Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama samo zło

Nie potrafię schudnąć! Dlaczego?

Polecane posty

Zawsze byłam szczupła, wręcz chuda. Kłopoty z wagą rozpoczęły się od antykoncepcji (przytyłam ok 10 kg w pół roku, a w sumie ok 20 kilo). Później dwie ciąże też zrobiły swoje- chudłam, ale nigdy nie wracałam do wagi sprzed. Wielokrotnie próbowałam się odchudzić, własciwie mogę powiedziec, że od 10 lat jestem wciąż na diecie. Najpierw były te głupie sposoby- typu głodówki, znaczne ograniczanie kcal. Ale od pewnego czasu staram się jeść mądrze- 5 posiłków, pełnoziarniste produkty, nie solę, nie używam cukru. I co... ani jednego kilograma w dół............... Co powinnam zrobić w tym przypadku? Poddać się? Szukać pomocy? Może nadal coś robię źle?

Gość zuuska90
Zacznij ćwiczyć i ogranicz spożywane kcal.

Od pewnego czasu (ok 3 miesięcy) właśnie tak robię... Tzn chodzę na fitness ok 3 razy/tydz i zmieniłam sposób odzywiania, co prawda nie liczę kalorii, ale w stosunku do tego co jadłam to na bank jest ich mniej.

Gość zuuska90
Ja też od pewnego czasu jem zdrowiej,a mimo to nie chudnę. Muszę ograniczyć jedzenie do 1000 kcal dziennie, żeby były efekty. Policz sobie dzienne zapotrzebowanie i ogranicz np o 500 lub więcej kcal.

Gość a ja....................
idz do dietetyka:)