Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka pytaaa

Jak wygladaja studia?

Polecane posty

Gość studentka pytaaa

Witam mam pytanie, wybieram sie na studia i nie wiem jak to wyglada. Czy to wyglada tak jak w szkole sredniej ze sie przechodzi na wyklady z sali do sali? Skad bede wiedziec jaki mam grafik zajec, gdzie to bedzie napisane? Piszcie co wiecie.

jeżeli jesteś dziewicą to na studiach na pewno się to zmieni błyskawicznie :D 🖐️

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmlkj....
Wykładów jest znacznie mniej niż lekcji w szkole średniej i nie są obowiązkowe (nikt nie sprawdza obecności). Co innego ćwiczenia. I tak jak ktoś już napisała przydzielą Ci do jednej z kilku grup i łazisz za swoimi. Pewnie będziesz to miała w jakimś elektronicznym systemie studenckim a w razie wątpliowści są zawsze Panie z dziekanów.

Gość studentka pytaaa
dzieki, piszcie jeszcze a egzaminy? Z duzej czesci materialu sa? Jak nie bede chodzila na wyklady to nie bede wiedziala kiedy mam egzamin tak?

zalezy na co sie wybierasz ;]

terminy egzaminow powinnas mieć wywieszone na gablocie w katedrze danego przedmiotu albo w tym informatycznym systemie. Przeważnie ,żeby zdać musisz umieć cały materiał bo nigdy nie wiadomo co sie pojawi na egzaminie :)

Gość Pan dobry jak chleb
nie jestes studentka tylko licealistka

rożnie to wygląda - to zleży skąd będziesz patrzyła ile wcześniej wypijesz

Gość studentka pytaaa
jak w ogole wkuc taka ilosc materialu? Ciezko mi bylo w szkole sredniej wkuc 2 lekcje a co dopiero material z kilku miesiecy

to czemu pchasz sie na studia ? Nie kazdy przeciesz musi je mieć tym bardziej jesli komus ciężko ona wchodzi. To tak jakby koleś z 160 cm chciał sie koniecznie zapisać do NBA...

na studiach po ,ktorych mozna cos osiagnac nauki jest bardzo duzo wiec sie zastanow ;) chyba ze chcesz isc na jakas pedagogika albo politologia ale co po tym bedziesz miec ?

Gość studentka pytaaa
bo zeby wykonywac pewne zawody trzeba miec wyksztalcenie wyzsze :/

a jaki zawod ty chcesz wykonywac ?

dlatego udajesz sie na kierunek wybrany przez siebie w czym sie najmocniej czules!! Przeciez wiadomo ,ze jesli jestes noga z matmy to na politechnike mechanike nie bedziesz startowac Studia są o tyle lepsze od szkoly sredniej ze wybraną specjalizacje przez siebie podpasowujesz pod swoje mocne strony co cie interesuje,,a w szkole sredniej masz wszystko zlączone

Gość studentka pytaaa
lekarza

a jak stoisz z matematyki,chemi,fizyki? bo musisz je zdawac na maturze na poziomie rozszerzonym i miec wybitnie dobre punkty z tych przedmiotow jesli chcesz sie dostac na medycyne :) Matma/fiza/chemia to obowiązkowe przedmioty na maturze w stopniu rozszerzonym

heheeh a to dobre :) to jak ty chcesz być dobrym lekarzem skoro obawiasz sie nauki ? Ty bys sie chciała leczyć u takiego co w liceum ledwie 2 lekcje mógł zapamiętać :) ? Na studia trzeba sie nadawać bo różnica między studiami a liceum jest monstrualna tym bardziej jesli chodzi o medycynę.

Gość dksa
a na stomatologa co trzeba zdawac?;) +lubie chemie

na takie poważne kierunki sie wybieracie a jesteście takie tępe. Wystarczy wejść na stronę akademii medycznej w dział rekrutacja albo nabór na studia i samemu poszukać odpowiedzi na wszytskie pytania !

Gość studentka pytaaa
eno :(

Gość dksa
hola, hola, zaraz od tepych ludzi wyzywasz? prosze sie ogarnac.. tak w ogole to ja swoje pyt. kieruje do toksycznej

a po co sie pytasz skoro masz czarno na bialym na stronie szkoly napisane ? ja znalazlam odpowiedz w półtora minuty jakie przedmioty potrzebne.

zreszta inaczej może być w krakowie , inaczej w wawie inaczej we wrocku, np tam mogą żądać fizy i chemi a tam , chemi i bilogi...zalezy gdzie chcecie isc

Gość studentka pytaaa
jakie przedmioty to wiem zarowno na lekarski jak i na stome biologia, chemia i matematyka ale boje sie ze sie nie odnajde na tych studiach, ze nie znajde sali itd

Gość studentka pytaaa
a co to jest dziekanat? help to rodzaj zaliczenia?

Gość dksa
jestem noga z matmy jak i z fizy, ale chemie lubie, podobnie biologie.. no i zawsze chcialam byc stomatolozka jak moja siostra

Gość studentka pytaaa
boje sie tez,ze nie znajde drzwi wyjsciowych.. ej co sie stanie jak juz nie wyjde? mozna tam zanocowac? czy nie bardzo :( :o poza tym boje sie ze sprzataczka mnie znajdzie

Gość studentka pytaaa
mam nadzieję również, że nie ma tam wielkiego dołu, bo często mi się zdarza do niego wpaść :( :O

hahaha :D podszy z 17:46 mnie zniszczyles :D