Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie zab :(

domowe sposoby na bol zeba?

Polecane posty

kochani kafeteriusze, czy znacie moze jakies domowe sposoby na usmierzenie bolu zeba? boli mnie tak od wczoraj, cmi raczej, badzo to nieprzyjemne :( do dentysty nie mam sie jak wybrac. Robilam sobie juz oklady z wodki ale pomagalo chwilowo, tabletki jakby w ogole nie daja rady...Pomocy :(

nikt nie pomoze :(

Gość annia.....................
Gożdzk przyprawa rozgryż .i nałóż na ten wredny ząb .Pomaga sprawdzony sposób.

Gość cicho...
kiedyś mówili, że trzeba zapalić fajke, zaciągnąć dym i potrzymać go w miejscu gdzie boli, ale nie sprawdzałam i nie wiem czy działa :)

Gość kokoszanelek
dym z papierosa pomaga jeśli nie palisz. albo trochę amolu na watę i jazda. jeśli masz dziure w zębie to np w tą dziure wsadz trochę tabletki przeciwbolowej albo obklej zęba gumą do żucia żeby powietrze się nie dostawało do nerwa

Nasącz patyczek higieniczny octem i przyłóż do zęba,na jakiś czas pomoże.

Gość kokoszanelek
dym z papierosa pomaga jeśli nie palisz. albo trochę amolu na watę i jazda. jeśli masz dziure w zębie to np w tą dziure wsadz trochę tabletki przeciwbolowej albo obklej zęba gumą do żucia żeby powietrze się nie dostawało do nerwa

Gość goździki, wódka
proszki przeciwbólowe, oczywiście nie na raz :D

Gość 2312312321
to się tej wódki napij, jak juz okłady nie pomagają... :p Chyba tylko dentysta pomoze

dziekuje za rady! niestety nie mam amolu ani gozdzikow :( palic tez nie pale, jestem w dodatku przeziebiona wiec chyba bym sie porzygala od tej fajki :) znalazlam w domu tylko wlasnie ta wodke ( orzechowke i zubrowke, z dwojga zlego wzielam orzechowke :P ) i cos tam pomoglo ale znowu boli :( tabletki jak pisalam nie dzialaja juz :( dziury wlasnie nie mam, mam zdrowe zeby i dbam o nie, kilka lat temu zrobilam wszystkie i przez 10 lat nie mialam zadnych problemow z zebami a tu taki klops :( Mieszkam w dodatku za granica a tutaj dentysta jest platny w 100%, jak nie przejdzie do jutra to chyba zadzwonie, matko juz widze ten rachunek, pewnie w 2tys zl sie zamknie :(

Gość jaq
u nas tez dentysta jest platny ;) nie znam nikogo kto na nfz robi. jak boli to pewnie jest zapalenia miazgi, czyli kanalowka. no chyba ze Ci sie upiecze i tylko zwykła dziurka. mi ostatnio jak ćmił ząb to pomogly tabletki a potem spać i liczyć na cud :D Nastepnego dnia bolał juz lekko. Może u Ciebie tez tak bedzie.

Gość Jorta
Pomocny jest preparat Plomb-r. Można powiedzieć, że to taki plaster na ząb. Nakłada się go bardzo łatwo, aplikacja trwa chwilkę a stosować można go przynajmniej kilkanaście dni. Dokładnie to warto odczytać http://www.facebook.com/PlombR?fref=ts