Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrzesień i problemy z cerom

Trądzik dorosłych?

Polecane posty

Gość Wrzesień i problemy z cerom

Mniej więcej w połowie września wyskoczył mi ropny pryszcz, który napiął skórę i strasznie swędział oraz bolał. Wiem, że takich stanów zapalnych nie należy ruszać, ale kiedy dnia pewnego uderzyłam się tak niefortunnie w niego (nic śmiesznego, naprawdę...), narosła we mnie taka irytacja, że z miejsca go wydusiłam. Wystrzelił jak armata i...zaczęło się. Teraz takich bomb mam od grona, dodatkowo liczne przebarwienia. Stosuje od niespełna 7 dni Benzacne 50mg i chociaż wiem, że na efekty trzeba poczekać, to i tak spytam - jest sens bawić się w ten żel o takim stężeniu benzoilu czy zakupić o wyższym? To trądzik dorosłych? Dodam że jestem po 20 roku życia, a czasy teraz takie mam, że nawet nie, że nie mam czasu, ale po prostu nie stać mnie chwilowo na dermatologa i jego cudowne specyfiki. Jak ostatnio poszłam to zubożałam o 150 zł, a efektów, pomimo długiego i sumiennego stosowania, żadnych nie było...

Gość kasia kasia kasia
spróbowałabym Vitella ictamo smarowaś te pryszcze lub maścią cynkową jest taki z antybiotykiem w aptece Zyneryt a jak wulkan pastą do żebów ale ten vitella super na rano wyciąga i można się go pozbyć

Gość kasia kasia kasia
możesz olejkie herbacianym przecierac, odkaża, ma słabsze działanie i punktowo!

Gość FIKOŁAJ
a co to jest cerom ? hahahah :)

Gość kajshd
Do dermatologa uderzaj bo tu antybiotyk tylko da radę. Przyjmuje się go aż miesiąc ale pomaga, jest to stan bakteryjny który niestety lubi wracać więc trzeba powalczyć.

Gość Fikołaj Fikołaj-ek
z cerom to taki stan, który sprawia, że wejdą do tematu ludzie, którzy nawet nie mają na dany temat nis sensownego do napisania, ale ich ciekawość czy też nieprzemożona chęć doedukowania narodu sprawią, że podepną się pod temat trzymając go jednocześnie na pierwszej stronie :) Tobry marketnig musi być, hehej ;)

Gość eskaa
fikołaj a ty sie idź chłopie, utop z tojom teoriom wszechswiata

Gość Sylwia Krukiewicz
Sama przez to przechodziła, pryszcze, wągry, okropne ślady, tłusta skóra ;( Obawiałam się że zostanie mi to na wieki;( A dałam sobie z tym radę z pomocą tabletek IQface sprowadzonym przez moją mamę. Pozbyłam się tego raz na zawsze i już nie zamierzam wracać do tego tematu:) Jak dla mnie są najlepszym rozwiązaniem.