Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamamałejOli

Szorstka zkaza na skórze nóg u dwulatki

Polecane posty

Gość MamamałejOli

Witajcie dziewczyny! Chciałabym abyście doradziły czy opisana wysypka to alergia czy zwykłe podrażnienie . Moja córka od jakiegoś czasu ma szorstką skórę na kolanach (jakby drobna wysypka ale bardzo szorstka swędząca lecz bez zaróżowienia) , podudziach i łydkach . Od kilku dni smaruje jej nóżki balsamem dla niemowląt bezzapachowym ale wysypka rozprzestrzeniła się na całe nogi (od ud po kostki ) i całe nóżki są nieprzyjemnie szorskie jak tarka i wyczuwa się na skórze jakby drobny grysik (drobniutka wysypka). NIgdzie indziej córka jej nie ma. Od urodzenia mała piła moje mleko plus mieszankę bebilon, Hipp, Humana i nigdy nie było żadnych kłopotów , żadnej wysypki czy innych problemów. Mleka zmienialiśmy wraz z wiekiem i obecnie od 6 miesięcy pije Humanę. Od kilku miesięcy mała dostaje kaszki gotowane na mleku krowim oraz ostatnio dawałam jej mleko krowie kartonowe do picia z butelki z kakaem dla dzieci . Wiem że są tu mamy dzieci uczulonych na białko mleka krowiego więc powiedzą czy tak objawia się alergia i czy wogóle mogłaby ona wyjśc tak późno u dziecka? Czy to może uczulenie na kartonowe mleko krowie ? (kupuję ekologiczne , świeże) czy może to alergia na kakao? Za wszystkie opinie i podpowiedzi z góry dziękuję :)

Gość MamamałejOli
Tak takiej opinii też oczekiwałam :)

Gość megatata
posmaruj oxycortem, jak nie zejdzie po 2-3 dniach smarowania idz do lekarza bo moze ma jakies uczulenie

Gość nie widze .........
czemu nie poszłaś z tym do lekarza ? to że mleko jest ekologiczne nie oznacza ze jest dobra dla Twojej córki

Gość megatata
nie wydaje mi sie ze mleko moze byc tu problemem, predzej dopatrywalbym sie jakiejs chemii w srodowisku w ktorym przebywa

Gość megatata
tak na pewno to chemia środowiskowa

Gość megatata
hmmm, nawet w takim watku podszyw, gratuluje dobrego samopoczucia i duzej ilosci wolnego czasu

Gość MamamałejOli
Dzięki. Córka nie ma styczności z żadną chemią która mogłaby ją uczulać (proszki , płyny, kosmetyki). Na początku podejrzewałam że to od rajstop, ciepła od kaloryfera (skóra się przesusza) a dziecko nigdy nie miało niczym smarowanej skóry (nie używam balsamów, kremów), płyn do prania od zawsze ten sam. Pytam bo mała zaczyna się intensywnie drapać i robią się małe ranki na skórze a wysypka jest niewidoczna gołym okiem a jedynie wyczuwalna . Myślałam że może są tu mamy których dzieci miały pdobne objawy w tym wieku od mleka czy kakao. Może jeszcze jakieś mamy się odezwą:)

Gość wredny kapitalizm
ja tak mam od rajstop, jak tylko zaczyna się sezon zimowy i muszę wkładać rajstopy pod spodnie od razu mam całe nogi szosrtkie i swedzące :(

Gość sfshgghgf
czekolada

Gość MamamałejOli
W takim razie odstawię na pierwszym miejscu kakao i biorę też pod uwagę te rajstopy tyle że zeszłej zimy nie było takich problemów ale kto wie .

Gość tak jujujuju
synus ma takie objawy jak Twoja corcia i ma uczulenie na czekolade

Gość MamamałejOli
Dzięki. To istotne info. Odstawiam to kakao i będę obserwować .