Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolnaja

Niechciany lokator

Polecane posty

Gość wolnaja
Ciotka to córka babci teraz uważacie ze ja pisze głupoty z tym ze kazdy moze wejsc do mieszkania i wnim mieszkać ale własnie jest napisane w internecie i jedna osoba na forum napisała ze np. wejdzie sobie do kogos przez balkon to własciciel nie bedzie mogł jej wyrzucic jezeli były by dowody ze tam mieszka np rzeczy niechcianego lokatora itp. itd dlatego juz nie wiem sama co o tym myslec

Gość wolnaja
a wszystkie media oczywiscie były na babcie prąd woda gaz juz sama zakreciłam no ale z woda i prądem moze byc problem

Gość ywal ja za drzwi. mozesz tak
zrobic i pospiesz sie bo za chwile moze byc za pozno. Skorzystaj tez z pomocy prawnika.

Gość uno_dos_tres
jeżeli to córka zmarłej to mimo testamentu ma prawo do zachowku, nic nie piszesz o postępowaniu spadkowym, odbyło się? tylko ty masz prawo do mieszkania orzeczone przez sąd?

Gość wolnaja
sprawy jeszcze nie było bo babcia niedawno zmarła u norariusza powiedziano mi ze sprawe o nabycie spadku najlepiej złoyc po pół roku od smierci babci ponieważ reszta córek babci nie bedzie musiała wstawiac sie na sprawe i zadna napewno nie zrezygnuje z zachowku jezeli sama podam to do sądu narazie nie zapowiada sie zeby kotras znich zamierzała mi zrobic sprawe o zachowek i mysle ze przeczekam po po 3 latach to przepada

Gość wolnaja
A czy tylko ja mam prawo no według testamentu tak bo babcia tylko mi przepisała dom tzn to jest dom 2 piętrowy z osobnymi wejściami noi dół domu dostał moj brat jako darowizne a ja góre tyle ze dopiero po śmierci noi niestety babcia zmarła noi nie wiem co zrobic aby wyszło jak najlepiej

Gość uno_dos_tres
jeżeli nie masz orzeczenia z sądu to nie wiem czy coś możesz zdziałać, może warto odżałować te 100-150 zł i skorzystać z porady prawnika tylko sobie spisz pyt. by ci nie umknęły,bo on bierze tyle za 1h i nie ważne czy ją wykorzystasz czy nie :)

Gość wolnaja
tzn z tego ze jest teraz okres zimowy to ciotke przetrzymam ale na wiosne chciałabym juz aby jej nie było a w elektrowni moze poprostu wystraczy akt zgonu bo skoro własciciel nie zyje to mysle ze musza cos z tym zrobić bo ciotka napewno nie bedzie płacic a ja niechce aby zadłuzała mi mieszkanie

Gość wolnaja
witam was znowu mam jeszcze kilka pytan do was a wiec czy można załozyc sprawe o zachowek jeżeli jeszcze nie odbyła sie sprawa o nabyciu spadku I tak w ogole udalo mi sie odłonczyc ciotce prąd wiec jedno z głowy :)

Gość wolnaja
i powiem wam jedno nie zawsze warto słuchac sie prawnika bo on powiedział ze nie bede mogła odłonczyc prądu a jednak sie udało