecznego,ni chooja

Gość Ania233123231
ja . Bo jestem z 88 roku. Duuuuzo sie zmieniło jak patrze jakie zabawki maja teraz dzieci itd. Pamietam jak miałam jeszcze ruskie lalki takie duze , plastikowe i ruski samochód na pedały . Potem jakies tam lalki barbie , słuchałam spiece girls i britney spears bo wtedy były na topie hehhe :) No i gry telewizyjne ,a pozniej komputerowe jakies ktore były wtedy rarytasem :)

Gość Ania233123231
i swoj pierwszy tel komorkowy pamietam też teraz przedpotopowy jest :)

Gość Ania233123231
o i zapomniałabym jeszcze Ricky Martin był na topie :)

Gość ej ale ktos ma problem
Kiedys nie bylo pomocy ty go masz i lecz sie a nie sie czepiasz. Mamy gdzies twoje wynurzenia:O Ja pamietam karteczki z notesikow i segregatorow:D A pamieta ktos filmy na VHS? Ja pamietam bajke koniki pony:D, a i modne byly spineczki do wlosow tzw zabki:D

Gość ej ale ktos ma problem
Ania jaki byl twoj przedpotowy telefon?

Gość Ania233123231
Jakas Nokia chyba :P ale nie pamietam jaki model . A moj tata miał taka wielka motorole z wysuwana antenka ;)

Gość ah szkoda
Ania233123231, hahahaha, Britney Spears to i ja lubiałam choć o 10 lat starsza od ciebie krowa jestem :D A miała takie old school-owe pieśni miała :D A dzisiaj słysze też coś nagrywa czasem i wcale niegłupie pieśni nagrywa, ahahahaha... jakiś sentyment mi do niej został :D Jednak różnice w jednej dziesiątce nie są aż tak tragicznie dalekie jak mi się mogło wydawać, buahaha :D

Gość Ania233123231
I hmmm co jeszcze ... u dziadków na świeta stała taka srebrna ruska choinka na świeta n aktórej wisiały jakieś też chyba ruskie bombki w kształcie jakiś człowieczków , bałwanków itd. Były jeszcze z dziecinstwa mojego taty wiec gdzies z lat 60-tych :P i zawsze jak do nich poszłam częstowali mnie takimi cukierkami mietowymi ,albo gumą Donald :P

Gość ah szkoda
Hahaha, guma Donald :D rarytas PRL-u :D Ania ty jesteś rocznik 88, to jestem dokładnie od ciebie o jakieś 15 lat starsza, no powiedzmy że jedno pełne dziesięciolecie, a tą piątkę to sobie darujmy :D Ale jakkolwiek, ale guma Donals to jeszcze we wczesnych latach 90 była w Polsce, a potem ją wsisło, a taka dobra była i takie wielkie balooony można było robić :D

A oranzada za 40 gra chyba:D Guma Donald i Turbo i naklejki na drzwiach? Pamieta ktos? Wlasnie poczulam az posmak tej gumy w ustach:D Zabawy w chowanego, podchody, palanta, kure, cegle? Hehe nie wiem czy wszystkie sa normalne czy regionalne:P Lazenie po plotach, siatkach, eh stare dobre czasy;) Pierwszy telefon mialam w wieku 17 lat i byl to siemens (nie bede juz zdradzac jaki) i mam go do dzis, o dziwo dziala w przeciwienstwie do innych z rokiem na rok nowszych:O

Gość ah szkoda
Ok, dziewczyny :D ja idę spać... no cóż fajnie było popitolić o starych czasach :D Nowe też są fajne, ale ja idę spać, bo moja pierwsza młodość minęła, teraz jestem drugiej młodości i się pracuje, hahaha :D Dobranoc wszystkim, kąócącym się i nie kłócącym :D

no tak zapomnialam wspomniec, ze mimo oranzdady za 40gr to ja jeszcze jestem tez z czasow tysiakow czyli starych pieniedzy:D

ah szkoda dzieki za przypomnienie, ze moja mlodosc tez za mna, a w sypialni obok spi mezczyna zwany mezem a nie tylko lozeczko, posciel, ja, lampka, ksiazka i swiety spokoj:O

Gość ah szkoda
EwelinaEwa, bo jeszcze dopiszę :D Oranżada w proszku, guma turbo, jasne! A kakao w woreczku foliowym, takie z mlekiem w proszku, kto pamięta? Jadło się na sucho, ale jak ktoś nieostrożny wziął oddech, niestety :D musiał kaszleć przez następne pół godziny bo tak zapychało i kleiło się do podnebienia :D A tymczasem Dobranoc po raz drugi :D

Gość ah szkoda
Zapisuję temat w ulubione w przeglądarce i jutro po południu tu zajrzę :D Może dokończymy wspominki :D

kakao wiem o jakie ci chodzilo:D Mam duzo jeszcze do powspominania, na te samochody turbo to zesmy sie wymieniali:D Ale poki co dobranoc:) Temat tez zapisuje.

Tak, to były czasy... nie wiem czemu ale jak przywołuję lata 90-te (szczególnie końcówkę, mam 22 lata).. to przypomina mi się taki spokój..beztroska.. Skakanie w gumę,zabawa w chowanego, tachanie z szafy encyklopedii ważącej chyba z 10 kg:D w celu odrobienia pracy domowej i spisania regułki.., czytanie Bravo girl.. kurczę, to wszystko było naprawdę fajne i zgoła inne od dzisiejszych czasów.. Ktoś tu pięknie ujął- byliśmy bardziej skryci i otwarci zarazem... Prawda ujęta w kilku słowach..

Gość jajoglowshka
I orzesrancie z tym fejsbukiem ze trzeba tam pisac. Gowno trzeba. Nie mam konta na fejsbuku i w przeciwienstwie do was - nic nie musze.

Bawiliśmy się głównie na dworzu, a w domu jak teraz, gry w gumkę, skakankę w berka były na porządku dziennym, mleko i śmietana w butelkach, oranżada w woreczku i gumy Donald haha to były piękne czasy :) Ja swój ślub miałam nadgany na kasete VHS , moim zdaniem dzieciaki były bardziej szczęśliwe niż teraz :)

Gość ah szkoda
Było tak, że człowiek nie spędzał wolnego czasu w domu przed komputerem. Aby sobie pogadać trzeba było wyjść z domu, bo komórki miało niewielu, a i byli tacy, co nie mieli nawet stacjonarnego. Trzeba było wyjść z domu, pójść do kogoś, potem z we dwoje szło się do kolejnej osoby i tak aż się uzbierała grupa, gadało się, robiło śmieszne rzeczy, wymyślało zabawy, grało się w państwa i miasta, w okręty (trafiony zatopiony), w karty się grało, wieczorem organizowało się ognisko i piekło co popadnie (jabłka, chleb) jak nie miał nikt kiełbasy, grało na gitarze i śpiewało i większości ówczesnej młodzieży nie był potrzebny alkohol, czy jakieś dopalacze, żeby świetnie spędzać czas. Jako małe dzieciaki też trzeba było wychodzić z domu, spotykać się, bawiło się w chowanego, podchody, gąski do domu, baba jaga patrzy, grało się w gumę, w klasy, w kapsle, w noża. Przede wszystkim więzi między ludźmi były realne, silne. Nie było aż takiej konkurencji wśród dzieci i młodzieży jak dzisiaj. Wiadomo, czasem można było czymś zaszpanować, ale przede wszystkim szpanowało się jakąś umiejętnością, nie zaś tym co się posiadało.

Gość fgrtt
odswiezam temat

Żeby się pobawić z koleżeństwem, którego akurat nie było na podwórku, dzwoniło się domofonem / pukało do drzwi z zapytaniem: Dzień dobry, wyjdzie /imię/?" :classic_cool:

Gość kiejstuta.
Tak, i jeszcze kolekcjonowanie kolorowych karteczek i wymienianie się nimi z rówieśnikami... to było coś :) Ponadto w radiu puszczano Varius Manx a nie Katy Perry.

Gość djkbslkdjf
W radio leciało Varius Manx, Edyta Bartosiewicz, IRA... to były czasy, a teraz usłyszeć dobrą polską pieosenkę w radio to cud. Z resztą mało dzisiejszych nastolatków słucha teraz radia.