Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartek7000

Lubisz sport?

Polecane posty

Gość bartek7000

Jeżeli lubisz sport, jogę i nie tylko. Chcesz dbać o swoje zdrowie. Zapraszam na www.sk8live.pl ten nowy portal, został stworzony specjalnie dla Ciebie :-) Dołącz już dziś, do największej społeczności sportowców!

Gość do Bartka
drogi Bartku, nie napisałeś jaki sport rekreacyjny czy wyczynowy. Przykro mi, ale sport wyczynowy to "kalectwo". Masz tu def. z vademecum.zdrowia.prv- jak żyć żeby żyć : SPORT - jest to działalność uprawiana systematycznie wg pewnych reguł, odznaczająca się silnym pierwiastkiem współzawodnictwa oraz tendencją do osiągania coraz lepszych wyników, mająca na celu manifestację sprawności ruchowej. Cechy sportu: systematyczność, współzawodnictwo, max. wynik, elitarność, selekcja, specjalizacja. Sport nie jest łaskawy dla zdrowia. W sporcie ,często kosztem zdrowia zdobywa się sławę bądź pieniądze. Cóż po milionach dolarów słynnemu bokserowi po jeszcze słynniejszym nokaucie, kiedy nabył się choroby Parkinsona i w zasadzie jest kaleką do końca życia przykutym do wózka inwalidzkiego. Owym bokserem był, żyjący jeszcze, Muhamed Ali. Podobny los często przytrafia się innym sportowcom zawodowym. W związku z powyższym, z punktu widzenia zdrowotnego, najwartościowszym jest SPORT ale REKRACYJNY. Poza tym, sport jest li tylko rozrywką, często -jak wspomniano- zarobkową kosztem zdrowia, zabawą a nie podstawą bytu ludzkości; więc podniety na widok medali sportowych są co najmniej nie na miejscu. Ze zdroworozsądkowego punktu widzenia, to najpierw zdrowie, godziwy byt dzięki zdrowiu i pracy tworzącej dobra materialne a w dalszej kolejności ew. zabawa w sport lub, na własne ryzyko, wykonywanie zawodu "sport". Googlarką znajdziesz www; miłej lektury Ci życzę i trzeźwego spojrzenia na sport wyczynowy.🖐️

Gość bartek7000
Mamusia mówi, że ja nie rosnę i nowej sukienki nie chce mi dać A ja już rosnę szestastom wiosnę i pod staniczkiem dobrze mi znać. Miałam kochanka ulubionego, który przynosił mi róży ukochany kwiat Raz w łóżku leżę już rozebrana, on chwycił mocno za me kolana I szepnął w ucho ach kocham Cię, i tak zasnęłam w jego objęciach , a kiedy skończył nie mam pojęcia, bo wtedy nie bolało nic. A gdy minęło dziewięć miesięcy, mały bękarcik przyszedł na świat. Takiej miłości nie chcę znać więcej, bo taką miłość niech trafi szlag.

Gość Ankaaaaaaaaa
cytat: Zapraszam nawww.sk8live.pl ten nowy portal, został stworzony specjalnie dla Ciebie Dołącz już dziś, do największej społeczności sportowców! JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ Chłopie & Bartku, tam nic, oprócz jakichś idiotycznych fotek, na temat zdrowia nic nie ma. Chyba Cię pogieło, albo jesteś na haju Myślałam, że się coś ciekawego dowiem a tu ch**j! Wygląda na to, że piszesz co ci ślina na usta przybiesie, jak przedszkolak.

Gość bartek7000
jeste dziefcynom i chodze do gimnazjum