Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnmnmnmmnnn

Zaszłam w ciążę! Dylemat.. Potrzebuję rozmowy.

Polecane posty

Gość to jest provo?????????????????
Nie wierze, ze moglas byc tak nieodpowiedzialna. Juz to widze, ze w wieku 20 lat masz tak dobra prace, by utrzymac sie sama z dzieckiem. Przy najblizszej okazji polecisz po alimenty. Zreszta nie, nie wierze w ta historyjke-ten sasiad musialby byc skonczonym idiota, zeby sie na takie cos godzic.

bardzo dobrze zrobiłaś, postąpiłabym tak samo, mam dwójkę dzieci i nawet gdyby przyszło mi wychowywać ich samotnie to w życiu nie żałowałabym że się urodzili. Ty też nigdy nie pożałujesz - to największe szczęście na świecie mieć dziecko i dobrze że wykorzystałaś tą szansę... Co do tego że dziecko będzie bez ojca - a czy kiedykolwiek jest gwarancja że ten ojciec będzie, lub czy będzie dobry? Są rozwody, wypadki, itd... mnóstwo dzieci wychowuje się bez ojców, jeszcze więcej niestety mają tych ojców obok siebie a lepiej by było gdyby Ci ojcowie byli daleko.

Gość Agnes32
Choćby psy na tobie wieszali i posypały się gromy z nieba to dobrze zrobiłaś. Dziecko to największy skarb. Nie przejmuj się krytyką, każdy lubi moralizować. Dbaj o tę kruszynę najlepiej jak możesz. Powodzenia życzę.

Gość bhbjhvhjvj
Autorko ile cykli starałaś się o dziecko?? Zazdroszę Ci bo bo u mnie już minął rok starań i nic ;(

Gość zwiążecie się ze sobą--tak
czuję. Gdbyś nie była mu bliska w jakikolwiek sposób to nie przespałby się z tobą i nie zgodził na poczęcie dziecka.

Gość bhbjhvhjvj
też myslę, że to bardzo prawdopodobne... zaprosił Cię na święta, myślę że to coś znaczy... chciałabyś związać się z nim?? jak do tego podchodzisz??

Gość PMka
Skąd jestes? Z jakiego województwa? Jesli będę pracować tak jak do tej pory - jako Przedstawiciel Medyzny - to moge Ci pomoc w sensie darowania produktów do pielęgnacji skóry dziecka. Bys miala choć odrobinke łatwiej.

Gość mnmnmnmmnnn
Zaszłam w trzecim cyklu, kochaliśmy się bardzo często. Muszę przyznać, że bardzo się do siebie zbliżyliśmy podczas starań o dziecko. Na pewno nie jest dla mnie kimś obojętnym. Teraz gdy już jestem w ciąży czasem tęsknię za częstymi spotkaniami, za bliskością z nim. To dobry mężczyzna, poukładany, odpowiedzialny, jest bardzo kulturalny, elegancki, dżentelmen. :) Jeśli będę mieć chłopca to chcę by był przystojny jak tatuś. :) Z drugiej strony jest między nami 11lat różnicy, nie chcę mu się narzucać, nie wiem czy zasługuję na takiego mężczyznę.. Co ma być to będzie.. Jestem z Poznania.

Gość Yoko.
Gratuluję. Też mi się wydaje, że będziecie razem.

Gość mili.91
Autorko. Chciałabyś się związać z tym facetem? Kochasz go? Bo na to się zanosi.

Gość bhbjhvhjvj
różnicą wieku się nie przejmuj, to nie ma znaczenia

Troche mi to pod prowo podchodzi bo nie znam faceta ktory zgodzilby sie zaplodnic kobiete i nie bal by sie alimentow. Chyba ze on sam ma nadzieje ze z tego bedzie zwiazek i normalna rodzina. Co do samego faktu nieplodnosci i posiadania dziecka to nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji ale podejrzewam ze tez bym sie zdecydowala na dziecko pomimo mlodego wieku ( gdybym wiedziala/czula ze chce miec w przyszlosci dziecko). Trudny temat ale jesli ktos wie ze chce miec dzieci to chyba lepiej nawet w mlodym wieku niz w ogole ich nie miec. Ciocia mojej kuzynki byla w podobnej sytuacji. Tylko ze u niej potoczylo sie to innaczej bo nie wiedziala wczesniej ze bedzie bezplodna. przeszla przekwitanie w wieku 23 lat, teraz jest po czterdziestce, ma meza i pogodzila sie z tym ze dzieci miec nie bedzie ale gdyby wiedziala ze tak to sie u niej potoczy to postaralaby sie wczesniej. Spedz z sasiadem Swieta, kto wie, moze z tak nietypowej sytuacji wykluje sie normalny zwiazek i kochajaca sie rodzina :) co do wieku to bez roznicy. Moj maz jest ode mnie 9 lat starszy a czasem mam wrazenie ze to ja jestem ta starsza i rozsadniejsza w tym zwiazku :P :D

Gość mnmnmnmmnnn
Czas pokarze czy coś z tego wyjdzie. :) Święta spędzimy oczywiście razem. Zastanawiam się co mogłabym mu podarować pod choinkę bo tak głupio z pustymi rękoma.

Gość Gosia samosia....
Podjęłaś decyzję, teraz zacznij działać! Już teraz przemyśl swoją sytuację, zacznij gromadzić rzeczy dla dziecka, popraw relacje z mamą, bo jej wsparcie będzie potrzebne, zastanów się, czy chcesz wiązać swoją przyszłość z tym człowiekiem, czy jednak chcesz i dasz radę wychować dziecko sama, nie wiem czy pracujesz, skąd weźmiesz pieniądze na utrzymanie siebie i dziecka przez kilka miesięcy? Kto się nim zajmie gdy pójdziesz do pracy? Na tyle pytań powinnaś znaleźć odpowiedź i przygotować się w czasie do ciąży do ogromnej zmiany jaką będzie pojawienie się dziecka. Jeżeli ułożysz swoje życie, dziecko będzie jego dopełnieniem...

Gość prześpijcie się w święta
:classic_cool:

Gość Peacock
Myślę że podoba Ci się on inaczej nie poszła byś z nim do łóżka.

Gość co za idiotyzm
zrobić dziecko, bo potem może mieć nie będzie mogła?!? Tylko idiotki robią dziecko w takim wieku i gwarantuję, że jeszcze nie raz pożałujesz decyzji....

Gość nsnfvdsng
autorko jak spędziłaś święta?? sylwestra spędzicie też razem?? co słychać u Ciebie??

Gość kdlknwelkfn
i co?

Gość jifjhlfl
to jednak prowo było !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość mnmnmnmmnnn
Witam w nowym roku. ;) Nie pisałam przez ostatni czas ponieważ miałam trochę zajęć i nie było kiedy.. Święta spędziliśmy razem w bardzo miłej atmosferze. Wspólnie je przygotowaliśmy także było sympatycznie. Sylwestra też spędziliśmy razem, skromnego ale zawsze coś. Czy coś z tego będzie? Sama nie wiem.. na nic się nie nastawiam. Dzidziuś prawidłowo się rozwija. I jakoś powoli czas leci.. Pozdrawiam. :)

Gość zamknij łeb!!!
ruchaliście się??? :classic_cool:

Gość zamknij łeb!!!
ruchaliście się??? :classic_cool:

Gość gfdsax
na pewno się pieprzyli, co nie autorko?