Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieosiągalna006

romans z żonatym i starszym mężczyzną

Polecane posty

Ja to rozumiem, że głównie jego wina. Ale ona w tym bierze udział i byłaby po części odpowiedzialna. Tym bardziej jeśli jest świadoma, że to nie bezdzietny kawaler. Myślisz, że gdyby doszło do takiej sytuacji i ta żona popełniłaby samobojstwo to autorki by to nie obeszło? A z drugiej strony wiem, że zdrada to nie powód, by targnąć sie na życie i osierocić dzieci, ale niektórzy mają słabszą psychikę i tylko tyle potrafią...

jasne ale życie lubi pisać inne scenariusze i myślę że co ma być to będzie, a gdyby się człowiek przejmował ciągle tym co będzie JEŚLI będzie.... trzeba brać garściami co los daje ;)

Gość mlody studenciak
ja uważam ze jestes nienormalna

Gość nieosiągalna006
nie mówię, że to nie moja wina bo w pewnym sensie moja, lecz facet jest starszy, mądrzejszy i powinien nie zmieniać się z dobrego kochanka na dobrego i kochaającego męża po powrocie do domu.... zawsze wina jest oczywiście kobiety i to całkowita.... wcześniejsze komentarze nie były moje... ktoś się podszył ;/

Gość nieosiągalna006
poza tym świadomość ze rozwalam małżeństwo mnie podnieca

Gość nieosiągalna006
jestem nienormalna i nieosiagalna:classic_cool:

Gość i co mam ci napisać
Zarezerwuj nicka i po sprawie. Zastanawiam się czy nie jesteś moja koleżanka bo znam taki układ

Gość nnnnnnooooo
Wina za ewentualny rozpad małżeństwa będzie po obu stronach. Twoja odpowiedzialność, że świadomie w to wchodzisz, jego, że na jakiś tam kryzys wybrał zdradę, zamiast terapii, naprawy lub rozwodu. To co się będzie działo między wami jest waszą odpowiedzialnościa. Ewentualne konsekwencje będziesz nosić w swojej duszy. Taaaak, brać garściami, banda egoistów. Życie to trochę więcej niż brać garściami dla siebie, myśleć tylko o sobie i stawiać swoje potrzeby w centrum. Warto myśleć i zwyczajnie być człowiekiem. Brzydzę się takimi laskami, głupiutkie toto, rozwali coś tu, coś tam i bez świadomosci biegnie przez życie bleeeee

Gość maaarcinekj
gwoli scisłosci to małżeństwo, to on sobie rozwala w koncu to jego rybki i jego akwarium jak by nie chciał to by brał a inna sprawa, ze pewnie masz nadzieje, ze moze zostanie z toba?? to sie zdziwisz

Gość nnnnnnooooo
Odpowiedzialność za to co ewentualnie bedzie się działo z jego żoną i dziećmi będzie niosła też małolata. Sorki, ale doskonale wie i mam nadzieję myśleć potrafi, że to jest współudział. To, że facet rozwala małżeństwo to jedno, ale laska wie, że ma rodzinę i że jej wybryki mogą spowodować cierpienie. Ja bym w coś takiego nie wchodziła, bo jestem zwykłym człowiekiem, który wie, co to odpowiedzialność i nie przerzuca jej na innych. To będą też jej czyny i tyle. Nie ma co robić niewiniątka z kogoś kto bierze udział w oszukiwaniu innej osoby. Odpowiedzialność za cierpienie pańcia będzie nosić w sobie, a i pewine do niej kiedyś takie samo zło wróci, taka karma :P