Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pergami

Problem z uchem. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość pergami

Wczoraj rano gdy czyściłam ucho patyczkiem nagle poczułam że wylał mi się w nim jakiś płyn który zatkał ucho. Okazało się że to ropa która strasznie śmierdzi. Wczoraj w nocy ta ropa wylała mi się na poduszkę, dziś czuje że mam jej jeszcze więcej! Bardzo się tym martwię... ucho mnie nie boli i nie bolało. Jednak ciągle jest zatkane, a jak włoże patyczek to jest cały w tej cuchnącej ropie. Co to może być? Możliwe że to zapalenie ucha? bardzo proszę o pomoc. Dopiero za dwa dni pójdę do lekarza bo narazie nie przyjmuje, ale chyba przez ten czas oszaleje. Dodam że mam 20 lat.

Gość Edmdfnds
Jesli bylas przeziebiona i niedoleczylas sie to pewnie zapalenie ucha srodkowego,jesli masz mozliwosc to idz jak najszybciej do rodzinnego lekarza w swojej przychodni,nawet innego niz tego stalego

Gość pergami
Ucho mnie nie bolało i nie byli, po prostu nagle wylała mi się ropa ktorej jest coraz więcej i strasznie cuchnie. Dlatego bardziej się martwię bo jakby bolało to napewno zapalenie. A tu nic zero bólu, przeziębiona też raczej nie byłam. A ropę staram się usuwać delikatnie patyczkiem, ale ciągle napływa nowa. Martwię się bardzo, i chyba zrobię tak jak mówisz i może jutro poszukam jakiegoś lekarza bo chyba nie wytrzymam do środy.

Gość pergami
Wydaje mi się, że trochę gorzej słyszę ale to pewnie przez tą ropę która zatkała mi ucho.

Gość proste bardzo...
chodziłaś*

Gość proste bardzo...
wszystko da sie wyleczyć, jednak gdy naplywa ropa, poloz sie chwilę na tym uchu,zeby powoli sciekla. gdy jest smród-to wyrazny objaw przewleklego zapalenia ucha srodkowego. Czsem są gorsze powikłania,ale podejrzewam,ze w Twoim przypadku,aż tak źle nie jest ;-)

Gość pergami
Dzięki za odpowiedzi. Zdziwiłam się tym zapaleniem bo zapalenie ucha zawsze kojarzyło mi się silnym bólem. Z uchem dzisiaj jeszcze gorzej, byłam u lekarza ale niestety nie zostałam przyjęta bo jak to powiedział bardzo spieszy się do pacjenta do szpitala... a mnie na dodatek coraz bardziej boli głowa i mam prawie 38 stopni gorączki, więc to napewno zapalenie. Ale muszę wytrzymać jakoś do jutra.

Gość dawno temu tez tak mialam
idz do dentysty i popros o jakis ogolny antybiotyk. mnie pomogło - dopiero 3 dni pozniej mialam wizyte u laryngologa. a jak juz masz goraczke to mozesz isc na pogotowie albo ostry dyzur;) teraz wiele osob tak robi, zeby nie czekac miesiacami w kolejce.

Gość pergami
Dobry pomysł, ale powiem szczerze że nie mam siły ruszyć się z domu, mam coraz wyższa temperaturę i jeszcze ta głowa. Wezmę coś przeciwgorączkowego i jakoś wytrzymam do jutra.

Gość olaalo09
Ja na Twoim miejscu jak najszybciej udałabym się do lekarza,a nawet na pogotowie. Jeśli masz wysoką gorączkę poproś kogoś z rodziny czy znajomych żeby Cię zawiózł. Z uchem nie ma żartów, nie leczone prowadzi do groźnych powikłań. Serio!

Gość pergami
Byłam na pogotowiu, lekarz stwierdził przewlekłe perlakowe zapalenie ucha środkowego!! Jutro jadę prywatnie do laryngologa, jak dam radę bo mam gorączkę prawie 40 stopni... ciekawe co powie, ale pewnie jutro do szpitala :/ Dzięki za pomoc.

Gość gość
jak przewlekle to juz chyba jest jakies powwaxniejsze stadium. mnie tez boli ucho, znacie kogos, kto to dobrze i szybnko wyleczy?

Gość gość
Ja CI moge polecic taka poradnie http://www.pco-poznan.pl/ bo maja tam świetnych fachowców. Kiedyś jak mnie bardzo bolało ucho to mi niesamowicie szybko pomogli. Uważam, że warto.

Gość gość
gość 2016.07.29 Ja CI moge polecic taka poradnie http://www.pco-poznan.pl/ bo maja tam świetnych fachowców. Kiedyś jak mnie bardzo bolało ucho to mi niesamowicie szybko pomogli. Uważam, że warto. Zgadzam sie z leczylam si eu nich i sie sprawdzili naprawde!

Gość 20 latka
Ja mam śmierdzące wycieki z ucha od 10 lat (gdy byłam mała przebiłam sobie blonę bębenkową patyczkiem do czyszczenia ) teraz mam 20 i przez ten problem zawsze byłam z tyłu wstydziłam się tego smrodu,bałam się przebywać blisko ludzi ,2 lata temu zgłosiłam się do lekarza bo wcześniej rodzice nie reagowali na mój problem...,spędziłam 2 tygodnie w szpitalu wymaz z ucha wykazał bakterie na które podawano mi antybiotki ...doustne a potem dożylne i nic nie dały dalej miałam to samo ...wysłano więc mnie z skierowaniem do Warszawy ,w poradni specjalistycznej spędziłam parę wizyt ,pobrano wymaz i podobno nie było żadnych bakterii hmm ale z ucha dalej cieknie 24/24 h i śmierdzi niemilosiernie ...walczyli jakimiś sączkami które miały wysuszyć ucho choć wiedzieli,że nic na te ucho nie działa po dokumentacji z wcześniejszego szpitala ..wkoncu zapisali mnie do Profesora który po obejrzeniu ucha że swoimi studenciakami zapisał mnie na operacje (tympanoplastyke ucha lewego)która odbyć ma się planowo bo terminu określonego nie ma czyli mają dzwonić hmmm czekam już rok na telefon a w tym czasie co jakiś czas pojawiające się zawroty głowy ,nudności, czasem wycieki krwi z ropą nocne bóle nie dajace spac a dajace tylko płacz...a ja czekam....Ja przez ten czas mam bardzooo niskie poczucie własnej wartości wstydzę zbliżać się do ludzi,chce znaleźć pracę ale gdy pracodawca słyszy mój problem odrazu mnie odsyła... Naprawdę nie wiecie jak to jest czekać aż w końcu zacznie się normalne życie bez ciągłego wycierania ropy z ucha i tego cuchnącego zapachu ....a jeżeli naczytasz się tak jak ja że choroba która postępuje może doprowadzić do skrętu mięśni twarzy lub dostania się do rdzenia kręgowego i spędzenia reszty życia na wózku inwalidzkim jak roślinka którą trzeba się opiekować i podlewać to pragniesz tej operacji jak najszybciej albo skończenia tego męczącego życia ....

Gość EwaHaczykowska
Mam ten sam problem. Powtarza się trzeci raz. Od trzech lat od tej samej porze roku. Nie boli.Ale ropa cieknie i strasznie smierdzi-masakra dosłownie. Pracuję z ludźmi-w barze,perfumy za ucho literami lecą ale to i tak nic nie daje. Chcę iść prywatnie. Orientujesz się ile kosztuje prywatna wizyta u laryngologa w Szczecinie? Na NFZ nie mam czasu-pracuje 7 dni w tygodniu. Może jakiś namiar? ewahaczykowska@gmail.com Dziękuję z góry.

Gość cremamaa

ja sobie właśnie nieodpowiednią higieną sama doprowadzilam do zapalenia ucha, trzeba było włączyć antybiotyk, a teraz jak co jakiś czas do czyszczenia z nadmiaru woskowiny używam kropli lix, one są dosyc gęste i oleiste i świetnie sobie z tym zadaniem radza

Gość rubbla

czy takie krople można u dziecka stosować?

Gość cremamaa

super dzięki za podpowiedź, kilka dni tych kropli używałam i korek sie odetkał, ni wiedziałam nawet że mozna krope przeciwbólowe kupić bez recepty, nie raz ucho mi przewieje i pobolewa, a dzisiaj to wiało jak nie wiem, oczywiści zapomniałam czapki i już coś zaczyna mi strzykać w uchu, krople jeszcze mam

Gość sowii

W ulotce jest informacja o tym, że od 6 miesiąca zycia można stosować, swoim dzieciom zakraplam jak jest taka potrzeba, niedawno młodszą córkę przewiało i bolało ją uszko i te krople szybko pomogły

Gość Maciaja

a mój facet sobie całkiem ucho załatwił, sam sobi jakieś płukanki zaczął robić i ostatecznie wylądował u laryngologa

Gość anka524

no plukanki domowej to nie jest dobry pomysł, nie wiem co twój facet w tych mieszankach dodał ale ja bym uważała, lepiej krople o oleistj konsystencji, ten lix jest dobry, ma glicerynę, która rozpuszcza skutecznie woskowine.