Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtyuiuiiuiuiuiu

sekcja zwłok

Polecane posty

Gość rtyuiuiiuiuiuiu

nigdzie nie mogę znaleźć w google odpowiedzi na moje pytania dotyczące zakładu pogrzebowego. czy w zakładzie pogrzebowym rozbierają zwloki do naga i je myją? czy podczas sekcji zwłok rozbierają zmarłą osobę do naga i oglądają jej miejsca intymne? z góry dziękuje za odpowiedzi, moze ktos pracuje w tej branzy

Gość hdfjdaw
rtyuiuiiuiuiuiu,zmarły juz nie ma miejsc intymnych.

Gość Taki oto chaotyczny post...
Noo normlane, że podczas sekcji zwłok osoba jest rozbierana do naga i krojona, aby stwierdzić jaki był powód zgonu. A co do zakładu pogrzebowego to rodzina ma prawo sama wybrać, czy chce ubrać zmarłą osbę czy też zdać się na pracowników zakładu, ale zapewne jest taka osoba robierana do naga.

Gość rtyuiuiiuiuiuiu
ale czy podczas sekcji zwłok ogladane sa miejsca intymne i oni tam patrza, dotykaja etc?

Gość hdfjdaw
rtyuiuiiuiuiuiu,no zmarły juz nie ma miejsc intymnych,no cos Ty

Gość hdfjdaw2
Nekrofile to nawet posuwaja zwloki. A co tak pytasz ? zgwałciłeś kogoś i boisz sie ze wyjdzie wszytstko na jaw ? :D

Gość hdfjdaw2
ludzie to mnie rozwalają, zadają takie pytania, że ręce opadaja, w syumiet o wszytsko opada :D

Gość kasia kasia kasia
w prosektorium wszystkie zwłoki leżą nagie uwierz nie jest to miły widok, zwłaszcza jak rozkroją cały tors..i nie ma czasu na oglądanie czy masz fryzurkę, pedikic czy inne diabliwo zreszta wyjmuja tkanki z wnętrza niebiszczyka i na ty sa skupieni potem pracownik zaszywa zwłoki i czekaja na ubranie

Gość rtyuiuiiuiuiuiu
jestem kobieta i gdy kiedys umre nie chce zeby ktos widzial moje piersi albo moja ci***

Gość kasia kasia kasia
wiadomo, że cię rozbiorą i nie masz na to wpływu a rodzina nie bedzie wtedy z tobą

Gość kasia kasia kasia
i tak zginiesz w tłumie pomiędzy nieboszczykami i do lodówki!

Gość Chupacabra123
i naprawdę sądzisz, że w tym miejscu, przez które przewijają się dziennie dziesiątki nieboszczyków ktokolwiek będzie zainteresowany twoimi cyckami lub peezdą????? Puknij się w łeb dziewucho, bo masz z nim coś nie-halo najwyraźniej

Gość kasia kasia kasia
nieboszczyk jest wstrętny, cuchnący, bo bakterie gnilne zaczynają działanie sądzisz ,że komuś się spodobasz? oni to robia w rękawiczkach, często w maskach i odkażają ręce, a potem przełyk swój oczywiście

Gość rtyuiuiiuiuiuiu
to niech tego nie robia mi to nie jest potrzebne moge byc pochowana w ubraniu w jakim zmarłam troche szacunku

Gość kasia kasia kasia
a jak umrzesz nago? np na facecie, to co wtedy?

Gość rtyuiuiiuiuiuiu
nie da sie tak

Gość blablablablablablanie
Czy Ty serio pytasz? Zakład pogrzebowy to nie prosektorium. To po pierwsze. W zakładzie pogrzebowym zwłoki można przygotować odpowiednio, by rodzina mogła godnie pożegnać zmarłego. Ogranicza się to do: wypompowaniu płynów ustrojowych, wpompowaniu specjalnego płynu, który poprawia m.in. wygląd skóry zmarłego, można zażyczyć sobie wykonanie odpowiedniego makijażu, by osoba zmarła wyglądała na spokojnie śpiącą. Zresztą w różnych zakładach masz różne usługi dotyczące przygotowania człowieka zmarłego. Natomiast sekcja zwłok, o ile musi być wykonana z braku jednoznacznej przyczyny zgonu, wykonywana jest w prosektorium. Zaręczam, że nie ma tam czasu na przygladanie się narządom płciowym. Chyba, że zgon nastąpił w wyniku przestępstwa - gwałtu itp. Wówczas trzeba dokładnie opisać obrażenia zewnętrzne i wewnętrzne. Co do piersi, to nie ma opcji, żeby zdrowy na umyśle człowiek - lekarz czy asystenci, podniecali się takim widokiem. Wiesz, jak wygląda ciało zmarłego? Jaką ma barwę? Zaręczam, że nie ma w tym nic pięknego. Skóra ma kolor mdło żółtawy... Ciężko opisać. Jednak nie ma opcji przyglądania się i podniecania zwłokami. Nie martw się na zapas.

Dziewczyno, jak pochowają w tym co umarłaś?! Czy Ty rozumiesz co piszesz? Jeżeli umrzesz w wyniku działań przestępczych, to konieczna będzie sekcja zwłok. Jeżeli nie umrzesz z przyczyn naturalnych to też konieczna jest sekcja. Chyba, że np. wykończy Ciebie rak. Wówczas nie zawsze sekcja jest potrzebna.

Gość laska jesty głupia
martwi się na zapas o śmierć a nie wie że gdy będzie rodzić to ją tabuny lekarzy i pielęgniarek zdążą obejrzeć nago....po takich przeżciach to wszystkie wstydliwe dawno zapominają o wstydzie

Cóż, zapewne dziewczyna bardzo młoda jest. Ma prawo się zastanawiać, ma prawo czuć wstyd i strach przed nieznanym.

Gość anashaaana
Nie istnieje coś takiego jak wstyd po śmierci, a podczas porodu to nie muszą być wokół niej inni ludzie. Prawie każda kobieta może urodzić dziecko bezpiecznie sama w domu.

Gość gość
Jeżeli chodzi o kremację, pochówek i tym podobne spawy związane z pogrzebem to ja korzystałem z pomocy www.babice.com.pl, oni pomogli mi zorganizować taki pogrzeb, jaki chciałem zorganizować zmarłej osobie.