Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urugwaj

przyczyny poronienia

Polecane posty

Gość urugwaj

czy wiecie co może być przyczyną poronienia ze strony matki, np. stres, alkohol, sauna?

Gość Ja mam córkę która
Ja dwa tygodnie miałam wyłyżeczkowanie 8 tygodniowej ciąży i mnie lekarz powiedział że to absolutnie nie przez stres. Może być infekcja ale wtedy się plami, ma się bóle. Gorące , długie kąpiele mogą powodować poroenienie . Picie sporej ilości mocnych kaw może zaburzyć pracę mikroskopijnego serduszka. Ponoć na pierwszy rzut mniej szkodliwy jest alkohol niż kawa , gorące kąpiele, papierosy. To zdanie mojego lekarza. Są jeszcze inne czynniki ze strony matki ale o tym możesz poczytać na google . U mnie powód jest nieznany i raczej chodzi o wadę genetyczną bo lekarka na szczegółowym USG nie dostrzegła naczyń łożyskowych i to mógł byc powód że zarodek był niedożywiony.

Gość Broken Wings
Jakie przyczyny? Matka Natura obroniła Cię przed posiadaniem kalekiego dziecka :)

Gość po prostu olka
Nie warto się zastanawiać-'co by było gdyby...' Zarodek widocznie był za słaby. Proponuje zrobić podstawowe badania-tarczyca,morfologia,progesteron i żyć dalej. Do 12 tyg znakomita większość ciąż roni się z powodu wady zarodka. Przy pierwszym razie nie ma sensu wnikać i dodatkowo stresować czekając na wyniki.

Gość [zgłoś do usunięcia]1
No to dobrze zadziałał mechanizm.

Gość po prostu olka
Ja w pierwszej ciąży chuchałam,dmuchałam-l4 od 6tc i okazało się,że ciąża martwa-a serduszko już biło. A w tej? Fakt-palenie rzuciłam i nic pozatym. Tzn. nim zaszłam zmieniłam tryb życia-ruch i zdrowsze jedzenie. No i nim sie zorientowałam -zaliczyłam angine plus antybiotyk i intensywne treningi na bieżni w podczerwieni (temp 60st bodajże)

Gość przyczyn jest wiele
1.złe zagniezdzenie zarodka 2.słaby zarodek z wadami genetycznymi 3.niewydolność ciałka zółtego i zaburzenia na tle hormonalnym 4.choroby tarczycy 5.toksoplazmoza 6.Kiła lub chlamydia

Gość Ekspert ....
8. Za głęboko wsadzony chooj