Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankajhgtf

jakie ogrzewanie bedzie najlepsze

Polecane posty

Gość ankajhgtf

do malutkiego domku - pokoj, kuchnia, lazienka, garderoba i sypialnia na gorze?? centralne ogrzewanie bedzie sporo kosztowac, sam piec. jak to zrobic zeby bylo w miare tanio i wygodnie??

sam piec to koszt ok.3-5tys kaloryfery ok 1tys za jede, do tego rurki też są drogie, ale w 15tys powinnaś się zmieścić, ale wg mnie najlepsze będzie c.o. nie elektryczne ani gazowe, mnie też czeka zmiana c.o. tyle że bez kotła,

Ja mam węglowe, ale chyba kiedyś bym wybrała węglowo gazowe, aby móc przez lato i małych przymrozkach używać gazowego zwłaszcza do podgrzania wody, a nie palić.

Gość my chcemy zmienić olejowe
Mamy piec na olej ale to koszt ogrzewania ok 15 tyś (dom o pow 180m) chcemy zmienić na inne ogrzewanie-pytanie na jakie najlepiej ? Czy są tu osoby,które mieszkają w domkach ok 200 m -czym ogrzewacie ?

masz dom jest duży, ogrzewamy drewnem, węglem, idzie tego sporo bo nasze centralne jest bardzo stare ale juz za rok będzie nowe i bedzie szło mniej drewna i węgla,

Gość cmm
mam dom 290m, ogrzewamy 200 m. Co, piec na wszystko tzw palenie od góry , my palimy miałem i drewnem.W listopadzie 300/m-c.Przy -5, - 10 temp. wychodzi 1,5 tony na m-c czyli 870.Piec ładujemy 1 dobę lub 2x na dobę w zależności od temp. na zewnątrz.Chciałabym na ekogroszek z podajnikiem ślimakowym.Alę alewtedy skazujesz się na jeden rodzaj opału a ceny zmieniają się.Teraz mogę palić czym chcę więc taniej jest.

Gość cmm
mam dom 290m, ogrzewamy 200 m. Co, piec na wszystko tzw palenie od góry , my palimy miałem i drewnem.W listopadzie 300/m-c.Przy -5, - 10 temp. wychodzi 1,5 tony na m-c czyli 870.Piec ładujemy 1 dobę lub 2x na dobę w zależności od temp. na zewnątrz.Chciałabym na ekogroszek z podajnikiem ślimakowym.Alę alewtedy skazujesz się na jeden rodzaj opału a ceny zmieniają się.Teraz mogę palić czym chcę więc taniej jest.

Gość Pompkatrabka
Pompa ciepła

Gość waclaw h
jest za droga /40-50 tys./ i marne szanse na zwrócenie kosztów z za prąd się słono płaci przy pompie

Gość gość
ja mam gazowe i jest fajnie, bo rachunki nie sa duze, niecale 500zl za dwa miesiące. www.termika.pgnig.pl sprawdz, masz do wyboru rozne ogrzewania, jak będziesz potrzebowal pomocy to po prostu zadzwon do nich i oni ci doradza

Gość gość
energia sloneczna i wiatr są za darmo wiec najtaniej.

Gość gość
może na drewno, albo Eko paliwo typu ekogroszek? Tu http://kolton.pl/ masz spory wubór kotłów do mniejszych i wiekszych domow. Ja mam kociol na pellet i jestem zadowolona.

Gość gość
ja u siebie mam ogrzewanie na drewno, piec montowała mi firma http://www.komarpol.pl/ która zaproponowała nam nowoczesny kocioł którego nie trzeba tak często dogladać.

Gość ewellka
Ogrzewaniem gazem płynnym i zbiornik Amerigas wychodzi ekonomicznie i bardzo komfortowo, dużo łatwiej niż ogrzewanie węglę chociażby

Gość gośćmyszka85
A co ze zbiornikiem, trzeba kupować ? Czy są jakieś inne wymogi co do zbiorników? Np określona wielkość działki?

Gość eweellka
Zbiornik mamy w dzierżawie, więc spoko. Przy każdym tankowaniu gazu sprawdzają instalacjie itp. więc warto wybrac sobie opcje comfort i tez mieć stałe opłaty przez cały rok

Gość maikrusek
U nas tez ogrzewamy gazem płynnym, mamy zbiornik amerigas i chyba zmienimy sobie na opcję comfort, muszę to sobie przekalkulować

Gość syllwiaFl
ogrzewanie gazem jest ok, ale trzeba uważać i kupować pewny gaz. Jeśli ktoś ma stałego dostawcę t pewni inaczej to wygląda?

Gość gość
ale to podobno najdroższa wersja ogrzewania i paskudztwo przy domu ,bez sensu to juz lepiej eko groszek czy piec na holz-gaz

Gość sylwiaFL
jeśli komuś nie pasuje zbiornik który widać w amerigas można również zdecydować się na zbiornik podziemny

Gość gość
w sumie taki zbiornik podziemny jest spoko opcją. Montaż zbiornika podziemnego sprawdza się w domach postawionych na niewielkich działkach, to też dobre rozwiązanie dla ciasnej zabudowy.Co warto podkreślić sama instalacja gazu płynnego działa w sposób samoobsługowy. A to, co samoobsługowe, to wygodne.

Gość gość
Kto montuje taki zbiornik i jakie trzeba spełnić wymagania? Zastanawiam się nad ogrzewaniem właśnie gazowego.

Gość ewellka
To zależy na jaką opcję się zdcecydujesz gościu. Ja mam zbiornik w dzierżawie z amerigas i w sumie sporo oni ogarnęli za nas, a i potem serwisowanie zbiornika itp. tez mnie nie martwi

Gość gośćJ
a z gaspolem ma ktoś do czynienia?

Gość pauula841
Ogrzewamy gazem i taka opcja jest najlepsza i najwygodniejsza. Ja mam akurat zbiornik z amerigas i gaz też od nch zawsze zamawiamy.

Gość karrolla78
dzierżawimy zbiornik od amerigasu, stałe opłaty rozłozone na cały rok przeważyły że u nich najkorzystniej

Gość lani
Ja jestem zwolennikiem palenia palletem -czystsze spalanie, przyjemny zapach, brak dymu i pyłu w kotłowni, jedyna wada to chyba większe koszty, niż w przypadku palenia węglem. Jeżeli szukacie odpowiedniego kotła do domu, to firma http://www.kotly-ekowitt.pl udziela bezpłatnej pomocy w doborze i usytuowaniu urządzenia (dysponuje mobilnymi handlowcami).

Gość gośćnatan
ogrzewanie gazem - wychodzi najekonomiczniej i to jedna z najwygodniejszych opcji. Amerigas jest ok - ma dobrą cenę i jasne warunki umowy

Gość gość
Myślę, że w sprawie ogrzewania najlepiej poradzić się fachowców. U mnie instalacją zajmowała się firma http://www.telka.com.pl/ i dobrze wykonali swoją pracę.