Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimowa_mama

Zimowa wyprawka

Polecane posty

Gość zimowa_mama

Witam.Dzidzia już niedługo przyjdzie na świat :) Jeszcze parę rzeczy musimy dokupić. A mianowicie wózek, jakiś śpiworek do niego, kocyk i parę drobnych rzeczy, ale czy mogłybyście mi doradzić w tych co wypisałam? Bo zima na całego i trzeba będzie się jakoś przez te zaspy przedzierać. Z góry dziękuję.

Gość duquesa
jeśli chodzi o wózek na zaspy śnieżne to ci nie doradzę :P ja urodziłam wiosną w zeszłym roku a zimą to już nosiłam i wciąż noszę w chuście ;) kocyki mamy polskiej firmy -womar. maja bardzo duży wybór. zajrzyj sobie na ich stronkę

Gość zimowa_mama
Przydałyby się chyba łańcuchy na te oponki u wózka ;)nie wyobrażam sobie wyjść z domu z dzieckiem w wózku na te nieośnieżone chodniki jak męża nie będzie;/ duquesa a dobrze ci się nosi w chuście jak tak zimno? Może jakoś się przemęczymy na początku z wózkiem, a jak troszkę podrośnie to zakupię chustę

Gość zimowa_mama
K.klementyna i takie opony dadzą radę na śniegu?

ja też nie długo rodzę i kupiłam wózek espiro gtx. Już go rozłożyłam i prezentuje się solidnie. Mam nadzieję, że zda egzamin z tymże nie zamierzam jeździć po nie wiem jakich zaspach.

Gość zimowa_mama
u mnie nie garną się do odśnieżania... droga jest przejezdna tylko dla jednego auta ;/ a śpiworek kupowałaś czy miałaś w zestawie do tego espiro?

Gość zimowa_mama
tak patrzę na te wózki... oba wydają się fajne ;)mało co się różnią ale chyba ten Tako bardziej do mnie przemawia..

To sobie jeszcze wagę porównaj;-) el nino wazy z gondolą tyle co sam stelaż z tako;-)

Gość zimowa_mama
a kocyki są przeurocze :):):):) i w ogóle zajrzałam na facebooka womaru a tam jest konkurs gdzie można śpiworek wygrać. ach może spróbuję :D tylko pomyślę nad dobrymi życzeniami świątecznymi

Gość zimowa_mama
Miarka kurczę racja co do tej wagi :D to jeszcze raz porównam ;)

Najlepiej to jechać do sklepu wybrać kilka modeli i zobaczyć na żywo, bo to co jednej pasuje drugiej juz niekoniecznie

Gość zimowa_mama
no bo one z opisu to na jedno kopyto są...wszystkie idealne ;) tylko muszę wiedzieć co szukać :D

do espiro kupiłam śpiworek już taki porządny. Ale wózek osłonięty jest dobrze. Wcześniej też się zastanawiałam nad tako ale przeraziła mnie waga wózka i wybrałam espiro gtx.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja urodziłam małą w grudniu i sprawdził mi się na zaspy wózek jane rider. Właściwie w grę wchodzi wiele wózków, oby koła były duże. Ja polecam Ci dobrą gondolę, żeby osłonić malucha jak najlepiej. Jane wybrałam ze względu na transporter, nie musiałam małej przekładać z gondoli do fotelika. ale wiele jest wózków z dobrą gondolą... Miałam wełniany śpiworek, jak było mroźno to do gondoli wkładałam i dziecko w kombinezonie do tego - spacerek 2-2,5 godzinki codziennie był. Jak cieplej było to do gondoli tylko koc. Polecam Ci cieplejszy kocyk i leciutki jakiś + śpiworek do wózka i dobrą gondolę. Chusta fajnie się sprawdza, ale chyba dla nieco starszego dziecka. Zresztą nawet ze względów bezpieczeństwa nie wyszłabym chyba z takim maluszkiem w chuście na śnieg i lód.

Gość pragmatyczne podejście do życi
dobry wózek na śnieg i zimę to zawsze z dużymi, pompowanymi kołami, inne rzeczy są drugorzędne

El nino na 100% waży 10 kg a nie 13. Muszę go bronić, bo był z nami na wczasach i był składany z tysiąc razy i super się sprawdził. Sprawdzałam z 15 wózków zanim kupiłam

Gość zimowa_mama
wyczytałam że el nino waży 8kg