Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwussss

Czy dostawałyście wydruk USG na NFZ?

Polecane posty

Gość moze byc dobry wieczór
oczywsicie

Gość aassasaasa
tak.

Gość fghjmk,l;.
tak

Gość rgwfgwefwe
no przeciez to badanie i wydruk to jego wynik, jak można tego nie dostać?

Ja byłam 4 tygodnie temu na usg był to 6 tydzień było widać serduszko i poprosiłam lekarza o wydruk a on mi na to odpowiedział że nie dostanę normalnie tylko i wyłącznie za dodatkową opłata. Nie wiem czy dalej chodzić do tego lekarza czy iść do innego. Nie daje mi także spokoju to iż w pierwszych tygodniach lekarz powinien robić usg że się tak wyrażę do środka a mój robi cały czas na brzuchu i ani mi nic nie mówi czy wszystko ok ani nic ;/ Jedynie co to obrócił monitor i powiedział że tu bije serce i to był koniec wizyty ;/ Co myślicie na ten temat ? Doradźcie

Gość rgwfgwefwe
myślimy że 1. w 6 tygodniu w ogóle usg nie jest jeszcze niezbędne 2. nie słyszałam, żeby robić usg inaczej niż przez brzuch jeśli chodzi o ciążę..

te usg w 6 tyg to było żeby potwierdzić ciąże . dopiero po tym usg dał mi skierowanie na badania , a co do wydruku jest to normalne żeby żądał ode mnie za to pieniędzy ? wydaje mi się tak jak pisałaś że jest to badania a wydruk to jego wynik więc powinien to dać a nie wykręcać się że nie może na kase ;/

Gość fghjmk,l;.
nie jest normalne, ze chcial kase. a coo do usg- na poczatku wlasnie zwykle robi sie dopochwowe- latwiej jest wszytsko zobaczyc niz przez powloki brzuszne

Gość rgwfgwefwe
też mi się tak wydaje, ale pewności nie mam. z drugiej strony na dowód tej ciąży mógł ci wystawić jakiś papier9 pewnie to zrobił ) więc nie wiem, czy możesz ządać aby akurat w tej formie przekazął ci udokumentowanie faktu bycia w ciąży.. nei wiem, nie byłam w takiej sytuacji. ja miałam pierwsze usg w 12 tygodniu i miałam zdjęcia, ale na nich było już wszystko oznaczone i opisane, wielkość dziecka, wielkość główki, ułożenie itp.

Też tak myślałam , jak miałam monitoring owulacji to cały czas robił tak , a jak ciąża to na brzuch , wiadomo że dopochwowo jest wszystko wyraźniejsze .. Zastanawiam się nad zmianą tego lekarza, zwłaszcza ze muszę dojeżdżać do niego 20 km ;/ Ale nie wiem czy nie za późno ;/

Gość fghjmk,l;.
ale pierwsze usg tez powinno byc opisane- istotne jest przeciez czy pecherzyk jest prawidlowej wielkosci, czy jest to ciaza normalna czy pozamaciczna

Gość fghjmk,l;.
gdzie tam za poxno! ja zmienilam w 6 miesiacu:)

No tak, moja znajoma była w 6 tygodniu ciąży i dostała bez problemu wydruk ani prosić nie musiała , chyba trafiłam na felernego lekarza ;/

Głównie rozchodzi mi się o becikowe czy jeżeli zmienię w 10 tygodniu to mogę się starać , kartę ciąży mam już wystawioną u tego lekarza ale nie wiem jak to prawnie później wygląda :)

Gość fghjmk,l;.
na cwaniaka;) poszukaj innego, popytaj kolezanek wlasnie:)

Gość fghjmk,l;.
mi wystawia- na podstawie karty ciazy- moja druga lekarka. a jak nie to zawsze mozesz do niego wrocic tylko po swistek:)

Ja mieszkam w bloku i z okna z pokoju mam przychodnie w której przyjmuje 2 ginekologów znaczy Pani i Pan . Pan jest straszny bo miałam z nim do czynienia dał mi karteczkę z badaniami za które miałam zapłacić ! a byłam na kasę, a co do Pani własnie moja sąsiadka z piętra niżej jest w ciąży chodzi do niej więc chyba się dowiem jaka ona jest :) Ale z opinii na forum podobno jest super :)

Gość fghjmk,l;.
to sprobuj tam

Chyba tak zrobię , jutro się sąsiadki dokładnie wypytam i zapiszę się tam na wizytę miejmy nadzieję że uda się jeszcze w tym tyg :) Zobaczymy co ona mi powie ciekawego :)

Byłam tam dzisiaj się zapisać i najbliższy wolny termin , który znalazła dopiero jak dowiedziała się że jestem w ciąży jest na 7.01.2013, gdybym nie była w ciąży to wolny termin jest na początek lutego, więc teraz 20.12 ostatni raz pójdę do tego poprzedniego

Tak się zastanawiam czy jest możliwe iż lekarz kazał mi zapłacić za wydruk z usg ponieważ był to za wczesny tydzień , od jakiego tygodnia wy dostawałyście wydruki z USG ?

Gość dewewe
ja placiłam 5 zł

Ja już nie wiem czy to zależy od przychodni czy od lekarza, 20 mam mieć wizyte i jeżeli zrobi mi usg to poproszę o wydruk jeśli każe mi zapłacić zobaczę ile :)

Byłam dzisiaj u Pana doktora i poprosilam o wydruk z usg poniewaz ostatnio powiedział ze za dopłata mi je da , i ku mojemu zdziwieniu Pan doktor odmówił mrucząc coś pod nosem o 12 tyg. ciąży że od tego czasu mi da ( jak bd w 12 tyg.) tylko chyba nie zauważył że jestem w 12 tyg. ;/ Postanowiłam zmienić lekarza , trafiłam dzisiaj do niego ponieważ bolał mnie brzuch i miałam lekkie plamienie przez chwile Pan doktor nie raczył mi nic wytłumaczyć ani powiedzieć dlaczego tak sie może dziać tylko nic nie mówiąc przepisał mi DUPHASTON i GYNALGIN , na ulotce tego drugiego leku pisało że nie wolno go brac w ciazy , juz jestem cala glupia z tego wszystkiego ;/