Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona^^

Jakiego plynu uzywacie do kapieli swoich maluchow i jakiego balsamu ,oliwki ?

Polecane posty

Gość Mona^^

ja uzywam zelu z johnsona na dobranoc szamponu zoltego z johnsona i balsamu tez na dobranoc z johnsona. Ostatnio malemu wyszly takie krostki na brzuchu i troche na buzi, pediatra polecila mi cetaphil restoraderm i smaruje go tym na buzi juz zeszlo ale na brzuchu nie. Macie moze jakis preparat sprawdzony na taka podrazniona skore 4 miesiecznego dziecka ?

ja uzywam oilatum do kapieli, po jonhsonie tez nam uczylenie wyskoczylo

oliwki nigdy nie uzywałam - zatyka pory i skóra nie oddycha natomiast dla małej uzywałam płynu do kapieli Nivea baby i balsamu nawilżającego nivea baby

Gość katasza7777777777777777
Zmień kosmetyki moje dzieci po tych też miały uczulenie zmienilam na nivea i wszystko ładnie zeszło

Gość Mona^^
Zastanawiam sie tylko czy to aby napewno od johnsona bo uzywam go ponad miesiac a krostki wyszly tydzien lub dwa temu . Moze to od nowych produktow w jego diecie

Gość fsafsasfa
u nas nawet babydream za 6zl:>

Gość Mona^^
To co jak zmienie na nivea to krostki znikna same czy mam je czyms wyleczyc?

U mnie wystarczyło ze zmieniłam i same zeszły po kilku dniach odradzam wszystkim Johnsona wszystkie znajome które miały dzieci mówiły ze strasznie uczula one też się w ciąży smarowaly ja też i miałam wszędzie krosty i swedziało jak diabli zadnej pozytywnej opini nie dlyszalam kosmetyki z nivea są ok

Gość hmmmmmm ????
ja od początku używam mydełka Bambino i nic więcej. Żadnych oliwek i balsamów.

Z hippa cały zestaw, płyn żel i mleczko od urodzenia. A nivea baby na zmianę ale one są po pierwszym miesiącu. Oba mogę polecić.

Gość Zaniepokojona1984
Nivea plyn plus balsam. Z j i j krem do pupy - reszta uczula.

Gość Mama Ali
A może te krostki są od proszku do prania? może zmień detergent? ja swoją 12 miesięczną córeczkę kąpię w emulsji do kąpieli Emolium, ma właściwości myjace i natłuszczające i nie musisz już używać niczego innego do mycia. Mam też z tej samej firmy emulsję do ciała, krem do twarzy i taki specjalny na zimę i oliwkę. Wszystko zamawiam na allegro i naprawdę jest o wiele taniej jak w aptekach. Naprawdę szczerze polecam , wszystko jest rewelacyjne i na 100 % nie podrażni skóry dziecka. Natomiast jeśli chodzi o proszki doprania, to wszystkie ciuszki Małej piorę z naszymi, z tym że zawsze nastawiam na płukanie extra. Nigdy nie miała żadnej wysypki, skóra jest idealnie gładka i śliczna!!!! pozdrawiam