AmorousDesire 0 Napisano Grudzień 14, 2012 Mam 17 lat , a miesiączkuję od czterech. I za każdym razem jest to niesamowity ból, na tyle silny, że nie pomaga mi jedna czy dwie tabletki. Czasem muszę wziąć nawet 3, żeby poczuć jakąkolwiek ulgę. I oczywiście ciężko przewidzieć, kiedy znowu dostanę okres, bo raz pojawia się co 3 tygodnie, a raz co 2 miesiące. Czy ginekolog przez problemu przepisze mi tabletki anty, żeby to jakoś wyregulować? Czy jest jakaś inna metoda może? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Grudzień 14, 2012 Jeśli chcesz zacząć brać tabletki antykoncepcyjne w celach antykoncepcyjnych to powiedz o tym lekarzowi wprost. A przyczynę nieregularnych cykli należałoby najpierw zbadać, chociaż w Twoim wieku to może być jeszcze efekt nieuregulowanej gospodarki hormonalnej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AmorousDesire 0 Napisano Grudzień 14, 2012 Nie, nie chcę brać w celach antykoncepcyjnych . Tak jak napisałam, zależy mi na likwidacji tego bólu i regulacji cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MANIA7 0 Napisano Grudzień 14, 2012 Ja mam 18 lat i miewam tak jak Ty, poszlam do ginekologa zeby zbadac przyczyne i wyszlo , ze mam cos z jajnikami, zespol policystycznych jajnikow. Polega to na tym ze okres mam co 30 pare dni czasem dluzej czasem krocej. A bol podczas okresu jest niesamowity. Chcial mi zapisac tabletki , ale duzo slyszalam na ten temat . Moze i to dobra ochrona przed zajsciem w ciaze, ale wole narazie tego unikac. Dlatego radze Ci zebys najpierw sie zbadala a ginekolok bedzoe wiedzial co dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Grudzień 14, 2012 I w jaki sposób Maniu leczysz swoje schorzenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brak okresu ,co robic Napisano Grudzień 14, 2012 Ja sie na chwile doczepie do waszego tematu... a mianowicie nie mam juz okresu od 4 miesiecy,dostalam tabletki,ale ze nie cierpie brac jakichkolwiek leza tu kolo mnie.Bola mnie jajniki juz caly czas i piersi.Lekarz powiedzial ze musimy wyczyscic to z mojego brzucha i dal mi te hormony,niestety nie wiem jak sie one nazywaja bo dal mi jakies obciete tabletki ,tzn obcial mi 10 i mam taki maly listek,mam to brac co wieczor przez 10 dni.Macie pojecie dlaczego ja moglam nie dostac tego okresu tylko ten syf mam dalej w srodku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Grudzień 14, 2012 Nie mam pojęcia, ale nie rozumiem dlaczego ryzykujesz jakieś poważne powikłania zamiast wziąć te luteinę lub duphaston. :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brak okresu ,co robic Napisano Grudzień 14, 2012 no wlasnie na 100% to nie jest luteina ani duphaston,powiedzial mi ze to jakies hormony,kurcze raz kiedys mi tez dal to krew z nosa mi leciala,ja hormonow tez sie boje bo jak bralam kiedys anty strasznie nogi mnie bolaly. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach