Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninaa291

obiadki

Polecane posty

Gość ninaa291

dziewczyny nie mam pojecia co mam juz gotowac na obiady... moze jakies propozycje??? :D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciasto francuskie z parówkami i żółtym serem :) ostatnio zrobiłam na imprezę i koleżanka stwierdziła, że podsunęłam jej dobry pomysł na obiad :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninaa291
jak mozesz podaj przepis lub linka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tortelini ze szpinakiem, sosem beszamelowym i serem zoltym :) pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość :D : D :D
Obiad nocą ?? Pojebauo Cię ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninaa291
boona podaj przepis jak mozesz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
http://www.gotujmy.pl/ciasto-francuskie-z-parowka-i-serem-,przepisy,50021.html takie może być, chociaż ja robiłam po swojemu: parówki kroiłam na pół, kładłam wzdłuż przekątnej wyciętych kwadratów z ciasta francuskiego, na to kawałek sera żółtego i ciasto łączyłam tak, że powstawała taka "kieszonka" gdzie wystawał jeden koniec parówki. I do pieca na 200st. na 15 minut. Ale można zawijać według własnego uznania :) wyszły mi 24 sztuki z dwóch opakowań ciasta francuskiego kupionego w biedronce :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninaa291
dzieki joanna wypróbuje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kupuje w biedronce dwie paczki tortelini z szynka, szpinak mrozony podsazam na masle z czosnkiem, tortelini gotuje w wodzie wg.przepisu. Naczynie zaroodporne wykladam na przemian tortelini i szpinakiem, zalewam sosem beszamelowym (duuuuuzo go ) i posypuje serem zoltym. Na 20 min do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wersja na szybko- zamiast tortelinni makaron, ale najlepiej polaczyc makaron ugotowany juz z szpinakiem i sosem w jakims wiekszym garnku, bo jak damy do piekarnika to beszamel wsiaknie w makaron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninaa291
super dzieki juz zapisuje a jadlyscie nalesniki z brokulami? pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
obiad na szybko wloski- podmazasz jakiekolwiek warzywo jakie masz, u mnie to najczesciej kawalek drobno pokrojonej marchewki, cebula, pol zielonej papryki, czosnek. Po podsmazonych warzyw dodajesz tunczyka z puszki, robisz beszamel i laczysz go z warzywami i tunczykiem- ostroznie, aby packa sie nie zrobila. Gotujesz makaron kokardki i polewasz to tym sosem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie przepadam za brokułami, ale jadłam ostatnio krakersy z papryką i pastą brokułową - pychota :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninaa291
dla męża i córki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo zupa była za słona.
już widzę jak twój stary szama naliśniki ze szpinakiem :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninaa291
a co zlego w nalesnikach ze szpinakiem ? ;p jeszcze macie jakies przepisy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo zupa była za słona.
tego się nie da jeść:O nasmaż mu mięsa jak Pan Bóg przykazał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninaa291
co za duzo to nie zdrowo ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×