Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po wizycie u tesciowej

bylam wczoraj u tesciowej

Polecane posty

Gość ODWIECZNY PROBLEM
to przestan sobie tym zaprzatac glowe jestes zle nastawiona do tesciowej i stad ta jak nazwałas obsesja moze lepiej sprobowac naprawic relacje a swieta sa na to dobrym poczatkiem

Gość Hmmm....a może to teściowa
mogłaby nareszcie zauważyć synową i potrzeby "dzieci" a nie tylko swoje? Dlaczego teściowa ma prawo do własnego egoizmu a młodzi nie? To że nosi non stop wnuka to normalne i babć i ta choroba przychodzi wraz z narodzinami wnucząt więc póki go nie uprowadza to nie ma się czego bać :D.....co najwyżej jakby nie chciała go oddać to wyrwiesz z rąk i na długo nie dasz spowrotem :D. To że stara kobieta sobie gdyba jakby to było gdybyście z nią zamieszkali to nic złego , wiesz, baśnie na dobranoc nie są takie złe a skoro jej sprawiają przyjenność to niech sobie gada :D. Według mnie nie ma powodu do strachu ale wcale nie musisz jej lubieć , jedynie toleruj i miej swoją dumę ;)

Gość mozna mie swoja dume
ale jak sie nie ma przy okazji trochu rozumu w głowce to tak mozna w nieskonczonosc upierac sie przy swoim nikt nie jest bez wad ani synowe ani tesciowe zycie jest takie kruche i ulotne nikt nie wie czy jutro sie obudzi lepiej trwac w glupim przekonaniu ze tesciowa jest taka czy siaka chce odebrac dziecko czy probowac poprawic relacje a niech sie babcia cieszy na swoj sposob tymbardziej ze nie widze tu zadnego zagrozenia nie wpadłabym na pomysl zeby ograniczac wizyty u tesciowej ze wzgledu na dziecko

Gość fjhdjfhjfhf
Bo denerwujące u babć jest to parcie na wnuka i to pazerne wyciąganie rąk do niego, noszenie i bardzo często przywłaszczanie sobie . Gdyby to było podyktowane czystym uczuciem ale nie...to jest podyktowane kobiecym egoizmem , starczym instynktem matczynym który pojawia się ponownie kiedy pojawiają się wnuki a to wcale nie musi podobac się matkom dzieci bo przeciez każda matka chce być ta jedyną przez okres niemowlęcy dziecka i chce mieć to wynoszone i urodzone przez siebie niemowle na wyłączność a teściowe czy matki zachowują się wtedy tak jakby same były matkami a synowe traktują jak powietrze. Bardzo brzydkie zachowanie ale jakże powszechne.

Gość Mister001
Moze wyslij malego na weekend a zajmij sie mezem. Uwierz mi, nawet najbardzije wytrwala baabcia bedzie chciala miec spokoj po kilku dniach z bablem. :D

Gość dziecko na wylacznosc
kolejna nawiedzona matka

Gość do dziecko na wylacznosc
kolejna nawiedzona obrończyni teściowych (pewnie teściowa ) ;)

Gość No wiecie, coś w tym jest
bo moja teściowa powiedziała mi raz że wraz z narodzinami synka poczuła się na nowo matką i że mały dla niej jest bardziej jak syn niż wnuk (wcale takie wyznanie mi się nie spodobało , wręcz obrzydziło do tesciowej ). Ja nie daję poznać że drażni mnie ta natarczywość teściowej wobec mojego synka (malutki ma równo miesiąc) ale swoje myślę i raczej przez to nie mam ochoty na co dwu dniowe wizyty (tak często babcia nas odwiedza bo tęskni za wnukiem .

Gość dsjdhjdhdf
O ja pikole :D To tylko czekac aż wyciągnie swojego zwiędlaka i wepchnie małemu do buzi :D. Kurcze to ja mam spoko bo teściowa mieszka w Stanach (tam żyje i pracuje) a przyjechać ma zamiar za dwa lata więc moja córka będzie wtedy miała już 3 latka :D

Gość kabareton
Jak tak was czytam to dziekuje opatrznosci za moja tesciowa.

Gość kabareton a jaka jest twoja
? Jaką ma mentalnośc i stosunek do ciebie i dziecka?

a niby czemu ma dbac o swietny kontakt dziecka z osoba, ktorej nie lubi? jedno to prawo dziadkow do widywania wnukow (zagwarantowane prawnie tak na marginesie), a drugie to zmuszanie sie do wizyt dwa razy w tygodniu. ja tam mojej tesciowej specjalnie nie kocham, ale jak chce widywac wnuczke to ok. ale to nie oznacza, ze ja bede wychodzic z inicjatywa albo ze chce, zeby miala wplyw na jej wychowanie. przede wszystkim dlatego, ze jej poglad na zycie nie pokrywa sie z moim i nie chce, zeby wpoila mojemu dziecku chore moim zdaniem podejscie.

a co do noszenia itp. u mnie tesc tak robi - nie wypuszcza dziecka z rak przez pare godzin. i mnie tez to denerwuje. w koncu to nasze dziecko.

Gość strasznie was nakrecaja
wasze tesciowe skoro wiekszosc z was mieszka osobno to o co tyle hałasu 1 wizyta na tydzien lub dwa to chyba jeszcze nie koniec swiata moja rowniez wariowała na poczatku po urodzeniu coreczki wziełam na przeczekanie i u mnie wszystko wrociło do normy tesciowa odwiedza nas od czasu do czasu nasze relacje sa poprawne i o to chodzi a poza tym ja tez czasem mysle ze bede tesciowa i pewnie nie do konca mile widziana