Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatiana212

Co z tym okresem??

Polecane posty

Gość tatiana212

Okres spóźnia mi się tydzień.Zawsze miałam regularnie co 26 dni, zawsze tydzień przed okresem pobolewał mnie brzuch i piersi. 2 tygodnie temu wróciłam z zagranicy zmiana klimatu z ciepłego na zimny, organizm przechodzi mały szok termiczny przez co przeważnie okres się opóźnia, ale mi opóźniał mi się tak do 3/4 dni... W tam tym tygodniu brzuszek zaczął mnie boleć piersi się powiększyły, wiedziałam już że "jestem na dniach" Zrobiłam jeszcze badania morfologie i mocz. Badania wyszły fatalnie (mocz i krwinki czerwone). Zgłosiłam się do lekarza, sama się przeraziłam wszystkie wyniki poniżej normy. Lekarz dostał szoku że "jakoś" funkcjonuje. pierwsze pytanie z Jego strony, Czy jest Pani w ciąży? zaprzeczyłam, powiedziałam mu że okres faktycznie mi się opóźnia, ale niedawno wróciłam z zagranicy. Rano zrobiłam dla pewności jeszcze test ciążowy ale wyszedł negatywny. Lekarz powiedzial że mam bardzo mało krwi w organizmie,że takie wyniki mają kobiety po porodzie, kazał mi się zgłosić do ginekologa. Nie wychodzić z łózka i dużo odpoczywać(może faktycznie dużo pracuje i mogę być przemęczona), dodatkowo mnie mocno kaszlało, byłam osłabiona okazało się że mam jeszcze zapalenie oskrzeli.Wypisał antybiotyk. Moje żelazo również wyszło mi bardzo niskie nie wiem jak to możliwe nawet jem bardzo dużo owoców, warzyw, nabiału, musli,ryby, drób zawsze dbam o to co mam na talerzu ważne żeby było zdrowo. Mimo to konkretna klapa... Jest to możliwe, że nie mam okresu ponieważ mój organizm ma za"mało" tej krwi? albo opóźnia się przez chorobę przez zażywanie antybiotyku?? Zaczynam już powoli wariować i w mojej głowie zaczyna się pojawiać temat ciąży. Nie panuje dziecka przez najbliższe 2 lata za parę miesięcy wychodzę za mąż, jestem jeszcze młoda(mam 21l) chce podróżować i pracować nacieszyć się życiem i przyszłym mężem. To nie jest dobry czas w moim życiu na dziecko, ale ta myśl przechodzi mi cały czas przez głowę:(Kochałam się z narzeczonym w płodne dni oczywiście z zabezpieczeniem, ale zawsze pozostaje ten 1 % niepewności, pobolewa mnie brzuch, źle się czuje, mam wrażenie że jestem cała napuchnięta... Planuje zrobić badanie beta-HCG po 3 tyg wyniki będą mogły wyjść pozytywnie?? Kurcze przecież po 3 tyg to chyba test by wyszedł pozytywny prawda?? Nawet na opakowaniu pisze że od 6 dnia od zapłodnienia może już wykryć ciąże;/ naprawdę nie wiem już co myśleć:/ Może ktoś miał kiedyś podobny problem, czekam na odzew, miłego wieczoru.

Gość k4596317l
"Jest to możliwe, że nie mam okresu ponieważ mój organizm ma za"mało" tej krwi?" Tak.

Gość ddderkkaa
Idz sobie po prostu do dobrego lekarza i to sprawdz. Jesli mieszkasz w Krakowie to polecam ten gabinet http://neomed.pl/