Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tatuażystkazmiami

Tatuaże u kobiet - czy to imponuje ludziom, czy raczej ich odstrasza?

Polecane posty

Gość Tatuażystkazmiami

Chciałabym zrobić sobie tzw Japoński Rękaw. Jednak do tej pory zetknęłam się z wieloma opiniami na ten temat, a zwłaszcza z taką, że tatuaż nie pasuje do kobiety, bo tylko te naturalne kobiety są najpiękniejsze. Jednak zastanawiam się, jak to jest. Bo niby większość mówi, że to nieładne, nie pasuje itp, ale gdy kobieta wejdzie z wytatuowaną ręką do autobusu, to wszystkie oczy zwrócone są ku niej. Jednak czy ludzie patrzą na to jako na głupotę czy z podziwem ?

Gość gs-społem
tatuaż u laski to porażka. A taki, o jakim Ty piszesz to już na całej linii

Gość herrr
ludzie patrzą z litością

Gość gs-społem
chyba raczej z politowaniem :classic_cool:

Gość kredka bambino
Polacy beda na ciebie patrzec jak na idiotke. Reszta swiata bedzie miala wyjebane. Taka prawda

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tatuaz to przezytek

Gość mam demony i czachy
piękne, ale raczej niekobiece. W czerni i bieli. Ludzie reagują różnie, jedni podziwiają technikę, inni są zszokowani, zniesmaczeni, niektórzy zazdroszczą. Najczęściej spotykam się z życzliwym zaciekawieniem (dlaczego chciałaś to mieć, czy bolało itp.). A mnie reakcje ludzi po prostu nie obchodzą. Tatuaż robi się dla siebie - bo tylko ty, nikt inny będziesz to nosić całe życie i masz się z tym dobrze czuć. Ludzie mimo różnych reakcji po paru sekundach zapominają i mają gdzieś ten tatuaż, a Ty masz co codziennie.

Gość qeqweqwewq
tatuaze kojarza się a patologią i marginesem społecznym. Trudno sie dziwic, bo w 99 % nosi ją margines. Nauczycielom nawet zakazuje sie tatuzau, więc zadajesz smieszne pytanie. Chociaż moze szkoda, bo fajnie jak ludzie sa rózni

Gość qeqweqwewq
sory, ale czachy to juz chyba największe g..... jakiś smok, albo chińskie motywy, coś ogrinalnego

Gość somebody22
A co Cię interesuje zdanie innych? Ludzie zawsze gadają, jak nie tatuaż to coś innego, zawsze znajdą sobie powód do obgadania. Żal mi bardzo takich ludzi, którzy ze względu na ludzkie gadanie rezygnują z czegoś, co im się podoba :/ sama mam tatuaż i spotkałam się raczej z pozytywnymi opiniami.

Gość Tatuażystkazmiami
Nie wiem, dlatego pytam was o zdanie :) Dziękuję za każdą opinię.Ja z natury zawsze byłam trochę inna od dziewczyn, które malowały się, ubierały sukienki itp:) Ja zazwyczaj chodziłam ubrana w czarną bokserkę, krótkie spodenki z dżinsu i adidasy. Poniekąd ten styl pasuje do tatuaży.Mam już parę, jeden na nadgarstku, drugi na szyi a trzeci na łydce, ludzie zazwyczaj reagowali podobnie : ''wow, super'' , ale wiadomo- nie każdy powie prawdę.

Gość samaczasami jestem w amsterdam
Nauczyciele mogą mieć tatuaże, ale nie mogą ich eksponować.

Gość kitty kate
Dziewczyno, jeśli tylko chcesz- rób i nie patrz na innych! Sama mam dwa rękawy, jaskółki na obojczykach, pół nogi dziabnięte i prócz tego 15 innych drobniejszych tatuaży i mówię: tatuaż robisz DLA SIEBIE a skoro masz odwagę go zrobić, masz też odwagę nie przejmować się zdaniem innych! Acha- marginesem społecznym nie jestem. Mam pracę, skończone szkoły, płacę podatki, mam też męża i dziecko. I lubię być kolorowa, a nie jak wszyscy taka sama.

Gość somebody22
"W 99% nosi je margines" - wiekszych bredni jeszcze nie czytałam :D gdzie Ty żyjesz, chyba w minionej epoce

Gość Tatuażystkazmiami
I właśnie nienawidzę tego stereotypu ''ma tatuaże , więc pewnie kryminalistka bądź pochodzi z patologicznej rodziny''. Tatuażu nie robi się dla lansu, tylko dla jakiegoś konkretnego przekazu. Gdy ktoś mnie zapyta, czemu akurat taki a nie inny tatuaż m chcę wylać z siebie historię tego podskórnego dzieła.

Gość geyet
och, marze o rekawie, ale powstrzymuje mnie strach/dyskomfort zwiazany z szukaniem pracy

Gość kitty kate
A dlaczego akurat japoński rękaw chcesz? Rozważałaś dermal anchor?

w PL to nie wiem, ale w cywilizowanych krajach gustowny tatuaż naprawde zdobi, byle z umiarem, w odpowiednim miejscu i bez napisów np imion bo to żenujące, sama uwielbiam tatuaże, mam jeden i wystarczy mnie się kojarzy z artystyczną osobowością i podkreśleniem indywidualności, rodzajem słuchanej muzyki, itp., jak ktoś interesuje się jedynie sprawami typu mąż dzieci obiad pranie, to jasne że tatuaż będzie śmiesznie wygladać u takiej osoby

Gość qeqweqwewq
zyje w Polsce, zresztą one się wzięły z więzień, ludzie tam to robili z nudy... Wielu tych poszukiwanych przestępców ma tatuaze, a jak widzę nieraz jak wejdzie facet z tatuazem, to widac po nim że jest menelem, przepity ryj, brudny, w łachach... Znałam tylko jedną powiedzmy normalną laskę, co miała sporo tatuazy, ale tez była jakaś agresywna - podejrzewam ze z rodziny z alkoholem

Gość mam demony i czachy
Brzydko to powiem: sram na wasze opinie, bo tatuaże są dla mnie i moje i mi się mają podobać. Autorko, dopóki nie dojrzejesz do takiej właśnie postawy, kiedy nie ranią Cię opinie innych ludzi o tatuażu i kiedy strzeli Ci do głowy pomysł, o którym będziesz wiedziała, że chcesz to mieć bez względu na opinie innych - wtedy rób. Bo opinia jak dupa - każdy ma swoją.

Gość Tatuażystkazmiami
Pytam was o zdanie,ponieważ chcę poznać opinię innych ludzi, nie tylko z mojego punktu widzenia, proste. Japoński rękaw jest moim marzeniem od kilkunastu lat.Nie wiem, dlaczego, ale tatuaże u kobiet kojarzą mi się z mocą, jaką posiada kobieta. A jeśli chodzi o piercing , to mam kolczyka tuż obok dolnej wargi.

Gość qeqweqwewq
jak ktoś interesuje się jedynie sprawami typu mąż dzieci obiad pranie, to jasne że tatuaż będzie śmiesznie wygladać u takiej osoby niby czemu? Moze sobie zawsze wytatuowac np. pieluchę albo nocnik... :p Wielki mi indywidualnosc sluchanie popkulturowej muzyki

Gość Tatuażystkazmiami
widziałam już takie dziary, najgorsze są te robione u niedoświadczonych tatuażystów twarze dzieci bądź żon. Straszne.

Gość qeqweqwewq
chociaż mi osoboiscie u kobiet się kojarzą nieco lepiej niz u mezczyzn... inna sprawa, że większosc udzi w tym kraju ma ogromne wymagania co do kobiet i moga uznawac coś odwrotnego, że kobiecie nie wypada juz w ogóle, tak jak się gorzej toleruje picie kobiet niz męzczyzn... ja bym jednak nie miała złudzeń, że jak sie ludzie gapią w tramwaju to z podziwu... Czy tatuaz to powód do podziwu, nie przesadzajcie...

1. -Jaka piękna kobieta, chętnie bym poz...2.-O, k..., ona ma tatuaż, fuj..., już napewno mnie nie pociąga!- taka jest, w skrócie, moja reakcja- i nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek uprzedzeniem, tatuaż jest DLA MNIE(!) po prostu antyseksualny, takie emocjonalne nastawienie, poza świadomością.

Gość Ola1808
:) nie rob tego rekawa i to nie zewzglegu opini innych lub czy wypada czy nie.....jezeli zadajesz takie pytania na forum to nie jestes jeszcze gotowa na tatuaz!!