Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sala grubszych pań

Nowa dieta,schudłam bez efektu jojo

Polecane posty

Gość Sala grubszych pań

Witam.Odchudzałam się już wielokrotnie...zawsze wracałam do wagi sprzed odchudzania+2-3 kg. Koleżanka również zdesperowana tak jak ja na jednym z oddziałów chirurgicznych miałą wykonany zabieg operacyjny.Aż tak drastycznych metod nie chciałabym stosować u siebie,ale dowiedziałam się podczas odwiedzin tej mojej koleżanki,że teraz jest nowa metoda.Lekarz zakłada specjalną sondę przez która przez cały dzień wchłania się do organizmu butelka płynu odżywczego.Ta butelka ma tylko 500 kcal,a jak kapie przez cały dzień naprawdę nie czuć głodu.Ten płyn odżywczy ma w sobie wszystkie potrzebne skłądniki odżywcze,białko itp.Sonda jest zakładana w znieczuleniu i jest cieniutka jak włos także nie przeszkadza w życiu.Mam ją założoną od 4 miesięcy i schudłam już 40 kg.Nie mam niedoborów i jestem szczęśliwa.Moge pomóc i dac namiary gdzie można się zgłosić.Pozdrawiam serdecznie

Gość pulchniak
Słyszałam coś o tym...chętnie bym spróbowałą...pogadamy na priv?gg 4534977

Gość ale zartujesz sobie
czy jak ? pierwsze slysze,napisz co gdzie i ile

Gość Sala grubszych pań
Normalnie zgłaszasz się do lekarza first kontakt i on wypisuje ci skierowanie do chirurga celem założenia sondy do żywienia i tyle.Możesz trochę poczekać na swój termin,ale niebawem nowy rok= nowe kontrakty w szpitalach:)

Gość TyMiTuNiePituPitu
też jestem ciekawa i jaki jest tego koszt oraz od ilu kg się osoba klasyfikuje

Gość kansjnsjnjndjw
a osoba która waży 80 kg sie kwalifikuje? ja wątpię że rodzinny mi wyda skierowanie skoro z pękniętym śródstopiem chodziłam tak długo aż mi sie samo zrosło bo suka nie chciała wypisać 😡

Gość Sala grubszych pań
Ja miałam BMI 31 i się zakwalifikowałam.Lekarz mówił mi,że każdy się kwalifikuje oprócz skrajnych chudzielców, bo sondę można jednym ruchem poprostu wyciągnąć i wrócić do normalnego jedzenia

Gość Sala grubszych pań
nic to nie kosztuje.Skeirowanie od pierwszego kontaktu trzeba

Gość kansjnsjnjndjw
Ale od 4 miesięcy Ty nic nie jesz?!?!?! : O

Gość a jak ta butelka się mieści w
brzuchu??

Gość dfg7h8jkkjhgyt
prowokacja nie ma czegos takiego w polsce

Gość 037453920344
coś takiego nie istnieje jak butelka w brzuchu z której przez rok coś kapie :O

Gość ale zartujesz sobie
i co ile do szpitala po te kroplowki chodzisz dziennie? a jak mozna nagle zaczac jesc przeciez jelita sie skreca od naglego jedzenia po glodowkach mowi sie ze najpierw soki potem owoce warzywa czyli stopniowo wprowadza sie jedzenie, a pijesz cos wogole ?

Gość d9d9d9d9
niezła ściema. pytanie po co? temat do wywalenia.

Gość hahahha, dobre,
juz grubaski sie zleciały, do cwiczen kurwa a nie na łatwizne

Gość hhhgxz
chore to głupi temat do kosza z nim!

Gość baileys coffee
To nie sciema , mowili kiedys o tym w Dzien Dobry TVN . To nie zadna butelka w brzuchu tylko sonda (ceinka rureczka ) zakladana przez nos do zoladka , do tego podlacza sie taki dren jak przy kroplowkach a druga koncowke drenu do butelki ( plastykowa torebka ) z pozywieniem w plynie , butelke nosi sie przy sobie np zawieszona w plecaczku czy w torebce , a jedzenie sobie kapie . Metoda jest nowoscia w odchudzaniu ale nie w zywieniu , tak zywi sie osoby niepelnosprawne od dawna , ktore samodzielnie nie moga przelykac jedzenia . Na krotka mete to nie jest glupie i napewno lepsze niz operacje zoladka , ale uwzam ze 500 kcal to za malo , conajmniej z 1000-1200 byloby bez wiekszych szkod dla zdrowia . Pozatym napewno odczuwa sie jakis tam glod i brak przyjmowania posilkow stalych ,chociaz nie wiem ,pewnie mozna przywyknac . Z drugiej strony taka sada w nosie moze troche przeszkadzac w gardle . Dzieci niepelnosprawne karmione ta metoda maja raczej zalozony PEG ( rurka bezposrednio do zoladka przez powloki skorne , operacyjnie i na stale ) .

Gość baileys coffee
No i nie wiem czy metoda ta jest juz przyjeta w Polsce jako sposob odchudzania .