Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie śmiejcie się

śledzik wigilijny w ciąży

Polecane posty

Gość nie śmiejcie się

Tak się zastanawiam właśnie, czy można zjeść? Nie przesadzam z dietą i nie odmawiam sobie wiele oprócz wędzonych ryb i serów pleśniowych, ale co ze śledziem? Moja teściowa robi takie pyszne :) a z drugiej strony to przecież surowa ryba? jecie czy nie?

Gość khkhg
Moim zdaniem można zjeść :) zastanawiam się tylko czemu nazwałaś go wigilijnym? U was je się w wigilie śledzie? Pierwszy raz o tym słyszę :) Z jakiego regionu Polski pochodzisz?

Gość tikal
u nas nie ma śledzia na wigilii ani w święta

Gość nie-daj-się
ja jestem z Częstochowy i zawsze jemy śledzia w oleju albo przy kolacji, albo trochę wcześniej, w ciągu dnia żeby nam się kręgosłup do żołądka z głodu nie przykleił;)

Gość /.,mnbvcxz\
u mnie tez jest w smietanie- (kuj-pom) a co do tematu- raczej mozna, moja kolezanka bedac w ciazy wciaz jadla sledzie bo miala na nie apetyt :) No i tak calkiem surowa nie jest- sol przeciez robi swoje ;)

Gość ja przed wigilią jadlam sledzi
a on jest moczony w occie to wszystkie cuda się zabiły w nim jeszcze lubie tego opiekanego sledzia to juz w ogole nie ma sie czego obawiać

Gość nie-daj-się
dzięki, w takim razie czekam na śledzika w oleju a'la teściowa, a dodatkowo sobie zrobię w sosie musztardowym jutro, bo tak mi przyszedł smaczek:)

Gość nie-daj-się
co kraj to obyczaj:)

Gość edyta kolanko
Mnie o śledziku nic gin nie mówił :D O surowym mięsie, serach pleśniowych itd jak najbardziej ;) Wydaje mi się, że możesz jeść :)