Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość englishmommy

Jakie imie dla dziecka ?? LISTA

Polecane posty

Gość no i to jest to
i przy okazji-Laura to normalne imie!

no i to jest to, dla każdego normalność najwidoczniej to subiektywna sprawa :D gruba laura zżarła dinozaura :D normalne imię po polsku :D chuda laura zjadła minotaura :D też może być ;D Niech sobie ktoś tam nazywa laura czy dinozaura :D nie moje dziecko nie mój problem :D

Nic mi się nie kojarzy z nikim, ale gadanie że Lurie jest francuskobrzmiące i zajeżdża awangardą to mnie śmiech wziął i pomysłało mi się, że Laura zajeżdża /zjada dinozaura :D Dziecinada? A gdzie? :D

Gość adelaida
Jezeli francuskie to Laure-brzmiace czy niebrzmiace... a Laura to rzeczywiscie imie NORMALNE-w pisowni,brzmieniu w jezyku polskim.I nie jest to subiektywne-natomiast moze sie podobac albo nie i kropka.

No dziecinada ponieważ mi sie Laurie wlasnie tak skojarzylo z francja elegancja, no i co z tego?kazdy ma prawo do swoich skojarzen ,wiec napisałam jak mi sie kojarzy,a dziecinada to dlatego ze czepilas sie Laury chyba w odezwie za to ,bo nie spodobalo ci sie to, ze ja o Laurie tak napisałam, żałosne....a wymyslaj sobie jak chcesz, co jeszcze wymyslisz, do kazdego imienia mozna cos wymyslec;D dawaj nie krepuj sie!!;) moze Carla?Carla sobie dupe obdarła?a może Clarissa?Clarissa ma zwisa?schowaj sie, ide do jacuzzi, nara ;D

Ale tu chodzi o to, że dziewczyna od lat nie mieszka w Polsce (i chyba na razie nie zamierza) nawet i można jakby tak bardziej horyzontalnie podejść, nie zaś od razu a to takie piękne polskie a tamte straszne bo nie wiadomo skąd się wzięło :D pfff Niech będzie i Minotaura, a czemu nie, po polsku też brzmi pięknie :)

>MamFeliczkaiFrediczka: "Drew -nie wiem co to wogóle ma być, do czego to przyłatać" Przecież Drew (czyt. driu) to skrót żeńskiej formy od Drewsilla i męskiej od Andrew. Klasyczne imię anglojęzyczne, normalne też w pisowni i nie wiem dlaczego akurat się do tego imienia przyczepiłaś :D Ty nie lubisz Drew, ja nie lubię Laura :) Ja mówię swoje dziecinne zdanie, ty swoje i też dziecinne :)

coo? co ty pleciesz babiszonie? co od razu co od razu? ''Laurie- zajeżdża mi francją elegancją... 2 miliardy lepiej brzmi Laura''-tak napisałam czytaj ze zrozumieniem albo pogłówkuj troche .. napisze po raz ostatni Laura dla mnie jest piękniejszym imieniem niż np angielska Laurie kto napisał ze tamto jest straszne i ze"nie wiadomo z kąd sie wzielo" chcesz nie wiadomo jak sie wymądrzać słowami a idiotyzmu Ci nie brakuje a horyzontalnie to możesz sobie kał spuścić w kiblu na lewą stronę muszli bądz na prawą, jak wolisz, ahaha

ty tępy człowieku nie widzisz różnicy pomiędzy przyczepieniem się a wyrażeniem swojego zdania?chyba to dla Ciebie zbyt ciężkie do ogarnięcia? Drew mi sie POPROSTU nie podoba, ot tak,nie podoba i juz ;). Jak juz mam sie zniżąc do twojego poziomu to sie zniże i napisze Klaudia slucha zepsutego radia i juz wiecej nie gadam z takim typem jak ty, to nie moj poziom buhaha rozmowa z toba do niczego nie prowadzi.. jest dziecinna,smieszna i zenująca a to co napisałam o tym kiblu to już dla jaj bo mi sie chcialo z ciebie posmiac

MamFeliczkaiFrediczka: "kto napisał ze tamto jest straszne i ze"nie wiadomo z kąd sie wzielo" Nie denerwuj się, bo ci żyłka w dupie pęknie. Lepiej spójrz na stronę drugą tego topiku i popatrz na swoją wypowiedź, bo ją właśnie zacytowałam :D Niech ci się podoba Laura, Minotaura i Dinozaura, a mnie się nie podoba i wolę Laurie i Drew :D

Gość smutne trochę że tak
się Polacy mocno asymilują, fajnie by prócz języka dziecko miało coś z obu krajów zamiast totalnie zlewać się z krajem ojca, polskie imiona to przecież nie tylko Ryszard czy Bronisława :O zamiast Helen to Helena itp z wymową większych problemów nie będzie, znam takich co z dumą mówią dlaczego ich imię pisze się tak a nie inaczej ale co kto lubi

>smutne troche że tak, nie zawsze jest tak że matka asymiluje się z ojczyzną ojca dziecka, ale często (w normalnej kulturze) jest tak, że tam gdzie dziecko mieszka z rodzicami i gdzie mieszkać będzie nadawane jest mu imię odpowiednie do danej kultury. Znam jednego amerykanina, który ma żonę polkę, nie pamiętam gdzie mieszkają dokładnie, ale gdzieś na północy polski. Tak postanowili osiąść, on się jako tako zintegrował z polską kulturą i dzieciaki noszą typowo polskie imiona. Znam też afrykanina, który ma żonę polkę, poznali się na studiach, ich córka ma na imię Agnieszka :) Nie można generalizować w zasadzie. Tam gdzie się mieszka, człowiek się przystosowuje nieco i wedle tychże norm nazywa dzieci, itd. :)

Ah, nie ma to jak cięta riposta, można zgasić każdego ;) Idę spać :D Teraz Frediczka możesz szaleć ze swoimi banalnymi odzywkami na poziomie poniżej poziomu morza. Jutro ci odpowiem ewentualnie, chyba że... poszłaś do jacuzzi i zarzuciłaś ten topik :D see ya