Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aqrat

Nikola czy Nicola dla dziewczynki?

Polecane posty

Gość Aqrat

Jak myślicie?

Gość o rany/
co za wysyp dzieci!

Gość olk
Daj sobie spokój z takim imieniem wsiowym ,nie ma innych a jak już to nie zarejestrują chyba Nicoli przez C w Polskim urzędzie jak już to przez K więc kłopot masz z głowy

Gość nie mam nicka
tragiczne imie. :O

Gość kot bez butów
Nicola Jessica - musisz dać drugie imię pięknie się komponuje z polskimi nazwiskami, np. Nicola Jessica Jóźwiak

Gość faafafafaf
najlepszy jest braJan kowalski haha

masakra!wyobraz sobie ze twoja corka bedzie np skeretarka,albo pania prezes i beda sie do niej zwracac PANI NIKOLU(niewazne jak pisane!) - tragedia i wiocha!

Gość hanialilia
Chore jestescie,normalne imie jak każde.Lepsze od tych pospolitych Kasi,Joanny,Zosi czy Agaty

Gość do Monaaa
ohydne imię i tyle. Brzmi paskudnie z polskimi nazwiskami.

Gość Dziaiadziaka
Wszystkie te mamusie które krytykują to imie to te matki które nazwały swoją coreczke pospolitym imieniem i teraz zazdroszczą tego imienia

Gość hghj
To rosyjskie imię męskie.

wszystkim się tak niby polskie imiona podobają tylko dlaczego tyle tych nikol i dżesik łazi po polsce

Gość Posion Curare
A ja czytalam ze rodziny z nizin spolecznych najczesciej daja takie imiona dzieciom bo same maja zycie do dupy. I mysla ze takie Jessiki, Nicole czy Lusesity beda jak te bohaterki z seriali- z kopciuszka w krolewne... ;)

Gość gbffsd
po 1. nikola kowalska , nikola nowak.. bez komentarza po 2. to ma byc imie dla Twojego dziecka czy ksywka dla dzi..ki?

Gość do Monaaa
Bo niektórzy uważają , że jak dadzą dziecko obco brzmiące nazwisko to dziecko stanie się przez to "wyjątkowe".

Gość Dziaiadziaka
Nienormalne matki,wypływa z was zawiść tak najlepsze imiona to Barbara,Krystyna,Zosia,Brygida najlepiej tak nazywac córeczki.Uważacie że jak jakaś tam zdzira na telefon nazwała siebie Nikola to od razu to imie należy do dziwek tak jasne ,jak jakaś dziwka nazywa się Joanna to znaczy że wszystkie Joanny to dziwki tak ? Znalazła sie rodzina w którbiedniejsza czy patologiczna w tej rodzinie jest córeczka o o imieniu Nikola to od razu wszystkie Nikole to patologia a jest mnóstwo rodzin patologicznych w których są dziewczynki o waszych imionach o to znaczy że wy też jesteście patologią

Gość adadadmsmsm
Ciekawe, że w takich rodzinach aż się roi od Roksan, Dżesik i Brajanów. Wiem co mowię, byłam rachmistrzem. I im w domu bardziej rąbnięta sytuacja, np trójka dzieciaków każde z innym ojcem plus konkubent tym bardziej wymyśle imiona typu Skarlet Kowalska.

Gość Posion Curare
jaka zawisc? przeciez nikt nam nie kazal nazywac dzieci brygida czy jak tam powypisywalas, kazdy ma wolna reke przy wybieraniu imienia- wiec skad niby ta zawisc? jak wola sie Nicola lub Julia, Oliwia to pol piaskownicy sie odwraca, a przeciez sa tez inne, piekne imiona nie rodem z seriali telewizyjnych, np. Nadia, Laura, Kalina, Anna- nie sa to imiona popularne teraz, a tez w jakis sposob orginalne, prawda?

Gość Mikołaj wita.
Może kilka faktów. 1. Nikola to żeńska (rosyjska)wersja imienia Mikołaj. 2. Nie wiem co wyjątkowego w tym imieniu widzicie-nosi je UWAGA ponad 25 500 dziewczyn w Polsce. 3. Nikola-Nicoli nikt nie zarejestruje jeśli któreś z rodziców nie posiada obcego obywatelstwa.

Gość Posion Curare
adadadmsmsm - calkowicie sie z toba zgadzam, a schemat tego zjawiska opisalam wyzej, tylko wlasnie jakas rabnieta z leksza mamusia takiego cudenka wywlokla swoja NIEPATOLOGICZNA argumentacje... ;)

Gość Dziaiadziaka
W takich rodzinach może i roi sie od takich imion ale tak samo w takich rodzinach są wasze imiona, imiona waszych dzieci a nie tylko Nikole,Brajany,Dżesiki czy Julie

Gość Grażynkaolaipies
Ciekawe gdybyście miały wybór imie Nikola czy Bogumiła ,ktore wybralybyscie ? Moja ma Ola ale jakbym miała taki wybor wybralabym Nikola

Gość Posion Curare
jakie nasze imiona ????? wez lepiej sie zastanow co ty wypisujesz - obronczyni uciesnionych Nicoli sie znalazla....

Gość Posion Curare
a kto narzyca wybor miedzy dwoma imionami? ja wybralabym Bogumila, moja mam tak miala na imie i mi sie cieplo kojarzy :)

Gość adadadmsmsm
Wybór? Przecież nikt Cię nie zmusza do wyboru konkretnego imienia:D Tylko trzeba trochę rozsądku wykazać, żeby dziecku obciachu nie robić.

Gość ghvchgvdsgcvds
"Lepsze od tych pospolitych Kasi,Joanny,Zosi czy Agaty " ale masz zryty czerep

Gość Posion Curare
zawsze mozesz nazwac Sara- jak moja kolezanka. Kiedy wola corke to zadne dziecko z piaskownicy nie reaguje- tylko kundle ;)

Gość mama ojjj ojjj
ale co wam to przeszkadza,nie rozumiem. I przez takie mamuski jak wy rodzi sie zawisc,nienawisc u dzieci,zaborczosc. Tego chcecie nauczyc swoje pociechy?czy tolerancji? Dzieciom to przeciez jest obojetne czy bawia sie z nikola czy z agnieszka,ale jak widac rodzicom juz nie. Same pod soba dolki kopiecie i przeczytajcie to uwaznie co napisalam. Ja osobiscie wole zeby sie moje dziecko zadawalo z tolerancyjna mama Nikoli niz z dzieckiem o imieniu Kasia,ktore ma porabana matke,bo wiadomo jakie wzorce z domu takie dziecko wyciagnie-zawisc i nietolerancje. Zal mi dzieci,ktore maja glupie matki,a nie dzieci ktore maja jakos tam na imie.

Gość W Polsce polskie imiona
Jak nie mieszkacie za granicą to nazwijcie te dziecko normalnie, nie ma większej wiochy niż jakieś angielskie imię do polskiego nazwiska.I te ostatnio modne Amelki, Oliwki(chociaż to jeszcze przejdzie), Nadie(ruskie...),Nikole,dżesiki, andżeliki (znam taką) i jeszcze trzeba zachować polską pisownię zamiast jessisa, angelica itd.to jest jakaś masakra, co Ci rodzice sobie myślą,że zadają szyku czy co?Mnie od małego śmieszyło, jak się znalazł gdzieś ktoś z takim imieniem, nawet jak byłam w podstawówce to wyczuwałam jakoś i nigdy nie podobały mi się strasznie takie imiona.

Gość patrz na to szerzej
Moja córka ma na imię Anna,a syn Robert, choć tu gdzie mieszkamy brzmi to Eni i Bobi (przedstawiam pisownię fonetyczną). I uważam,że takie właśnie imiona są najlepsze. Takie które pasują do okoliczności,miejsca zamieszkania i nazwiska.