Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagrożona

Jak wytrzymać na patologii ciąży?

Polecane posty

Gość też mialam z tym problem
dokładnie. Sam pobyt w SPA (Szpitalny Pakiet Atrakcji) nie jest zły. A to, czy leżące są na osobnej sali zależy od szpitala-u mnie nie było takiej mozliwości niestety-sala 4 osobowa. Wszystko da się przeżyć, żeby synek jeszcze nie pchał się na świat mogłam i głową w dół leżeć.

Gość lubię Jabłka
Zagrożona przyznam ci,ze dla mnie to też było żenujące jak przed cc zrobili mi lewatywe i ja potem oczywiście musiałam to wydalić,obok 3 inne dziewczyny a ja przez cienkie drzwi,które nic nie dawały musiałam wydawać okropne odgłosy,nie dało rady ciszej bo po lewatywie to rzadzizna jest:O

Gość bo jest wredny
normalnie. ktoś ci głupot nagadał i tyle. Ja leżałam praktycznie całą ciążę i od 22 tygodnia byłam podłączona pod aparaturę monitorującą i cały czas pompa podawała mi środek przeciw skurczom. Jak się porcja kończyła to mogłam iść do łazienki.

a u mnie jak się porcja kończyła, to od razu podawali nową i nie było mowy o pójściu gdziekolwiek. Do toalety poszłam we wtorek po południu, a w szpitalu byłam od soboty. I to po awanturze, bo nie chciałam robić 2 do basenu. Wszystko zależy. Od szpitala, lekarzy, połoznych, pacjenta.

Gość jestem na takk
do postu wyzej nad moim. mi to by bylo obojetne chodzi przecierz o zdrowie dziecka.odwiedzajacych bym wyprosila jakby mi sie siku czy kupe chcialo.a kolezance co lezala by obok chyba problemu nie widziala by.u nas na ten czas stawiano parawan.

Gość mama dwóch dziewczynek
Ja radzę przede wszystkim nie nakręcać się na zapas. Póki co autorko nie masz nawet skierowania do szpitala, nie mówiąc o leżeniu 24/dobę... Odpoczywaj, leż w domu, a jak będziesz musiała iść do szpitala to idź i nie myśl o sikaniu na basen tylko o zdrowiu własnego dziecka. Nie wspominam dobrze pobytu na patologii, ale tj. pisałam wczoraj - to nie wczasy. Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i malucha.

jestem na takk wiesz, to nie takie proste, żeby wyprosic z sali 3 inne osoby, które przecież też muszą leżeć. "Wyjdźcie, bo chcę się załatwić" i tak kilka razy dziennie? Łatwo sie mówi, jeśli nie było się w takiej sytuacji.

Gość j757i
Nie wiem gdzie w szpitalach sa parawany miedzy łozkami, u nas nie ma takich luksusów, musisz robić na oczach innych. Zenujące sa odgłosy wypróżniania, przecież to wszystko słychać a jeszcze gorzej jest, że jak się robi to zapada niezręczna cisza i wszyscy nasłuchują. Jak wy niby wypraszałyście tych gości, przeciez oni mają prawo być przy osobie bliskiej, nie dziwiło ich, dlaczego musza wyjść? To raczej pielęgniarka jak przynosi basen powinna towarzystwo upomnieć.

Gość j757i
A i co do pozostałych pacjentek które nazywacie koleżankami, w sytuacji wyprózniania te osoby sa dla mnie bardzo krępujące i zbędne. Ja sie przy koleżankach czy rodzinie nie załatwiam.

no nie wypraszałam, czekałam, aż sobie pójdą. A basen stał na krześle koło łóżka cały czas (chowałam pod łózko, ale za to niektóre piguły ochrzaniały, bo nie wolno było sie schylać).Basen wymieniały tylko rano i wieczorem i czasem jak sie poprosiło. Parawan przyniosły mi tylko raz, a tak była odpowiedź:nie ma wolnych.

przy "koleżankach" nie masz wyjścia, no chyba, że nie chcesz robic siku przez kilka dni. Starałam się załatwiać w nocy, jak towarzystwo spało, ale nie zawsze się tak dało.

Gość jestem na takk
ja nie lezalam tam.ale potem chodzilam na klachy do kolezanki. wiem ze jak byli goscie to wypraszala i dzwonila po siostre przynosila basen stawiala parawan zamykala drzwi po kupce czy siku dzwonila znow.przyszla zabrala goscie wchodzili spowrotem.jakos dawaly rade dziewczyny.

jestem na takk nie leżała w 4osobowej sali, więc miała duzo łatwiej.

Gość jestem na takk
mi chodzilo o gosci odwiedzajacych.pisze o lezacej sali tylko,fajnie ze mialabym pacjentke szpitala wywiesc na lozku na korytarz bo mi sie chce kupe.:)

wiesz, powiedzieć odwiedzającym innych 3 osób, żeby wyszli, bo bedę się załatwiać, też byłoby krępujące. Lepsze na pewno, niż załatwianie przy nich, ale ja czekałam, az sobie pójdą.

Gość jestem na takk
dziewczyny czytajcie ja lezalam na 8os sali

Gość jestem na takk
dla jasnosci ja moglam wstawac.a pisze o dziewczynie do ktorej potem chodzilam jej pomoc np.nalac wody cos podac itp.

Gość j757i
To może was zaskoczę, ale są szpitale, w których nie ma wyznaczonych godzin odwiedzin więc goście moga siedziec od rana do wieczora. Ciekawe jak w takich warunkach czakać do wieczora, żeby się załatwić. Ja raz poprosiłam pielęgniarkę, żeby wyszli odwiedzający to sie inne dziewczyny obraziły i było mi bardzo niezręcznie, jak słuchały jak skończę sie załatwiać. W ogóle to przy gościach sie krępowałyście a przy innych pacjentkach juz nie? Bo dla mnie to to samo, osoba postronna przy bardzo intymnej czynności.

Ja nie byłam na patologii ciąży, ale odwiedzałam koleżankę która "leżała" tam 2 miesiące i nie powiem żeby mi sie tam podobało, ale nie było też jakoś strasznie :) bardzo mało jest kobiet, które muszą cały czas leżeć :) w większości chodzą do siebie na sale, oglądają tv na swoich salach, ogólnie atmosfera była raczej wesoła :)

Gość jestem na takk
dokladnie.u nas odwiedziny byly 8 do 22.przykro ze trafilas na takie pseldo kol. u nas na sali jak byly badania brzuszkow detektorem tetna a byly 4razy na dobe to pytalysmy sie nawzajem czy mezowie albo inni odwiedz.maja wysc.bo nie kazda chciala obcemu facetowi pokazywac brzuch.

Gość j757i
A tak w ogóle to nie wyobrazam sobie jak tu któras napisała, że basen leżał cały czas koło łożka, od rana do wieczora nikt go nie wymieniał? Przecież to niehigieniczne załatwiac się do brudnego basenu i az się wierzyc nie chce, ze takie rzeczy w szpitalu się dzieją.

Gość zagrożona
Mam nadzieję, że uda mi się dotrwac do porodu w domu i nie wyląduje na tej nieszczęsnej patologii. Wasze wspomnienia są dla mnie przerażające :O

Gość parmpam
Można przecież przed przyjęciem na patologię dowiedziec się, jakie zasady panują na oddziale, czy można chodzic do wc. Ja bym na uziemienie całkowite nie zgodziła się, przeceiż siłą nie będa cię trzymać na tym basenie.

Gość gość
zanowne Panie, Jesteśmy studentkami Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Obecnie w Zakładzie Toksykologii Środowiska realizujemy prace magisterskie, w których poruszamy problematykę występowania zespołu HELLP. Tematyka zawiera weryfikację wpływu czynników środowiskowych i typu żywienia na możliwość wystąpienia określonych patologii ciążowych. W celu weryfikacji danych musimy przeprowadzić analizę przypadków. W związku z tym bardzo prosimy o WYPEŁNIENIE ANKIETY. Ankieta jest całkowicie anonimowa i zostanie wykorzystana wyłącznie w celach naukowych. Trwa KILKA minut. Proszę o szczere odpowiedzi . docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdm8ys-iy7WM5Oo-KP3LG8ffGO18IB-mlYa7gYMuIASoqKIPQ/viewform?usp=sf_link Z góry dziękujemy za poświęcony czas i pomoc.