Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arkadia91

rehabilitacja vojta wazne pytanie

Polecane posty

czy uciski sa takie ze naciska sie tak jak guziczek np.przez minute naciskam naxiskam naciskam , czy raz sie naciska i trzyma, bo.mam dylemat rehabilitantka pokazywala mi i wydaje mi sie ze byly to regularne naciski cos w stylu sekunda nacisk i za dwie sek nastepny itd a maz twierdzi ze to byl jeden nacisk i przytrzymywanie tyle czasu ile tam trzeba ...kto sie zna ??

no niestety moje dziecko majac 6 miesiecy jest na etapie 3 i nie mam wyjscia to dla jego dobra

Gość piettnasstka
Nie pomoge, bo my mamy Bobatha. A co frobi, czego nie robi dziecko? Moze wcale tak zle nie jest. ;)

Gość co do vojty
ja cwiczylam 6 miesiecy i wszystcko wrocilo do normy, trzeba tylko naciskac raz i trzymac nie puszczac!

kurde , a bylam przekonana , ze trzymac , puszczac ..ehh to jednak maz mial racje ;-) ta rehabilitantka 3 minuty pokazala i nara po prostu masakra , a ja malo co zapamietalam...robilas takie cwiczenie ucisk pod sutkiem na linii mostka czemu oni sluzy przytrzymywalas tez przy nim glowe trzeba ja przechylic w ta strone co uciskam pod sutkiem , czy w przeciwna ??