Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alusianmaaaaaaaaaadddd

Przekaz do szpitala ciąża arytmia

Polecane posty

Jestem w ciąży i wykryto u mnie arytmie ginekolog kazal mi sie udac do rodzinnego lekarza po przekaz do szpitala. Zastanawiam sie czy jak dostane ten przekaz to na to miejsce w szpitalu sie jakoś czeka czy musze isc tam odrazu czy wtedy kiedy chce?

Chyba skierowanie? Dzwonisz na oddział i pytasz o wszystko. Kiedy i z czym masz się zgłosić.

Gość zau
Przekaz? Skierowanie to się nazywa. :) Proponuję zadzwonić do szpitala i zapytać jak wygląda sprawa miejsc na patologii ciąży.

Gość zau
A swoją droga czemu gin nie dał ci sam skierowania do szpitala?

ponieważ to ginekolog prywatny gabienet ma w moim miescie a dodatkowo pracuje w innym miesie w szpitalu gdzie cieżko by mi bylo dojechac

Gość oczywiście, że tak
a arytmia jest u ciebie? to po kiego masz iść do szpitala? Do odzinnego po skierowanie do kardiologa. nikt cie nie skieruje od razu na oddział, ludzie bez przesady, co a głupoty! Idziesz do rodzinnego, ten daje skierowanie do kardio i dopiero on może stwierdzić arytmię, na podstawie jakich badań ją stwierdził gin? Robił ci ekg? Holter? monitoował wysiłkowo i w spoczynku pracę serca? wątpię. weź laska bo od razu widać, że szukasz podkładki pod cc. żałosne.

maja mi wlasnie zrobic w szpitalu Holtera a arytmie stwierdzil lekarz medycyny pracy zeby bylo lepiej i smieszniej

i nie szukam żadnej podkładki hahahaha

Gość oczywiście, że tak
to dlaczego lekarz medycyny pracy nie wystawił ci zlecenia do rodzinnego na skierowanie? I jakie to badania miałaś robione w medycynie pracy, że ci arytmia wyszła? chyba, że miałaś z doktorkiem jakiś wysiłek i potem położył ci głowę na piersi i wysłuchał niemiarowy rytm...

Gość oczywiście, że tak
holtera nie robi się w szpitalu :O idziesz na umówioną godzinę, zakładają i za 24 lub 48 h przychodzisz i zdejmują. chodzi o to żeby normalnie funkcjonować jak zawsze. a nie dupskiem się uwalić na łóżku i leżeć. dziewczynko coś kombinujesz ale ci nie idzie.

tak ruchalismy sie az do zadyszki a tak na powaznie to badal mnie stetoskopem powiedzial ze wydaje mu sie ze mam arytmie potem poszlam do gina i mu o tym powedzialam i on zbadal mi puls i tez tak stwierdzil proste

u nas w przychodni nie maja tego aparatu tylko w szpitalu

a Ty sie chyba za duzo tv naogladalas ze takie pierdoly o cc wypisujesz

Gość oczywiście, że tak
dziecko drogie nie zostajesz w szpitalu tylko ci zakładają holter, to nie żadna skomplikowana aparatura. wygląda jak walkmen - jeśli wiesz co to, zakładają i kupa na rozpęd. przy osłuchowym nie stwierdzi się arytmii, bo nie masz oglądu na całość, no chyba że by cię słuchał z pół godziny. musiałabyś mieć bardzo zaawansowaną tachykardię, żeby w osłuchu konował wysłuchał, ale to już by były i inne objawy. sorry, ale jak czytam takie wypociny to mi się podnosi ciśnienie.

Gość oczywiście, że tak
nie tv, a oddziałów kardio. bywam na nich regularnie od ponad 30 lat. od razu widać że chcesz łapać się na cc ze wskazań żeby nie płacić, ale arytmia nie jest wskazaniem, więc bujaj hamak smarkulo.

Gość gość
Wiem, że temat ma 3 lata, ale do czytających to aktualnie, napiszę: właśnie mam podobną sytuację, ginokolog stwierdziła arytmię w ciąży mierząc mi puls na nadgarstku (serio, haha xD), wysłała na ekg, a internista wysłał do szpitala. Nie rozumiem nagonki na autorkę, u nas tak samo holtera nie zakładają w przychodni, tylko w szpitalu. Wątpię, żeby autorka szukała "podkładki do cc". Ja mam taki sam problem, a cesarki bardzo NIE CHCĘ.