Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xevxevx

wypadający odbyt...

Polecane posty

Gość xevxevx

hej dziewczyny . gdy bylam w okolo36 tyg ciazy zauwazylam ze przy wyproznieniu wychodzi mi jakas blona. w ogole mnie to nie bolalo myslalam ze dostalam hemoroidow od obciazenia. stosowalam masc ktora komletnie nie pomagala gdy urodzilam dziecko zauwazylam ze wciaz mam ten sam problem. znow uzywalam mac . jestem tydzien po pologu objawy nie ustapily bardzo sie boje isc do lekarza... odwlekam to jak moge czy ktoras miala taki problem ?

Gość xevxevx
taaak 10 razy dziennie ...

Gość dnjdnddbnd
To wypadające hemoroidy. Musisz stosować czopki na hemoroidy a jeżeli nie pomogą to udać się do lekarza. Nie wiem czego się boisz, skoro te żyłki nie bolą , nie krwawią i nie swędzą to nawet badanie odbytu nie będzie bolesne , zresztą lekarz szybko i na krótki odcinek wkłada czubek palca tylko żeby sprawdzić jak bardzo kanał jest zatkany przez hemoroidy. Wypadające hemoroidy musisz leczyć . Jeżeli pojawiają się przy posiedzeniu na wc ;) albo podczas dzwigania czegoś a potem cofają się to łatwiej będzie je wyleczyć bo stosuje się ćwiczenia , czopki i maść ale jeżeli one są przez cały czas poza odbytem na zewnątrz to zapewne nie obędzie się bez wycięcia ich.

Gość mnie sie też zdarzyło
masz prawdopodobnie problemy z zaparciami i dodatkowo słabsze mieśnie. Spróbuj wiecej blónnika, buraczki, chleb razowy i otreby do kanapek , sałatek, serka, jogurtu i przy wypróznieniach i siedząc, stojąc próbuj ćwiczyc zwieracz odbytu, cwiczysz wtedy mieśnie. Ale zaparcia to podstawa, aby je wyeliminować.

Gość xevxevx
wlasnie nie mam zadnych zaparac :( wcale :( przy wyproznieniu sie to pojawia sama to dotykam bo inaczej bym nawet nie wiedziala o istatniu tego. wcale nie boli samo sie cofa. na pewno to nie wypadajacy odbyt? naczytalam sie o tym i przerazlam bo objawy podobne do moich :(

Gość wg mnie to...
hemoroidy - bo ja mialam bardzo podobne odczucie do Twojego, pomogła maść procto hemolan, nie prosilam o nią ale od razu pani w aptece mi dala, pewnie teraz wszystkim wciskają to samo, ale faktycznie podzialalo blyskawicznie..na dzien dzisiejszy zero problemow..odpukac. powodzenia!

Gość mnie sie też zdarzyło
no to musi zobaczyc lekarz. Hemoroidy często swędzą, pieką czy krwawią - ale nie zawsze. Ale lekarz niech to zobaczy i im wczesniej, tym lepiej.

Gość xevxevx
tez uzywalam procto hemolan wlasnie od 2 dni uzywam znowu :( wczesiej uzywalam miesiac temu i nic :(