Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość MATEUSZ 123321

Uszkodzenie kręgu L5 S1 , dyskopatia , pseudo tyłozmyk

Polecane posty

Gość MATEUSZ 123321

Witam mam poważny problem , otóż 24 lipca w pracy stał mi się wypadek , uszkodzenie kręgu l5 s1 , z przemieszczeniem kręgu o 0,94 cm pseudo tyło zmyk , jesli jest możliwość mogę przesłać skan dokumentów i całą historię leczenia byście mogli podjąć mi decyzje . pomijam fakt że chodząc do Wojskowej specjalistycznej przychodni , po miesiącu i 2 tygodniach od wypadku , powiedział mi lekarz że według niego nic nie jest a czytał tomograf i uważał że jak wielu wojskowych próbuje wyłudzić zwolnienie lekarskie . Neurolog w tej samej przychodni po obejrzeniu tomografii stwierdził , że mogę wrócić do pracy a mówiąc , że mnie boli i nie mogę się schylać odparł ,że z takim bólem Szymon Kołecki zdobył medal olimpijski i ćwiczenia ( których w ogóle nie mogłem w tamtym okresie wykonać ) pomogą . Poszedłem do prywatnego gabinetu neurologa , pani neurolog po zbadaniu od razu zaczęła pisać skierowanie na Rezonans Magnetyczny i powiedziała że dobrze że nie przerzuciło się na kolejna nogę i tym samym nie sparaliżowało i nie poraziło odbytu i pęcherza moczowego . po wykonaniu rezonansu udałem się do lekarza na Unii Lubelskiej w Szczecinie . On po obejrzeniu płytki postawi sprawę jasno operacja za rok bo kolejki , trzeba mówił śrubami skręcić kręgosłup . Od Pani neurolog która mnie kieruje dostałem skierowanie na rehabilitacje , fakt pomaga , dużo ćwiczę w domu i na zabiegach powoli jest coraz lepiej . Pani rehabilitant powiedziała że mój kręgosłup w tym odcinku nie wygląda dobrze tym bardziej że jestem osobą młoda w listopadzie kończyłem 22 lata . I według jej doświadczenia po operacji 3 , 4 ,5 lat będzie dobrze , ale walnie kręg który znajduje się wyżej unieruchomionego miejsca i będzie powtórka , kobieta która słuchała wypowiedzi pani rehabilitant odpowiedziała , że to prawda że po paru latach jest gorzej dlatego młodej osobie nie powinno się przeprowadzać operacji bo całe życie przed nią a op skręceniu kręgów nie wraca się do pełnej sprawności . Zaleciła udanie się do Rehabilitanta , fizjoterapii manualnej ,który pozwoli określić przyczynę bólu , czy to jest ból spowodowany uciskiem kręgu , czy może dysku , lub czegoś innego . I taki Rehabilitant mógł stworzyć indywidualny program treningu i zabiegów. Pani rehabilitant wyraziła się w sposób taki że ten mój stan można zatrzymać i choroba nie będzie dalej postępowała , zlikwidować można ból i przywrócić sprawność na tyle aby normalnie żyć . I tu moje pytanie co powinienem zrobić skupić się na długiej rehabilitacji i całkowicie na kilkanaście lat odrzucić myśl o operacji , czy może zająć się ustalaniem szybkiego terminu operacji , która nie jest być może taka zła jak pani rehabilitant mówiła i pomoże szybko postawić mnie na nogi jak przed wypadkiem ... DZIĘKUJĘ ZA KAŻDĄ OPINIE , KTÓRA CHOĆ TROCHĘ NAKREŚLI MI WŁAŚCIWA DROGĘ WYBORU

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować