Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzebna :((((((

załamałam się....zostane bez zeba na przedzie

Polecane posty

nie bede opisywała jak to się stało, ale ukruszyła mi się górna dwójka - potrzeba koronki, na która nie mam kasy. Ciągle płaczę bo nie wiem co teraz robic - wygladam koszmarnie...co ja mam teraz zrobic?

Gość dziś na pomarańczowo
na fundusz Ci zrobią akrylową, za darmo. no może będziesz musiała dopłacić za znieczulenie podczas spiłowywania zęba pod tę koronkę, inaczej będzie mocno boleć.

Gość malamiimii
nie robia koronek na fundusz

poważnie mi zrobią na fundusz? ten ząb był wcześniej leczony kanałowo bo nie powinno chyba bolec...

Gość moglo byc gorzej
ja nie mam zawiazkow dwojek, z jednej strony sie poprzesuwaly i nie widac a z drugiej mam wstawiany na moscie szklanym, caly czas sie boje ze sie ukruszy bo to w zasadzie taka wielka plomba z korona, ciesz sie ze masz korzen zeba

Gość goonies
na nfz nie zrobia ci koronki

Gość moglo byc gorzej
korona nie kosztuje duzo, w zeby trzeba inwestowac, lepiej zaoszczedzic na ciuchach czy kosmetykach, najlepszy jest implant ale drogi i skomplikowany zabieg, moze byc odrzucony przez organizm i ok pol roku sie chodzi bez zeba za to z wszczepionym korzeniem, wiec nie chcialam

masakra i co ja teraz zrobię, właśnie beczę jak nie wiem....skąd ja wezmę kasę? a TY Z TA PIOSENKĄ MNIE JESZCZE DOBIŁES bo kojarzy mi sie ona z moim byłym, stale jej słuchał :(

Gość malamiimii
jak ci sie ukruszyl ale zostal korzen i kawalek zeba to ci go odbuduja. Ja za odbuodwe placilam na fundusz w tamtym roku 200zl

ja nie mam na ciuchy i kosmetyki a co dopiero na zęby :(

Gość 32132321w323
mi dwa lata temu dentysta zrobil taki ząb za 300 zł- wkład z włókna szklanego, i do tego odbudowa zęba na zasadzie plomby, ząb był cąły ukruszony u podstawy

Gość Poważna rade. sprawdź
podzwon albo przejdz sie po dentystach. mojemu wujkowi zrobili na dole zeby za darmo na nfz. takze mozna, tylko trzeba sie o wszystko wypytac bo jedni Ci powiedza, ze trzeba placic a inni ze nie. z rodzinnego doswiadczenia wiem, ze mozna miec zeby za free :) glowa do gory :)

boże 200, 300 zł dla mnie to duże kwoty :(

Gość 32132321w323
ja rok łaziłam bez tek dwójki zanim ją zrobiłam

Gość malamiimii
200 zl to w przypadku odbudowy jesli jest korzen i czesc zeba. korobka to mysle kosztuje z 1500zl

Gość juz nie panikuj,bezzębna
to tak bez jednego nawet ząbeczka:P co mozesz z robic...jak leczony kanałowo,to tylko wzmocnic wkładem koronowo-korzeniowym(chocby z metalu) koszt ok 150 zl najltaniej,(szukaj i pytaj po gabinetach ceny sa ruchome i rózne) na ten wkłąd,trzeba zecementowac koronę,i masz do wyboru kilka opcji -stare rozwiązanie tzw metal-akryl,od języka jest metalowa,z przodu jak reszta zębów,kolor(tworzywo) cena tez ok 120-150zl -korona może być porcelanowa,to najtrwalsza,najbardziej przypominająca zęby własne cena ok od 450zl jest tego więcej,ale rozumiem ze szukamy najtanszego rozwiązania ...możesz tez tego zęba wzmocnic włoknem szklanym i lekarz go połata tym materiałem co robi się wypełnienia,to takie rozwiązanie tymczasowe poza tym,,mozesz wciąc na to kredyt,i sobie splacac najwazniejsze ze ząb nie jest do usunięcia

Gość juz nie panikuj,bezzębna
za free na NFZ sa tylko protezy,więc bez sciemniania sa korony po 1500zl ale to pełnoceramiczne z 15l gwarancją

Gość bezzebna:(((((
łatwo wam mówic....dla mnie to ciężkie pieniądze....a zdolnosci kredytowej nie mam - nie pracuję

Gość no to te kilka stów
poproś mamę,a sama poszukaj jakiegoś zajęcia,ulotki alb dorywczo w duzym sklepie mozna towar wykładac odwiedz kilka gabinetów i popytaj o ceny

mieszkam na wsi z dziadkami, którzy sami kasy nie mają....

chciałam sprzedac kilka rzeczy na allegro ale nikt nie kupuje

Gość 32132321w323
to musisz isc spytac na nfz, ale teraz koniec roku, nie ma kasy... zapisac się na styczeń, musi byc jakies rozwiązanie, byle coś zrobi bo jak korzeń się zepsuje to bedzie klops