Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość verri22

czy US moze sie przyczepic?

Polecane posty

Gość verri22

Wplywa mi na konto polskie rocznie okolo 100tys zl, nie jestem nigdzie zarejestrowana jako osoba pracujaca i nie rozliczam sie z tego. Oczywiscie kase konsumuje na biezace potrzeby ale mam odlozone zawsze ponad 60tys. Moga sie do mnie przyczepic? Od 5 lat trwa taka sytacja i jeszcze nie mialam problemow, ale ostatnio kolezanka zaczela mnie straszyc.

Gość podżegaczom mówmy NIE
złóz oświadczenie , że w/w dochód masz z prostytuowania się

Gość zegda
dokładnie ale i w prostytucję nie chcą teraz już wierzyc i trzeba udowadniać a problemy możesz mieć i to grube

Gość twoja opinia mnie
no, skoro nie rozliczasz sie to oczywiscie, ze US moze sie przyczepic, i przyczepi sie na pewno a im wiecej lat ubywa tym wieksza kara rosnie

Gość zgloszone....
rocznie 100tys? o matko, ty chyba pierzesz brudne pieniadze, zglaszam ten temat na policje

Gość podżegaczom mówmy NIE
zgłaszaj ! i to jest obywatelska postawa godna polaczka!

Gość 47asdfg
nieujawniony dochód to podatek bodajże 75% + grzywna. A naliczyć mogą Ci 5 lat wstecz. Licz się więc ze sporą kasą do oddania

Urząd skarbowy nie dowie się dopóty, dopóki nie zostanie poinformowany przez GIIF. Natomiast banki muszą informować GIIF o przelewach ponad 15.000 EUR, zarówno w formie jednej transakcji jak i kilku łączonych, a także o wszelkich innych "podejrzanych" transakcjach. Np. był kiedyś przypadek, że koleś sprzedawał na Allegro doładowania do tel. (10 zł) za 8zł z groszami, miał w ciągu kilku m-cy kilkaset przelewów na tą samą kwotę i musiał tłumaczyć się w skarbówce. l Jak ktoś wspomniał wyżej, jeśli w takiej sytuacji nie będziesz potrafiła udowodnić legalnego źródła pochodzenia, płacisz podatek 75 %. Proponowałbym więc założyć konto za granicą, np. Szwajcaria ;) 🖐️