Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelique1986

wyjazd do Londynu w styczniu w poszukiwaniu pracy

Polecane posty

Gość angelique1986

czesc ! zamierzam wyjechac znow do Uk bylam juz tam 2 lata temu i pracowalam 4 miesiace . mam NIN ang. dobry nie mam tam rodziny ani krewnych takze musze liczyc sama na siebie moje pytanie jest czy styczen jest dobrym czasem na szukanie pracy w Londynie. jedni mowia ze to nie ma znaczenia inni mowia ze styczen jest kiepski jak chodzi o szukanie pracy jak to jest w koncu?

Gość smierdzacy klocek
Styczen& luty najgorsze miesiace na szukanie pracy ( jesli nie jestes lekarzem lub pielegniarka, bo dla tych bedzie praca nawet w najgorszej recesji) Ogolnie to w londynie panuje susza i cisza w te miesiace, ludzie postanawiaja oszczedzac kase po swiatecznym szalenstwie, restauracje, bary i puby maja bardzo powolny czas i duzo mniejszy zarobek. Nawet prostytutki :classic_cool: W marcu wszystko wraca do normy, jakby reka odjal. To test taka mentalnosc.

Gość sorry ja slyszalam
ze wlasnie na zime to jest duzy ruch w restiracjach bo ludzie nie maja za wiele innych opcji zeby gdzies wyjsc,jest zimno iec dobrze posiedziec gdzies gdzie jest cieplo i z toego ci wiem to duzo restuacji szuka dodatkowyhcosob do pracy ,ale te osoby to raczej znajda w grudniu, bo wtedy zaczyna sie 'sezon' wiec ja bym powiedziala ze w grudniu warto.

Gość WYBRAŁABYM BEZ NAMYSŁU
ja też w styczniu planuję wyjechać do uk szukać pracy i tez mi mi koleżanka powiedziała,że w styczniu jest zastój. sama nie wiem co mam robić:O mam taki sam problem jak ty autorko,z tym,ze ja jadę tam 1 raz

Gość angelique1986
podnosze

Gość w styczniu jest zastoj
To nieprawda, ze w styczniu jest ruch w restauracjach. W styczniu kazdy jest splukany po swietach i wiekszosc spoleczenstwa stara sie odrobic po swietach. Oczywiscie czasem nadal sie gdzies pojdzie czy cos kupi, ale ogolnie poziom konsumpcji spada. A co za tym idzie - ludzie kupuja mniej, wiec produkuje sie mniej, jak fabryki maja mniej roboty to i administracja itd, prawie wszedzie jest zastoj. I przyjmuje sie mniej pracownikow niz w innych miesiacach, wiec szanse na znalezienie pracy spadaja.

Gość ksbskdbjdj
Ja pracuję w przy organizacji przyjęć i managerowie wraz z kelnerami poszli na przymusowe wakacje do połowy stycznia bo nic się nie dzieje, żadnych przyjęć, wesel, bankietów....

Gość dsfgdfgdfg
styczen i luty to naajgorsze miesiace na poszukiwania pracy!!

Gość tez chce do anglii !!!
dsfgdfgdfg a dlaczego styczen i luty to najgorsze miesiace? Jak ktos ma kwalifikacje, zna jezyk i ma ambicje to powinien znalezc prace bez problemu.tez zastanawiam sie nad wyjazdem do anglii po nowym roku. dsfgdfgdfg i inne dziewczyny z tego watku: w jakich miesiacach wy wyjechalyscie do Anglii? udalo wam sie znalezc prace od razu?

Gość heh to sie tak mowi
Zalezy od branzy, w wiekszosci jest zastoj. A jesli nie potrzebuja nowych pracownikow to kwalifikacje, ambicja i dobry angielski nie pomoga.

Gość dfgkjhflkhjgfhjgf
przyjechalam w lutym :P prace znalzlam po 3 tyg. przez jakas agencje,ktora kradla nam kase. pomeczylam sie tam 3 miesiace ,poduczy;lam jezyka i i znalzlam prace w centrum w sklepie ;) to bylo 7 lat temu :P

Gość dfgkjhflkhjgfhjgf
w tym roku znajomy dojechal po nowym roku i w lutym a w marcu wracal do domu-mechanik a pracy nie mogl znalesc i to w Londynie.

styczen to zastoj we wszystkich uslugach! poza tym duzo ludzi zostawiaja po kontraktach swiatecznych i nie ma nowych naborow ani do restauracji, ani pubow, sklepow, fabryk czy innych uslug.. takze nie polecam wyjazdu az do przynajmniej marca.

Gość paulinalon1985
jest wciaz duzo ofert pracy ja szukalam dla brata pod koniec grudnia bo przyjezdza do nas za tydzien ,ae on szukal pracy fizycznej i znalezlismy. ti wystrczy zajrzec http://strefa.polacy.co.uk/ogloszenia/praca/dam-prace uwazam ze najlepiej szukac do kwietnai potem jeset gorzej

Gość ja jestem w uk
7 lat i tak jak kiedys bylo bardzo latwo znalezc prace tak teraz jest bardzo trudno nawet takich jak sprzatanie czy budowlaniec. Od lipca do grudnia przyjechala tu czworka moich znajomych. wszyscy wrocili do polski bo nic nie znalezli ani jako sprzataczka ani inzynier z kfalifikacjami. Po prostu teraz bez znajomosci to jest bardzo ciezko. U mnie w pracy jak zatrudniaja to jest sredno 10 kandydatw na kazde stanowisko.